HunHír.info

2018. Áldás hava 15. nap, Ildikó napja.

Sorosék sem rúgnak labdába Oroszországban

2018. március 21. 19:06
Hunhír.info

Oroszország nemkívánatos szervezetté nyilvánította az amerikai székhelyű German Marshall Fund of the United States (GMF) alapot – jelentette be szerdán a moszkvai igazságügyi tárca. A lajstromra legutóbb 2017 júniusában került fel többek között a Soros Alapítványként is emlegetett Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation).

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

Az igazságügyi minisztérium közlése szerint „az alapvető emberi szabadságjogokat, valamint az orosz állampolgárok alapvető szabadságjogait megsértő szervezetek elleni intézkedésekről szóló szövetségi törvénnyel összhangban, az orosz főügyész helyettesének döntésére” a GMF felkerült az Oroszországban nemkívánatos tevékenységet végző civil szervezetek listájára.

A tárca közleményében nem indokolta döntését, hogy pontosan miért került tiltólistára a transzatlanti kapcsolatokkal foglalkozó alap, amelyet 1972-ben, a Marshall-terv 25. évfordulójának alkalmából, a nyugatnémet kormány adományából hoztak létre. Oroszországban jelenleg 14 nemzetközi szervezet működését nyilvánították nemkívánatosnak.

A lajstromra legutóbb 2017 júniusában került fel a román The Black Sea Trust for Regional Cooperation, korábban pedig a brit Nyílt Oroszország (Otkritaja Rosszija) civil szervezet, illetve az amerikai kongresszus társfinanszírozásában működő Nemzeti Demokráciaalapítvány (National Endowment for Democracy), a Nyílt Társadalom Intézet Segítségnyújtási Alapítvány (OSI Assistance Foundation), a Soros Alapítványként is emlegetett Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation), a Gazdasági és Jogállami Fejlődés Orosz–Amerikai Alapja (U.S. –Russia Foundation for Economic Advancement and the Rule of Law), valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Nemzeti Demokrata Intézete (National Democratic Institute for International Affairs).

(MTI)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Kedvet virágoztató magyar népmesék - Dömötör Sándor (szerkesztő)Kedvet virágoztató magyar népmesék
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat