HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Toroczkai László: “Rohadtul unalmas hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép”

2018. február 22. 12:20
Hunhír.info

holo-karikatura.jpg„Az izraeli kormány és a világ zsidósága tűz alá vette Lengyelországot, mindezt csupán azért, mert a sokat szenvedett lengyel nép nem akar felelősséget vállalni azért a holokausztért, amelyhez semmi köze” – írja Facebook-bejegyzésében Toroczkai László, a Jobbik alelnöke.

Menedék - Bayer

Az ásotthalmi polgármester egy fotót kommentált így, amelyen Lengyelország izraeli nagykövetsége látható a lengyeleket elítélő falfirkákkal.

„Nagyon helyes, hogy Magyarország kiáll Lengyelország mellett Brüsszellel szemben, de Izraellel is ki kellene” – írja Facebook-bejegyzésében Toroczkai László. Az ásotthalmi polgármester által megosztott képen Lengyelország izraeli nagykövetsége látható, amelyet a lengyeleket elítélő falfirkákkal csúfítottak el. A nehezen kivehető felirat szabadfordításban nagyjából úgy hangzik, „Gyilkos lengyel szarok, basszátok meg magatokat!”.

Toroczkai László hozzáteszi, ha valakik tényleg sokat szenvedtek a második világháborúban, azok a lengyelek, rohadtul unalmas már azt hallgatni, hogy a zsidókon kívül mindenki bűnös nép. Most látszik, mekkora hiba a visegrádi négyeket betolni Izrael alá.

Arról is ír, az izraeli kormány és a világ zsidósága tűz alá vette Lengyelországot. Mindezt csupán azért, mert a sokat szenvedett lengyel nép nem akar felelősséget vállalni azért a holokausztért, amelyhez semmi köze.

Az ügy előzménye, hogy a lengyel kormány nemrégiben fogadott el egy olyan törvényt, amely büntethetővé teszi, ha a lengyel nemzetet, illetve a lengyel államot a Harmadik Birodalom által elkövetetett háborús bűntettekben való – intézményes szintű – bűnrészességgel vádolják. A még a lengyel államfő aláírására váró törvény pénzbírsággal vagy három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtaná, ha valaki – a törvény betűje szerint – a lengyel nemzetet és a lengyel államot nyilvánosan és a tényeknek ellentmondva a Harmadik Birodalom bűntetteiben való bűnrészességgel vádolja.

A módosítás ellen élesen tiltakozott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, emellett a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt-emlékközpont és a Zsidó Világkongresszus (WJC) is bírálta a törvényt, amelyet utóbbi „történelmileg zavarosnak és a demokrácia elleni támadásnak” nevezett. Robert Singernek, a WJC elnökének véleménye szerint a lépés „azért is kifogásolható, mert az elfojtja a valódi szembesülést az ország háborús történelmének legdermesztőbb jelenségével, azzal, milyen mértékben voltak cinkosok a helyi lengyelek zsidó szomszédaik megsemmisítésében."

Az Egyesült Államok is nyugtalanságának adott hangot a törvény esetleges nem kívánt következményei miatt.

facebook

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Lélekből Jövő Jövő - Zöld - Határidőnapló 2019 - RegélőLélekből Jövő Jövő - Zöld - Határidőnapló 2019
Könyv - Bolti ár: 5 490 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
18% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat