HunHír.info

2018. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Megint szavaktól retteg a haladó Nyugat - a „koncentrált” kifejezés természetesen a koncentrációs táborokra emlékezteti...

2018. január 11. 17:49
Hunhír.info

Felzúdulást keltett Ausztriában az új belügyminiszter egy menekültekkel kapcsolatos szóhasználata: Herbert Kickl azt javasolta egy sajtótájékoztatón, hogy a menedékkérőket „koncentráltan” kellene alapellátó-központokban elhelyezni annak érdekében, hogy felgyorsítsák a kérelmek elbírálását.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa újságírók kérdésére aztán tagadta, hogy tudatosan a náci koncentrációs táborokra utalva használta volna a kifogásolt szót, és hangsúlyozta, hogy megfogalmazásával semmiképp nem állt szándékában provokálni.

A sajtótájékoztatón az osztrák bevándorlási hivatal (BFA) 2017-re vonatkozó mérlegéről volt szó. A hivatal adatai szerint 24 ezren nyújtottak be menedékkérelmet tavaly (2016-ban még 42 ezren), és az elbírálására váró menedékkérelmi ügyek száma is 31 ezerre csökkent.

Wolfgang Taucher, a BFA elnöke kiemelte: a menekültválság 2015-ös kezdete óta nagyjából 155 ezer menedékkérdelmet adtak be Ausztriában, és 2017 végéig ezeknek az ügyeknek a 80 százalékát rendezték.

Tavaly a BFA mintegy 60 ezer ügyben hozott határozatot. Az a cél, hogy május 31-ig 15 ezer alá szorítsák a még folyamatban lévő ügyeket.

A konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és az attól jobbra elhelyezkedő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szövetségével december közepén létrejött kormány azt ígérte, hogy keményen fel fog lépni a nemzetbiztonságot veszélyeztető illegális bevándorlással szemben. A keményvonalasnak számító Herbert Kickl hosszú évekig az FPÖ főtitkára volt, és sokáig az ő hatáskörébe tartoztak a párt – olykor éles vitákat kirobbantó – reklámszlogenjei.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat