HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Fideszes kérésre íródhattak a jobbikosnak mondott magyargyalázó kommentek

2018. március 18. 16:57
Hunhír.info

facebook250.jpgA jobbikos Szávay István a Facebook-oldalán írt arról vasárnap, hogy a birtokába került képernyőmásolat szerint a Fidesz áll a pártot lejáratni akaró, külhoni magyarokat gyalázó kommentek mögött, amelyek a Jobbikot támogató Facebook-csoportokban jelentek meg. A Jobbik országgyűlési képviselője úgy gondolja, ezek alapján íródott a Magyar Idők „Megtagadják a határon túliakat a jobbikosok” című cikke.

A Szávay által posztolt képernyőmásolaton az látható, hogy egy Gálfi Laura nevű felhasználó az „Akik hisznek egy erős Magyarországban!” nevű Facebook-csoportban utasításokat adott a tagoknak, hogyan tegyenek ki álprofilokkal jobbikos csoportokba magyarokat gyalázó kommenteket. Hogy „milyenekre van szükség”, azt Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalával szemlélteti. A képernyőmásolat szerint a bejegyzés március 5-ei.

„Gálfi Laura felhívását 9.48-kor tette közzé, és azt kérte, hogy a feladatot »este 6 óra előtt mindenképp teljesíteni kell«. Majd láss csodát: másfél órával később, 19.37-kor a mocskolódó hozzászólások felvonultatásával meg is született a Magyar Idők »Megtagadják a határon túliakat a jobbikosok« című cikke.”

Mint hozzáteszi, a Magyar Idők cikkében közölt képernyőfotókon jól látszik, hogy a gyalázkodó kommentek kis időközönként kerültek ki, a belőlük kiolvasható vélemény is egységes.

Az Alfahír nyomára bukkant Gálfi Laurának, aki Szávay István szerint az ELTE 24 éves joghallgatója, kiderült róla, hogy a kormánypárt ifjúsági szervezetének XII. kerületi csoportjához köthető. Valamint szoros a kapcsolata a Fidelitas több országos vezetőjével is. A lap munkatársai elérték telefonon Gálfi Laurát, így rákérdeztek, ismeri-e az „Akik hisznek egy erős Magyarországban!” nevű csoportot. Gálfi válasza: „Nem ismerem, én Fidelitas-tag vagyok.” Az után is érdeklődtek, nem szokott-e az említett csoportba kommenteket írni. Ekkor ismét megkérdezte a csoport nevét, majd azt mondta: ugyan hallott róla, de nem tudja pontosan, „hogy ezt lájkolni kell?”.

Magyarázkodás után megjegyezte, hogy „jó rendben, majd akkor lájkolni fogom”. Ekkor elmondták neki, hogy nem kell lájkolnia, mert egy képernyőmásolat szerint már tagja a csoportnak, sőt oda bejegyzést is tett. Erre a megjegyzésre háromszor is megismételte, hogy nem szokott kommentelgetni a Facebookon, hanem csak lájkolgatni.

Megkérdezték azt is, hogy ismeri-e Gyurcsány Ferenc oldalát, de csak annyit válaszolt: ismeri ugyan, de nem lájkolja.

Szembesítették vele, hogy a neve alatt hivatkoztak az említett Facebook-csoportban Gyurcsány oldalára és magyarokat gyalázó hozzászólásokra. Erre azt felelte: ő nem írt ilyet. Ezt követően már nem akart tovább beszélgetni. „Ööö… na viszonthallásra, most mennem kell”, majd letette a telefont.

Szávay azt írja a Facebook-bejegyzésében: megkérte a munkatársait, nézzenek utána a jogi lépések lehetőségének az ügy érintettjeivel szemben.

„A Magyar Idők dolga meglehetősen egyszerű, ha cáfolni kívánja a fentieket: hozzák nyilvánosságra az eredeti képernyőfotókat, hadd lássuk, kik voltak valójában ennek a gyalázatos ügynek a szereplői. Gálfi Laurát pedig arra biztatom, folytassa bátran félbehagyott tanulmányait, szervilizmusa és gátlástalansága alapján bizonyára kiváló, NER-kompatibilis jogász válik majd belőle” – írta a jobbikos képviselő.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat