HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

A demokraták is nyilvánosságra hozták a maguk FBI-feljegyzését

2018. február 25. 07:23
Hunhír.info

Donald Trump amerikai elnök lehetővé tette, hogy nyilvánosságra hozzák a képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti tagjai által készített feljegyzést arról, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hogyan figyelte meg az elnök választási kampánytörzsének kapcsolatát Oroszországgal, így a feljegyzés szombaton napvilágot látott.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A demokraták a feljegyzést arra válaszul készítették el két héttel ezelőtt, hogy a hírszerzési bizottság republikánus tagjai készítettek egy hasonlót, amely addig titkosított információkat tartalmaz az FBI feltételezett túlkapásairól, azt vélelmezve, hogy az FBI – hatáskörét túllépve – a 2016-os elnökválasztási kampány idején, majd ezt követően is jogtalanul lehallgatta Trump kampánycsapatát, és Trumppal szembeni elfogult nyomozást folytatott az elnökválasztási folyamatba történt vélt orosz beavatkozás ügyében.

Az igazságügyi minisztérium, az FBI és demokrata párti politikusok hevesen ellenezték, hogy az elnök feloldja ennek a republikánus párti dokumentumnak a titkosságát, arra hivatkozva, hogy a feljegyzés lényeges adatokat nem tartalmaz, félrevezeti az amerikai közvéleményt, és veszélybe sodorja az amerikai nemzet biztonságát. Célja pedig az igazságügyi tárca miniszterhelyettesének, Rod Rosensteinnak a lejáratása és végső soron az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat folytató különleges bizottság vezetőjének, Robert Muellernek az ellehetetlenítése.

A hírszerzési bizottság republikánus politikusai viszont azzal érveltek, hogy feltáró munkájuk során „komoly mulasztásokra” bukkantak, melyekről tájékoztatni kell a közvéleményt.

A demokrata pártiak ezután készítették el saját feljegyzésüket, amellyel cáfolni akarják a republikánusok állításait, és amely arról szól a bizottság legmagasabb rangú demokrata tagja, Adam Schiff szerint, hogy az FBI szabályosan figyelte meg Carter Page-et, Trump kampánytanácsadóját, mert engedélyt kért hozzá az illetékes különleges bíróságtól, és a feljegyzésük olyan tényeket tartalmaz, amelyeket a közvéleménynek ismernie kell.

Trump elnök azonban két hete megtagadta a demokrata feljegyzés nyilvánosságra hozatalát, eltérően a republikánus feljegyzéstől. Az elnök arra hivatkozott, hogy az igazságügyi minisztérium és az FBI szerint az „számos titkos és különösen kényes részt tartalmaz, veszélybe sodorhatja a nemzetbiztonságot és a rendfenntartás rendszerét”. Arra kérte a demokratákat, hogy dolgozzák át a dokumentumot a minisztérium és az FBI segítségével, és ebben az esetben hajlandó lesz jóváhagyni annak nyilvánosságra hozatalát.

A demokraták a minisztérium és az FBI segítségével átdolgozták a feljegyzést, kihúzták belőle azokat a részeket, amelyek titkosságuk miatt nem lehetnek nyilvánosak, és Trump elnök jóváhagyta ennek kiadását.

Azonban a Fehér Ház sajtótitkára, Sarah Sanders kiadott mellé egy közleményt is, amelyben azt írja: „Noha a demokratáknak az a célja a feljegyzéssel, hogy politikailag megrendítsék az elnököt, ő az átláthatóság érdekében jóváhagyta annak nyilvánosságra hozatalát.”

Maga Trump pedig egy Twitter-üzenetben azt írta: „kormányzati megfigyelési visszaélésekre adott demokrata párti válaszfeljegyzés teljes politikai és jogi kudarc, csak megerősíti, hogy ezek milyen súlyos visszaélések, vagyis törvénytelenségek voltak”. A demokraták a feljegyzésükben azzal vádolják a republikánusokat, hogy a saját feljegyzésükből szándékosan kihagytak olyan tényeket, amelyek hiteltelenné teszik vádjukat, miszerint az FBI jogtalanul nyomozott Carter Page ellen, pedig Page-ről az FBI „megalapozottan feltételezte, hogy az orosz kormány egyik ügynöke”.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat