HunHír.info

2018. Fergeteg hava 18. nap, Piroska napja.

A jobboldali magát akarja legyőzni, a baloldali pedig a világot - mindenki mást

2017. december 01. 11:21
Hunhír.info

A jobboldal és a baloldal ellentéte - bár bizonyos körökben ezt ma divatos tagadni - létezni fog, amíg létezik modern értelemben vett politika. Az ellenforradalmár filozófus, Molnár Tamás a politikai frontvonalak kuszáltsága ellenére kijelentette: "A jobboldal és a baloldal igenis létezik, és a kettő lényegileg különbözik egymástól." Ez a lényegi különbség érinti az egyéni élet és a közélet céljáról alkotott elképzelést és így lényegében mindenre kiterjed.

Magyar Menedék - Migránsokk

A baloldaliak lázadnak a természet ellen és azt a saját eszméik szerint akarják átalakítani, hogy a földön megvalósíthassák az utópiájukat. Elutasítják a tekintélyt, elutasítják a felülről jövő hatalmat és minden hagyományos modellt, amire építeni lehetne: nem az emberi természetnek leginkább megfelelő rendszert akarják kialakítani, hanem épp az emberi természetet akarják megváltoztatni a rendszerükkel.

A jobboldaliak igenlik a tekintélyt, a hagyományt és nem törnek a baloldal hübriszével a természetre, hanem előbb meg akarják ismerni annak rendjét és követni akarják. Ideáljaik mind-mind összhangban állnak a természet harmóniájával. A jobboldal alázatos és egyben realista módon tekint a dolgokra: olyanként akarja elfogadni őket, amilyennek természetük szerint lenniük kell.

A baloldal minden gátlástalansága, sikere és sikertelensége abból fakad, hogy nem érdekli a dolgok rendje, eleve tagadja, hogy az embernek lenne természete és ezért bármit hajlandó felrúgni, hogy kierőszakolhassa a forradalmi változást, a progresszió soron következő lépését. A jobboldali magát akarja legyőzni, a baloldali pedig a világot - mindenki mást.

Az is fontos különbség, hogy a baloldali ember az egész társadalmat át akarja alakítani, a jobboldal pedig Russel Kirk megfogalmazása szerint "mindenekelőtt a lélek és a jellem megújításával" próbál javítani közössége életén és ezt magával kezdi - nem kezd el "rendszerszintű problémákról" sopánkodni és a sárba rántani minden tekintélyt.

A jobboldali ember normális. Tudja, hogy tekintély nélkül nem megy.

A baloldali ember nem normális. Lerombolja a tekintélyt és észre sem veszi, hogy hatalma nem lesz több, mint az emberek fölött gyakorolt kontroll. Minden benső tartalmát és értékét elveszíti és végül a közjó szolgálatára is alkalmatlanná válik.

Autoritás vagy kényszer?
Természet vagy utópia?
Jobb vagy bal?

Ezek olyan alapkérdések, amik nem tűnnek el a közéletből attól, hogy a szocialisták (végre) kiszenvednek és "le lehet végre zárni a XX. századot". Nem a világnézettelenség fogja lezárni a XX. századot, hanem a kommunizmus által hátrahagyott mocsok kitakarítása a fejekből, a lelkekből - a kulturális ellenforradalom. Vannak örök kérdései a politikának, amikre autentikus válaszokat kell adni és nem lehet őket azzal félretolni, hogy "az ideológiák kora lejárt". A jobboldalnak nem kell pironkodnia tekintélytisztelete miatt. Autoriter, hiszen az emberi természet igényeire akar választ adni és nem az utópiák szirénhangjaira, amik a zátonyok felé csalogatnak. Az emberi természet ugyanis igényli a tekintélyt.

Colonel

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat