HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

SZDSZ-örökös Helsinki Bizottság

2018. március 22. 07:03
Hunhír.info

lenin-fiuk-aldozatukkal-pozolva250.jpgJogi munkatársakat toboroz a Magyar Helsinki Bizottság, vélhetően a magyar állam ellen indítandó perekhez – értesült lapunk. A Soros-féle szervezet története szorosan összefonódik az SZDSZ-ével, alapítója, Kőszeg Ferenc évekig ült a párt parlamenti frakciójában. A Tűzfalcsoport nevű oldal összefoglalója szerint a magyar kormányt több fronton is támadó, a civil törvény végrehajtását bojkottáló Helsinki Bizottságot múltja egyszerre köti Soroshoz és a „gyalázatos emlékű SZDSZ-hez”.

Magyar Menedék - Migránsokk

Nemcsak a magyar kormány migrációs álláspontját ismertető Szijjártó Péter külügyminiszter, hanem a Soros György által támogatott Magyar Helsinki Bizottság munkatársai is Genfben jártak a minap a világszervezet emberi jogi bizottságának ülésén – derül ki a csoport Facebook-oldaláról. Közölték azt is, szóbeli tájékoztatót tartottak, sőt, több körben írásbeli anyagokkal is ellátták a testületet. A tartalom aligha kétséges. A Tűzfalcsoport nevű oldal összefoglalója szerint a magyar kormányt több fronton is támadó, a civil törvény végrehajtását bojkottáló Helsinki Bizottságot múltja egyszerre köti Soroshoz és a „gyalázatos emlékű SZDSZ-hez”.

A szervezet egyik alapítója Kőszeg Ferenc, aki a kezdetektől részt vett a liberális párt beindításában, majd ott ült a szabaddemokraták parlamenti frakciójában is. Az SZDSZ és már a Helsinki elődjének tekinthető Szegényeket Támogató Alapban, majd a Független Jogvédő Alapban is dolgoztak ugyanazok a személyek, Kőszeg mellett többek között Solt Ottilia és Demszky Gábor is. A bizottság 1994-es újjászervezése után a szervezet meghatározó munkatársai közül többen párttagok voltak, így Somogyi János vagy Mészáros István László. Igaz, utóbb mindketten szakítottak vele: Somogyi több mint egy évtizede, Mészáros pedig 2016-ban, amikor a Helsinki a kvótanépszavazás ellen kampányolt.

De a szervezetnek a mai napig van olyan tagja, aki korábban jelentékeny szereplője volt a Szabad Demokraták Szövetségének, s Kőszeghez hasonlóan viseli a szívén a migránsok sorsát. Ő Léderer András, a menekültügyi programvezető. A Helsinki Bizottság tehát lényegében már a megszületésének pillanatában arra volt rendeltetve, hogy elhárítsa az akadályokat Soros György nyílt társadalmának meghonosítása elől. Ennek megfelelően sorra indítja a stratégiai pereket, s viszi Strasbourgba az illegális bevándorlók és a börtönviszonyok miatt panaszkodó elítéltek ügyeit. Ehhez a munkához egyébként éppen most keresnek jogi munkatársakat. Az egyik feltétel természetesen az, hogy az azonosuljanak a Soros-féle NGO szellemiségével.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat