HunHír.info

2018. Újkenyér hava 18. nap, Ilona napja.

Szökés Sopronkőhidáról: temetői gödörből húzták elő az életfogytos cigány szökevényt

2018. január 16. 07:47
Hunhír.info

temeto250.JPGÜldözői támadástól tartottak, bármelyik sírkő mögül előronthatott volna az életfogytos szökevény, hiszen neki már semmi sem számított. J. Istvánt egy szakadék állította meg. A Borsnak sikerült rekonstruálnia a rablógyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt J. István szökésének főbb mozzanatait.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Információink szerint a 37 éves férfi a sopronkőhidai börtönön belül működő csomagolóműhelyben dolgozott, kihasználta őrei figyelmetlenségét, felugrott egy teherautó csomagterébe, s ott elrejtőzött. A kocsival egészen Sopronig utazott, majd leugrott a mozgó teherautóról. A rendőrség azonban meglehetősen hamar a nyomára akadt.

A Bors megtudta: tíz órán át követték a férfi nyomait kutyával, bozótos, fás területeken, és kertes házak között.

Már éjjel volt, amikor J. István bemászott a Szent Mihály temetőbe és a sírok között próbált meg rejtekhelyet találni. Cikcakkban menekült, hogy a kutya elveszítse a szagát, de nem sikerült neki a manőver. A rendőrök fejlámpákkal loholtak a nyomában. Végül J. csapdába esett. A temető végében áll egy emlékmű, ami egy legalább négy méter mély szakadékban végződik. A rab belecsúszott és onnan nem volt már kiút, a te­metőt körülvevő rendőrök elfogták.

Mint arról beszámoltunk: a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka azonnal belső vizsgálatot indított és öt munkatárs szolgálati viszonyát felfüggesztette. Információink szerint J. István nem játszott össze egyikükkel sem, egyszerűen figyelmetlenség, a szakmai protokoll be nem tartása vezetett az ideig-óráig sikeres szökéshez.

J. István két társával 2012 októberében különös kegyet­lenséggel végzett egy kisnánai 78 éves asszonnyal. A férfi egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, aki a helyszínen elvérzett. J. "szerelme" is részt vett a bűncselekményben, a férfi másik bűntársa pedig szintén szökést kísérelt meg. Megszerezte az őt kísérő rendőrök fegyverét, ám elsütni nem tudta.

J. Istvánt elfogása után visszaszállították a sopronkőhidai fegyházba, elkülönítőbe kerül, három évvel hosszabbítják meg életfogytiglani büntetését, ezért azt legkorábban 25 év múlva vizsgálhatják felül.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat