HunHír.info

2018. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Karácsony legmélyebb titka

2017. december 24. 17:49
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Ha valóban (mindenekelőtt lelki-szellemi) javunkat szolgáló ajándékokat kapunk, ezek ama ajándékra emlékeztetnek, melyet az emberiség e napon az Atyaistentől kapott Fia megtestesülése által. De csak ha ilyeneket kapunk. S vajon elmondhatjuk-e ezt esetünkben?

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az ilyen ajándékok azonban messze nem a talmi földi kincsekben keresendők. Hanem akkor mikben? Erre válaszol az alábbi régi történet:

„Egy apa halálos ágyán kis dobozt adott át fiának ezekkel a szavakkal:
– Őrizd meg jól, és csak akkor nyisd fel, ha oly nehéz napokat élsz át, hogy már nem tudod, mit tégy.

Múltak az évek. A fiú életében jöttek jó és rossz napok, de nem nyitotta fel a dobozt. Lehet még rosszabb is – gondolta és várt. A nagy megpróbáltatás napjai is elkövetkeztek, és amikor keserűségében már-már Istenbe vetett bizalmát is elvesztette, elővette a dobozt és megnézte, mi van benne. Két darab fácskát talált, egy hosszabbat és egy rövidebbet, s mellette néhány sor írást:

„Édes fiam” – olvasta az apa drága keze vonásait –, „nézd meg ezt a két fácskát. A hosszú Isten akaratát jelenti, a rövid az emberét. Ha a kettőt egymás mellé helyezed, nem lesz belőle kereszt, de ha a kis fácskát a nagyon keresztülveted, akkor kereszt áll elő. Gyermekem, ha akaratod párhuzamosan halad Istennel s úgy élsz, hogy naponta imádkozod: Legyen meg a Te akaratod!, úgy akármi történik, az nem lesz számodra kereszt. Ismerd fel és teljesítsd mindenben Isten akaratát! Ebben áll a szív békéje és az igaz boldogság a földön!”.

(Ferences Közlöny. Felelős szerkesztő: P. Majsai Mór OFM. Kiadta a Kapisztrán Szent Jánosról nevezett ferences rendtartomány. 1938. április, 121. old.)

A több mint kétezer éve e napon megtestesült Ige, az Úr Jézus Krisztus tanított bennünket így imádkozni: „Fiat voluntas tua!” „Legyen meg a Te akaratod!” Mi pedig sokszor csak a miénket akarjuk. Meg is van az eredménye, csak éppen következményeit nem vállaljuk.

„Legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes!” (Mt 5, 48) Erre int ma is a megtestesült Ige. Ennek elérését pedig Ő maga azzal tette lehetővé számunka leginkább, hogy tanításainak terjesztésére és a Vele az Eucharisztia által való élésre látható közösséget alapított. Egyházat, a katolikusat. Eltűnhet bármilyen emberi alapítású közösség, ez akkor sem fog megszűnni, ha netán minden földi hatalmasság ellene fordul, mert Ő őrködik felette.

Ez karácsony legmélyebb titka.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyulj meg magyarul - Színia Bodnár ErikaGyógyulj meg magyarul
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Nagy Testvér figyel - Összeesküvés elméletek sorozatA Nagy Testvér figyel
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat