HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Plakátháború: minden Simicska-mentes helyet lefoglalt a Fidesz

2018. január 16. 12:33
Hunhír.info

valasztas250.jpgA Zoom.hu információi szerint a Simicska Lajos közeli céghez tartozó felületeken kívül az ország valamennyi plakáthelyét lefoglalta a Fidesz decemberig. Az ellenzék így a kampányidőszakban sem hirdethet ezeken. A lap szerint a Fidesz-közeli reklámügynökségek az összes politikai plakáthelyet begyűjtötték, valamennyi felületét lefoglalták idén decemberig, a Simicska Lajos-féle Publimontén kívül.

Menedék - Pálfi

Több piaci forrásuk is megerősítette, hogy állami hirdetésekre való hivatkozással minden kapacitást lekötöttek.

Úgy tudják, ha a február 17-én kezdődő kampányidőszakban a cégek valamiért mégis adnának helyeket az ellenzéki pártoknak, akkor az egész éves szerződésüket is buknák. Azt piaci forrásaik sem tudták megmondani pontosan, hogy összesen hány hely van az országban, de 20-25 ezer óriásplakátra és mintegy 14 ezer citylightra saccolnak. (A citylight az a háttérvilágítással is rendelkező keretes plakát, amit leginkább a buszmegállókban láthatunk.)

A Simicska Lajos-közeli cég és a piaci megrendelők által már lekötött helyeken felüli szabad kapacitás, ahol a pártok hirdethetnek, összesen 6-8 ezer óriásplakátot jelent. Ezeket foglalták le most a Fidesz közeli reklámcégek, ezt két-három ügynökség intézte. A citylightok nagy részére is lecsaptak.

A lefoglalás nem azt jelenti, hogy előre kifizettek valamennyi helyet, és azt sem, hogy feltétlenül hirdetnek majd. A lényeg, hogy tartják a felületet, és más nem helyezhet el rajta hirdetést. Egy decemberig tartó szerződés átlagosan 100 millió forintos bevételt jelent cégenként, ami a piacon komoly tételnek számít.

Plakáthelyekkel legnagyobb számban a francia központú világcég, a JCDecaux rendelkezik, 7600 óriásplakáttal és 9500 citylighttal, ezzel megelőzi a Publimontot. Rajtuk kívül még 2-3 közepes méretű és néhány kisebb cég osztozik a maradék helyeken. A JCDecaux akkor lett igazán ismert Magyarországon, amikor a kormány az ő felületeiken intézte a migránsellenes kampányát 2015-ben.

A Hvg.hu korábbi cikke szerint 2016-ban a JCDecaux 51,3 százalékban részesedett a plakátpiaci bevételekből, Simicskáék 24,4, az összes többi cég 24,3 százalékban.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat