HunHír.info

2018. Álom hava 17. nap, Tugurkán napja.

”Az Iszlám Állam elleni harc csak sétagalopp volt”

2018. február 20. 06:54
Hunhír.info

isil2-250.jpgRegionális konfliktus és az érdekelt hatalmak közötti közvetlen összecsapások színterévé válhat Szíria az Iszlám Állam veresége után. Erre jó példa lehet az amerikaiak és orosz zsoldosok közvetlen összecsapása, amelyben többtucat orosz fegyveres hallhatott meg. A Dajr ez-Zaur szíriai tartományban lévő Conoco-olajmező megszerzése volt a két hete megölt orosz zsoldosok feladata, amelynek során a vietnami háború óta először, közvetlenül csaptak össze oroszok és amerikaiak.

Menedék - Bayer

A lelőhely az Egyesült Államok által támogatott, úgynevezett szíriai demokratikus erők ellenőrzése alatt állt. Ismeretlen harcosok tankokkal, tüzérséggel és rakétákkal intéztek ellenük támadást – állítja a Telegraph című brit lap az amerikai hadseregre hivatkozva.

Amerikai különleges egységek tüzérségi és légicsapásokat kértek és kaptak. Az előrenyomuló és “zászlóaljnak megfelelő katonai alakulatra” harci gépek és B-52-es bombázók zúdítottak tüzet és gyakorlatilag megsemmisítették.

A Fontanka orosz és az AP amerikai hírügynökség által látott szíriai állami dokumentum szerint a Wagner orosz magán katonai céghez köthető vállalatnak ígérték a Conoco mezőből származó haszon negyedét.

A Telegraph szerint a Wagner egy Aszad elnököt támogató szíriai üzletember megbízásából küldte csatába embereit. A céget kapcsolatba hozták Jevgenij Prigozsinnal, akit “Putyin elnök séfjének” is neveznek, és aki ellen a múlt héten vádat emelt egy amerikai szövetségi esküdtszék az amerikai választásokba való állítólagos beavatkozás miatt.

Alekszander Averin a Kelet-Ukrajnában harcolt oroszajkú milíciák egyik veteránja szerint a zsoldosok olyan különleges egységeket alkotnak, amelyeket bármilyen feladatra bevethetnek. Averin volt az egyike azoknak a forrásoknak, akik megnevezték az amerikai ellencsapás néhány orosz áldozatát. Azt állította, hogy ötszáz orosz tartózkodott Dajr ez-Zaurban és közülük sokan meghaltak.

Bár Oroszországban törvényellenes a zsoldosok alkalmazása, a brit lap szerint a Kreml így titkos szárazföldi hadműveletet tudott folytatni Szíriában, mert a helyi kormányerők még a légitámogatás ellenére sem álltak helyt.

Ruszlan Leviev, az orosz katonai tevékenységet figyelő Conflict Intelligence Team nevű, oroszországi szervezet tagja azt mondta, hogy “az igazán intenzív csatákban orosz zsoldosok vettek részt”. Az ellenük nemrég indított és pusztító amerikai légicsapás előre vetítheti a nagyhatalmak közvetlen összecsapásának lehetőségét Szíriában.

Az Iszlám Állam legyőzése után az érintett hatalmak megpróbálják kijelölni befolyási övezeteiket.

“A globális játékosok korábban bábhadseregeik révén közvetett módon vívtak harcot, most már szemtől szemben” – mondat Sami Nadir a közel-keleti térséggel foglalkozó Levant Stratégiai Intézet munkatársa.

Az elmúlt napokban dzsihadista lázadók lelőttek egy orosz harcigépet, a kurd harcosok egy török helikoptert, az izraeliek egy iráni drónt és a szíriaiak egy izraeli vadászgépet.

“A szíriai konfliktus új fejezetének tükrében az Iszlám Állam elleni harc mindössze sétagalopp volt. Ez most regionális háborúvá fajulhat” – mondta Bilal Saab a washingtoni Közel-Keleti Intézet szakértője.

infostart

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat