HunHír.info

2018. Álom hava 13. nap, Kurszán napja.

Sorosék sem rúgnak labdába Oroszországban

2018. március 21. 19:06
Hunhír.info

Oroszország nemkívánatos szervezetté nyilvánította az amerikai székhelyű German Marshall Fund of the United States (GMF) alapot – jelentette be szerdán a moszkvai igazságügyi tárca. A lajstromra legutóbb 2017 júniusában került fel többek között a Soros Alapítványként is emlegetett Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation).

Menedék - Pálfi

Az igazságügyi minisztérium közlése szerint „az alapvető emberi szabadságjogokat, valamint az orosz állampolgárok alapvető szabadságjogait megsértő szervezetek elleni intézkedésekről szóló szövetségi törvénnyel összhangban, az orosz főügyész helyettesének döntésére” a GMF felkerült az Oroszországban nemkívánatos tevékenységet végző civil szervezetek listájára.

A tárca közleményében nem indokolta döntését, hogy pontosan miért került tiltólistára a transzatlanti kapcsolatokkal foglalkozó alap, amelyet 1972-ben, a Marshall-terv 25. évfordulójának alkalmából, a nyugatnémet kormány adományából hoztak létre. Oroszországban jelenleg 14 nemzetközi szervezet működését nyilvánították nemkívánatosnak.

A lajstromra legutóbb 2017 júniusában került fel a román The Black Sea Trust for Regional Cooperation, korábban pedig a brit Nyílt Oroszország (Otkritaja Rosszija) civil szervezet, illetve az amerikai kongresszus társfinanszírozásában működő Nemzeti Demokráciaalapítvány (National Endowment for Democracy), a Nyílt Társadalom Intézet Segítségnyújtási Alapítvány (OSI Assistance Foundation), a Soros Alapítványként is emlegetett Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation), a Gazdasági és Jogállami Fejlődés Orosz–Amerikai Alapja (U.S. –Russia Foundation for Economic Advancement and the Rule of Law), valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Nemzeti Demokrata Intézete (National Democratic Institute for International Affairs).

(MTI)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat