HunHír.info

2019. Kikelet hava 20. nap, Csilla napja.

A Jobbik újabb beadvánnyal fordul a mentelmi bizottsághoz Semjén Zsolt vadászatai miatt

2018. március 22. 14:56
Hunhír.info

A Jobbik újabb beadvánnyal fordul a parlament mentelmi bizottsághoz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadászatai miatt - közölte Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A politikus felidézte, hogy múlt héten kezdeményeztek vagyonnyilatkozati eljárást, azonban azt a testület elutasította arra hivatkozva, hogy nem jelölték meg, a bevallás melyik részét kifogásolják.

Mint mondta, azt firtatnák, ami nincs benne, az ajándékozás címszónál ugyanis nem szerepelnek az 5 millió forintos vadászatok, miközben a 63 ezer forintot meghaladó értékű ajándékokat fel kellene tüntetni.

Szilágyi György visszataszítónak nevezte a kormánypárti politikus viselkedését, nevetségesnek ítélve azt az érvet, hogy nem politikusként vett részt a rendezvényeken. "Úgy néz ki, hogy a vadászatok során Semjén Zsolt elvesztette politikus jellegét" - fogalmazott, kérdésesnek nevezve, milyen minőségben beszélgetett azokon közbeszerzésekről, épületek megszerzéséről.

A jobbikos képviselő bírálta azt is, hogy a miniszterelnök-helyettes egyik nyilatkozata szerint részt venne egy jegesmedve-vadászaton is. Ehelyett a WWF számlaszámát ajánlotta figyelmébe, utalva arra, hogy a jegesmedve veszélyeztetett faj.

Szilágyi György egy kérdésre visszautasította Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének szavait, kijelentve: nem voltak és nincsenek is náci tagjai a Jobbiknak.

Arra a kérdésre pedig, hogy Karácsony Gergely szerint a Jobbik Simicska Lajos lopott pénzén kampányolna, azt felelte: nem szeretne ezzel foglalkozni, Karácsony Gergely az elmúlt 8 évben 3-4 párt szekerét tolta, tőle kell megkérdezni, mire gondol.

Megkérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint Mirkóczki Ádám szóvivő egy nyilatkozatában úgy fogalmazott: "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz". Szilágyi György ezt egy szövegből kiragadott mondatnak nevezte, s úgy kommentálta: szavaikat folyamatosan félremagyarázták, s nem ők változtak, hanem az a retorika, ahogy kifejezik azokat a gondolataikat, amelyek megvoltak 2010-ben és megvannak 2018-ban is.

Egy másik kérdésre hasonló félremagyarázásként értékelte, amikor Gyöngyösi Mártont a zsidók listázásával hozták összefüggésbe. Szerinte képviselőtársa szavait a média forgatta ki, egy normális országban pedig joga van tudni az embereknek, hogy vannak-e a képviselők között kettős állampolgárok. Ez így van Izraelben és az Egyesült Államokban is - mondta.

Arra pedig, hogy a Jobbik ma hogyan viszonyul Alföldi Róberthez, azt válaszolta: a rendezőt nem személyében támadták, hanem mert úgy gondolták, a Nemzeti Színház másfajta karaktert kíván meg. Hozzátette: Alföldi Róbert más értelmezésben akart bizonyos műveket bemutatni, ezek a kísérletezgetések beleférnek a művészvilágba, amíg arra van kereslet, de nem abban az intézményben.

A képviselő utópisztikus kérdésnek nevezte, hogy engednék-e, hogy Románia a Nemzeti Színházban ünnepelje Erdély elcsatolásának évfordulóját. Megjegyezte: nem hiszi, hogy az lenne a normális, hogy ezt megengedjék.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat