HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Törökország megkezdte a nyílt offenzívát Észak-Szíriában a kurdok ellen

2018. január 20. 20:32
Hunhír.info

torok-zaszlo-250.jpgTörökország megkezdte a nyílt offenzívát Észak-Szíriában a kurdok ellen. A török vadászbombázók számos légicsapást hajtottak végre szír területen, amely nem csak Washingtont aggasztja. Oroszország hátrébb vonta még Szíriában állomásozó csapatait Efrin tartományban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az orosz haderők beleavatkoznak-e a konfliktusban

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A szír kormány legfőbb szövetségesen Moszkva, Bassár el-Aszad szír elnök kormánya pedig bejelentette, hogy megtámadják az országuk területén akcióba lépő török gépeket. Ez egyelőre nem történt meg.

Recep Tayyip Erdogan török államfő a minap Moszkvában járt, hogy meggyőzze az oroszokat, hogy ne avatkozzanak be. Efrin tartomány török elfoglalása után jelentések szerint a török hadsereg Manbij szír város felé veszi az irányt, ez szintén az USA-szövetséges kurd erők ellenőrzése alatt áll. Több mint 800 ezer civil élete kerülhet veszélybe.

Az orosz külügyminisztérium szombaton aggodalmát fejezte ki, és felszólította a szemben álló feleket, hogy mutassanak mérsékletességet. Egyúttal azt is bejelentette, hogy Afrin környékéről minden orosz katonát hátrébb vontak, hogy megakadályozzák a provokációkat és óvják a katonák életét.

Az USA figyelmeztette a törököket, hogy az Efrin tartomány elleni támadás destabilizálja a régiót. Ankara azonban azzal vádolja az USA-t, hogy nem tartotta be korábbi ígéretét, hogy az Iszlám Állam legyőzése után Manbij városából kiűzi a kurdokat. Az USA 30 ezer fős biztonsági erőt irányított át a területre a kurdok támogatására.

Törökország jelenleg 2000 négyzetkilométernyi területet ellenőriz Észak-Szíriában. A katonák nagy része ráadásul nem most nyomult be, hanem még korábban került oda az Iszlám Állam elleni harcok során egy szír-iráni-török közös megállapodás keretében.

BBC.com

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat