HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

„Kegyetlenül lőjetek bele ezekbe a magyar kutyákba!”

2018. március 21. 22:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

szamuely-tibor-250.jpg1919. március 21-e. Kegyetlen dátum. Kun Béla átveszi a hatalmat. Megkezdődik az úgynevezett proletárdiktatúra százharminchárom napja – akkori akasztófahumorral a Proletár Részvénytársaság pünkösdi királysága.

Menedék - Atilla

Nota bene: amikor 1918 végén százezrek kiáltják, „éljen Magyarország területi épsége!”, megjelenik a politikai porondon egy bizonyos Pogány József. (Nem ez volt persze eredeti vezetékneve, de ezt most hagyjuk.) Amikor a Székely Hadosztály Kratochwill Károly vezetésével védi a Maros-vonalat, sőt mi több, az integer magyar hazát, így „rendelkezik” róluk (is): „Kegyetlenül lőjetek bele ezekbe a magyar kutyákba!”

Hadd ne kelljen itt és most részleteznünk Pogány elvtárs nagyívű pályáját a százharminchárom nap alatt, sorjáznunk, hányszor fejezte ki megelégedését, amiért „ezekbe a magyar kutyákba” lövetett. (Szakirodalomként amúgy is ott van Tormay Cécile „Bujdosó könyv”-e.) Teljesen felesleges, ugyanis itt vannak napjainkban prototípusaik – nem kérdés, merrefelé. Akik számára nemcsak a magyarok lelövendő kutyák, hanem mindenki, aki fehér ember. Igen, mindenki ellenség szemükben. Minden fehér ember.

Azokról van tehát szó, akik oly sok mindent nem ismernek, de legkevésbé a rend, becsület, hűség, tisztesség fogalmát. Akik számára csak egy a fontos, a nagybetűs hatalom. Bárkivel, bármi áron. Bármilyen izmus és logó alatt.

Ők nem haboznak. Igen, belelőnének ma is mindazokba, akik nem kérnek belőlük. Nem, ők nem változnak. Amolyan családi örökségként nem ismerik a pálfordulást. A „jobbra át”-ot. Csak a „balra igazodj”-ot. Ne feledjük ezt az április nyolcadikára való hajazásuk kellős közepén!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat