HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

Andy Vajna cégének is jut a közmédia pénzéből

2018. február 20. 18:32
Hunhír.info

Egy vagyont fizet az állami tévé az interneten népszerű, ám a televízióban csúfosan leszereplő Honfoglaló című műsorért: a vetélkedőt közel egymilliárd forintért gyártja a Show and Game Produkciós Kft. – derül ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) napokban frissített szerződéslistájából.

Menedék - Bayer

A cégadatok szerint a Závodszky Zoltán – aki egy időben egyébként az MTVA vezérigazgató-helyettese is volt – tulajdonában álló cég 937 millió forintért készíti a Honfoglalót, a nézettsége azonban jelentősen elmarad a várakozásoktól annak ellenére is, hogy karácsonykor jeles közmédiás személyiségekkel, színészekkel vezették be. Az érdeklődést nem sikerült felkelteni, egyetlen héten sem került a program a 30 legnézettebb műsor közé. Sőt az elérhető adatok szerint a január elején még napi két-háromszázezres nézettsége a következő hetekben 150 ezer alá esett.

A nemzeti együttműködés rendszerében kifejezetten jól boldoguló Kálomista Gábor producer cége, a Megafilm Service Kft. ezúttal is bőséges megrendelést kapott az évi 80 milliárd forintos költségvetéssel gazdálkodó MTVA-tól. Októberben összesen másfél milliárd forint értékben szerződtek a kft-vel három sorozat gyártására. A legnagyobb tétel a 676 millió forintért megrendelt Tóth János című vígjátékszéria harmadik évada. 453 millió forintért készülhet a Csak színház és más semmi című sorozat folytatása – ennek harmadik évadát egyébként március 3-tól vetíti a Duna Televízió –, illetve újráz majd az Egynyári kaland című tinisorozat is 412 millióért.

Figyelemreméltó azonban, hogy az MTVA a másik „udvari” filmes nagyvállalkozónak számító Andy Vajna televíziójával, a TV2-vel is üzletelt: 103 millió forintért vásárolt a csatornától egy filmcsomagot. Hogy miért volt erre szükség, és pontosan mit tartalmaz a csomag, arról kérdeztük az állami vállalatot, de egyelőre nem válaszoltak. Összehasonlításként: 171 millió forintért a Columbia Pictures-től is vásárolt filmcsomagot a vagyonkezelő.

Az MTVA a sorozatgyártás mellett a sportközvetítésekre sem sajnálja a milliárdokat. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság – amelynek egyik helyszíne az épülő Puskás Ferenc Stadion lesz – közvetítési jogainak megvásárlása 2,1 milliárd forintba kerül. Az összeg mellett eltörpül az a tízmillió forintos tétel, amennyit a szlovák elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő dunaszerdahelyi futballcsapat mérkőzéseinek közvetítéseiért fizettek a jogtulajdonosnak. Azt még augusztusban jelentette be a vagyonkezelő, hogy legalább négy találkozót közvetítenek. Mint arról egy hónapja írtunk, a most zajló téli olimpia közvetítési jogait a következő téli és két nyári ötkarikás játékokkal csomagban vásárolták meg, ezért 4,6 milliárd forintot fizettek.

MNO

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat