HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

A német kormány elítélte az izraeli zászlók égetését

2017. december 11. 13:22
Hunhír.info

Elítélte a német kormány hétfőn, hogy izraeli zászlókat égettek a hétvégi berlini tüntetéseken. A gyülekezés és a vélemény kifejezésének szabadsága fontos, védendő alapérték, de nem jelent szabadlevelet antiszemita kirohanásokra, gyűlölködésre és uszításra – jelentette ki berlini tájékoztatóján Steffen Seibert kormányszóvivő, hangsúlyozva, hogy a német kormány mindig is határozottan fellép az antiszemitizmus elle

Szégyellnünk kell magunkat, ha német városok utcáin ennyire nyíltan megmutatkozik a zsidógyűlölet - mondta Steffen Seibert.

Az igazságügyi minisztérium szóvivője hozzátette, hogy más országok lobogójának vagy más felségjelének megsértése vagy megsemmisítése bűncselekmény, amelyért akár két év szabadságvesztés is kiszabható.

Péntek este és vasárnap a berlini amerikai nagykövetségnél – a német főváros egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapu előtt – Izrael-, és Egyesült Államok-ellenes tüntetéseket tartottak, amiért Washington elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. A több száz fős demonstrációkon izraeli zászlókat égettek. A rendőrség 12 ember ellen feljelentést tett, és 10 embert előállított.

A történteket a szövetségi kormány egésze és Angela Merkel kancellár nevében elítélő kormányszóvivő mellett több miniszter külön is tiltakozott a zászlóégetés ellen. Németország jogállam, amely nem tűr el ilyen cselekedetet – mondta Sigmar Gabriel alkancellár, külügyminiszter a Bild című lap hétfői számában.

A washingtoni döntés bírálatának joga nem jelent felhatalmazást és igazolást izraeli zászlók égetésére, "a zsidók elleni gyűlölet felszítására és Izrael államisághoz fűződő jogának megkérdőjelezésére". Aki pedig mégis erre vetemedik, "nemcsak Izraellel helyezkedik szembe, hanem országunk alaptörvényével is" – mondta Sigmar Gabriel.

Thomas de Maiziere belügyminiszter a Bild összeállításában hozzátette: Németországnak különlegesen fontos Izrael állam és "minden zsidó vallású ember", a kormány ezért is a lehető leghatározottabban elítéli a tüntetéseken megmutatkozott erőszakot és az izraeli zászlók elégetését.

Heiko Maas igazságügyi miniszter kijelentette, hogy "az antiszemitizmus minden formája támadás valamennyiünk ellen", és a zsidók elleni gyűlöletnek soha többé nem lehet helye Németországban.

mti

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat