HunHír.info

2019. Kikelet hava 27. nap, Hajnalka napja.

Sorosék sem rúgnak labdába Oroszországban

2018. március 21. 19:06
Hunhír.info

Oroszország nemkívánatos szervezetté nyilvánította az amerikai székhelyű German Marshall Fund of the United States (GMF) alapot – jelentette be szerdán a moszkvai igazságügyi tárca. A lajstromra legutóbb 2017 júniusában került fel többek között a Soros Alapítványként is emlegetett Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation).

Menedék - Atilla

Az igazságügyi minisztérium közlése szerint „az alapvető emberi szabadságjogokat, valamint az orosz állampolgárok alapvető szabadságjogait megsértő szervezetek elleni intézkedésekről szóló szövetségi törvénnyel összhangban, az orosz főügyész helyettesének döntésére” a GMF felkerült az Oroszországban nemkívánatos tevékenységet végző civil szervezetek listájára.

A tárca közleményében nem indokolta döntését, hogy pontosan miért került tiltólistára a transzatlanti kapcsolatokkal foglalkozó alap, amelyet 1972-ben, a Marshall-terv 25. évfordulójának alkalmából, a nyugatnémet kormány adományából hoztak létre. Oroszországban jelenleg 14 nemzetközi szervezet működését nyilvánították nemkívánatosnak.

A lajstromra legutóbb 2017 júniusában került fel a román The Black Sea Trust for Regional Cooperation, korábban pedig a brit Nyílt Oroszország (Otkritaja Rosszija) civil szervezet, illetve az amerikai kongresszus társfinanszírozásában működő Nemzeti Demokráciaalapítvány (National Endowment for Democracy), a Nyílt Társadalom Intézet Segítségnyújtási Alapítvány (OSI Assistance Foundation), a Soros Alapítványként is emlegetett Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation), a Gazdasági és Jogállami Fejlődés Orosz–Amerikai Alapja (U.S. –Russia Foundation for Economic Advancement and the Rule of Law), valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Nemzeti Demokrata Intézete (National Democratic Institute for International Affairs).

(MTI)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat