HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

A földön fekve is verte a megkéselt tápiószentmártoni magyar focistát az agresszív cigány banda

2018. február 13. 20:06
Hunhír.info

ciganybunozes250.jpgCsak a két napja szakadatlanul hulló eső tudta elmosni a vérnyomokat a tápiószentmártoni Kiss János úton, ahol szombat este egy elfajuló vitában halálos késszúrás ért egy tizenhét éves magyar fiút, Bódis Lajost. Bódis Lajos édesanyja a megrázó történtek miatt nem nyilatkozott lapunknak. A fiú emlékére Bozsik József – aki a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje – a családdal egyeztetve gyertyás megemlékezést szervezett csütörtökön 20 órakor a művelődési háznál.

Menedék - Baráthosi

– Összeszólalkoztak valamin, majd mikor egyikük Lali anyját szidalmazta, a fiú dühében megindult felé, ekkor kapta a késszúrást – mondta lapunknak a szomszédos utcában lakó idősebb férfi, hogy mit tudott meg a gyilkosságig fajuló verekedésről. Ő is arról számolt be, hogy a helyiek a cigány elkövető egész családjának elköltözését akarják elérni.

A pletykákat az elhunyt fiút jól ismerő, a helyi pizzériában dolgozó fiatal nő segített nekünk helyre tenni. Elmondása szerint szombaton késő délelőtt a fiú két barátjával találkozott, akik valamin összevesztek, Bódis pedig békíteni próbálta őket. A beszélgetésbe többen is kéretlenül becsatlakoztak, többek között a későbbi elkövető tettestársa, egy 46 éves férfi is, aki "Lali szerepét firtatta". Az eredeti vita végül teljesen háttérbe szorult, és a konfliktus egyre élesebb lett Bódis és az őt kikezdő idősebb férfi között. A felek ugyan ekkor még mind hazamentek, ám délután már kisebb dulakodásra is sor került, ebben már a 17 éves fiú családtagjai is részt vettek, akik védeni próbálták a fiút. Este az egyik helyi kocsma előtt a fiú és három társa – közte bátyja is – összegyűltek, onnan együtt mentek át a későbbi elkövető házához, ahol öten fogadták őket és hamar dulakodni kezdtek.

A vita hevében a 26 éves K. Károly egy késsel májon szúrta a fiút, aki összecsuklott és erősen vérezni kezdett – ez derül ki a rendőrség által megosztott információkból is. A nekünk nyilatkozó lány szerint a fiú idősebb rokona ekkor odaugrott, hogy testével védje a fiút az őt rúgó és ütő öt férfival szemben. K. Károly egy fa karóval őt is fejbe verte, illetve késsel sebet ejtett az alkarján és borda tájékon.

A fiú bátyja valahogy kikeveredett a támadók gyűrűjéből, társaival menekülőre fogták a dolgot, ám K. Károly utánuk futott és fejbe verte egyikőjüket, aki eszméletét vesztette – a verekedés ekkor véget ért. Ők nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, Bódis Lajost azonban a szolnoki kórházba szállították, többszöri újraélesztés és egy életmentő műtét után azonban vasárnap este elhunyt.

-Harsány volt a Lali és lobbanékony, de mégis mindenki kedvelte. Ha meg akarták fenyíteni, annyi mindent csinálhattak volna vele, érthetetlen, hogy miért a kés volt az első – sopánkodott lapunknak a lány.

Tápiószentmártonon nincs olyan hely, ahol ne a sokak által kedvelt fiú haláláról beszélnének. – A városban szinte semmilyen bűnözés nincs, az elkövető és családja tevékenységét leszámítva jó a közbiztonság, ezért is rázott meg mindenkit a fiú halála – mondta lapunknak Györe László polgármester. Hangsúlyozta, hogy kimondottan jó a viszony a helyi cigányok és a város többi lakója között, az említett kivételtől eltekintve. Mint kiderült, a cigány család több tagja is volt már büntetve kisebb bűncselekményekkel, több ízben közérdekű munkára kötelezték őket. 2015-ben egy gyermekelhelyezési vita miatt a mostani elkövető egyik férfi családtagját késelés miatt is letartóztatták.

– Petíció indításáról is hallottam, hogy az önkormányzat költöztesse el a családot, ám ilyet jogszerűen nem tehetünk. Azonban az elkövető felesége ma délelőtt felhívott, hogy szeretnék eladni a házukat az önkormányzatnak, hogy elköltözhessenek – tudtuk meg a polgármestertől. Györe László megértően beszélt a helyiek reakcióját illetően, de felhívta a figyelmet arra, hogy indulatból senki ne cselekedjen. – Idén a városban aszfaltozásra akartunk költeni, de a polgárok kérésére lehet, hogy a házat kell megvennünk. Úgy tűnik, ez boldoggá tenné őket – mondta keserűen a polgármester. A polgármester úgy értesült, hogy a család egy időre elköltözött. Lapunk sem talált senkit a háznál, csak egy kutya játszott a szeméttel az udvaron.

Bódis Lajos édesanyja a megrázó történtek miatt nem nyilatkozott lapunknak. A fiú emlékére Bozsik József – aki a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje – a családdal egyeztetve gyertyás megemlékezést szervezett csütörtökön 20 órakor a művelődési háznál. A polgármester mindenkit arra kért, hogy békével és tisztelettel nyilvánítsák ki részvétüket.

A rendőrség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a már elfogott K. Károly előzetes letartóztatását. Társai egyelőre szabadlábon védekezhetnek.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat