HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Napi 25 millióért kutatja a migrációt a Századvég

2018. január 22. 18:13
Hunhír.info

Akar nyolc órában 25 millió forintot keresni? Az átlagember számára ez csak álom lenne, de a Századvég számára napi rutin lehet. A kormányközeli alapítvány és gazdaságkutató alkotta konzorcium egy kormányzati megbízással ugyanis nyolc héten át bruttó 1,1 milliárd forint fejében vizsgálhatja, hogy mit gondolnak a menekültekről az Európai Unió más tagállamaiban – derül ki a HVG cikkéből.

Menedek - Engdahl

Emellett a Századvég bruttó 250 millió forintos megbízást kapott annak elemzésére is, hogy miként látják saját helyzetüket és jövőjüket az idős magyarok. Mindkét kutatással a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bízta meg a közvélemény-kutatót, és kikötötték azt is, hogy a munkákat lehetőleg nyolc héten belül, de legkésőbb június 15-éig kell teljesíteni. Hogy a menekülttéma vizsgálata mennyire gyümölcsöző üzlet is lehet, azt jól jelzi, hogy
a kormány az elmúlt években közel 9 milliárd forintos értékben kötött szerződést a Századvéggel – írja a HVG. 2015-ben a kabinet ugyanis négy évre szóló, bruttó 6 milliárdos szerződéssel lepte meg a kutatóközpontot, amit aztán még ugyanabban az évben egy nettó 790 millió forintos szerződéssel egészített ki.

Az Átlátszó cikke szerint tavaly májusban aztán nettó 780 millió forintos megbízást kapott a Századvég, amiből szintén a menekülthelyzet uniós fogadtatását kellett vizsgálnia. Ezek után nehezen megmagyarázható, hogy ugyanebben a témában miért kötnek most újabb, milliárdos szerződést velük.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Erdély társasjáték
Erdély társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Vér tapad a kezünkhöz? - Pawel LisickiVér tapad a kezünkhöz?
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat