HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Idegen élősködőkkel zárnák össze a magyar hajléktalanokat

2018. január 14. 11:14
Hunhír.info

Egy angyalföldi menekültszállóról egy pesterzsébetibe akarnak átköltöztetni "befogadottakat". A lépés már-már emberhez méltatlan zsúfoltságot okozna, de akár az utcára is kerülhetnének a hajléktalanszálló lakói. A veszélyre a Jobbik képviselőjelöltje hívta fel a figyelmet.

Menedék - Atilla

A 110 fős pesterzsébeti Baross utcai hajléktalanszállót további 80 férőhellyel kívánják bővíteni, a XIII. kerületi Lőportár utcai menekülteknek otthont adó átmeneti szállásról költöztetnének ide embereket – írja Facebook-oldalán Bencsik János, a Kispestet és Pesterzsébetet magába foglaló, budapesti 16. választókerület jobbikos képviselőjelöltje. Mint írja, még karácsony előtt kereste meg őt egy ott élő hölgy a fenti információval. Bencsik utánajárt az ügynek, mindkét intézmény vezetőjét levélben kereste meg, ám választ még nem kapott – így természetesen cáfolatot sem.

A férőhelybővítés során az eddigi kétágyas, 17 négyzetméteres szobák háromágyasak lennének. Ez oly mérték zsúfoltságot eredményezne, mely alig haladja meg a börtönökre vagy állattartásra előírt uniós minimum értéket.

További gondot okoz, hogy a családokat szét kellene választani, mert nagycsaládok elszállásolására alkalmatlan a hely. Valamint az ott lakók sok esetben már élettársak, összeszokott párok, akik mellé egy harmadik személyt beköltöztetni feszültségeket szülne.

Ha az összeköltözés nem megvalósítható, fel kell bontani az ott lakók szerződését, és több tucat ember kerülhet egyik napról a másikra utcára – hívja fel a figyelmet az egyik legnagyobb szociális veszélyre a jobbikos politikus.

Bencsik arra is rávilágít, hogy a pesterzsébeti ingatlan állapota elég sok kívánnivalót hagy maga után, a hajléktalanszálló jócskán le van lakva.

Az elmúlt nyolc év két legtöbbet sulykolt kijelentése az volt, hogy „senkit sem hagyunk az út szélén”, illetve „nem engedünk be migránsokat”. Mind a kettő hazugság volt. Orbán Viktor kormánya az út szélén hagyta a devizahiteleseket, az oktatásban és egészségügyben dolgozókat, mindenkit, aki nem az új rend híve vagy kitartottja. Ami pedig a menekülteket és a bevándorlókat illeti, a napokban arra is fény derült, hogy a kormány – miután elköltött 13 milliárd forintot a brüsszeli kvótaellenes kampányra! – csendben, fű alatt mégiscsak befogadott 1300 migránst – emelte ki bejegyzésében a néppárt jelöltje.

alfahír

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat