HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

Kutyalánccal támadt az ózdi gyilkos cigány banda – persze a rasszista indítékról egy szó sincs

2017. november 15. 08:06
Hunhír.info

ciganybunozes250.jpgÍtéletet hirdet szerdán a Debreceni Ítélőtábla egy négyfős cigány banda ügyében, amelynek tagjai idős magyar embereket támadtak meg Ózdon, hogy pénzt és értékeket szerezzenek. A brutális banda ügyében első fokon a Miskolci Törvényszék döntött idén márciusban:

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Az elsőrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette, társtettesként elkövetett rablás bűntette, visszaélés okirattal vétsége, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

A másodrendű többet kapott: életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki rá emberölés bűntettének kísérlete, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette, társtettesként elkövetett rablás bűntette, visszaélés okirattal vétsége, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt. Az akkori ítélt szerint legkorábban 35 év után szabadulhat.

A harmadrendű vádlottat bűntettében, társtettesként elkövetett magánlak sértés bűntettében, visszaélés okirattal vétségében, társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében és bűnsegédként elkövetett lopás vétségében találták bűnösnek. Tettéért 5 évet kapott, ugyancsak fegyházban.

Az utolsó támadót rablás bűntette, társtettesként elkövetett magánlaksértés bűntette, visszaélés okirattal vétsége, társtettesként elkövetett testi sértés bűntette és bűnsegédként elkövetett lopás vétsége miatt ítélték el, neki szintén 5 évet kell lehúznia egy fegyházban.

A határozat ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig felmentésér illetve enyhítésért fellebbeztek, ezért került az ügy a táblabíróság elé.

A négyfős ózdi cigány banda 2012 decemberében döntött úgy, hogy idős magyar emberektől fognak pénzt vagy egyéb értékeket szerezni. Egyik éjjel mindannyian maszkot húztak és elindultak egy házhoz.

Eldöntötték, ha kell, agyon is verik a lakót.

Egyikük – a másodrendű vádlott – berúgta az ajtót, és kezében egy 40 centiméteres fémrúddal berontott. Először ököllel esett az idős magyar embernek, közben azt kiabálta, hogy add elő a pénzed vagy megölünk.
Az idős magyar ember a földre esett és ájulást színlelt. Ekkor a támadók letépték a karján lévő órát, elvették a telefonját és felforgatták a házat. Pénz és különféle tárgyakat vittek magukkal.

2013 januárjában az első- és a másodrendű vádlott – miután benyugtatózták magukat és ittak – ismét elindultak. Egyikük kapucnit, a másik maszkot húzott a fejére. Egy félreeső házat szemeltek ki maguknak és megbeszélték, hogy utóbbi férfi “elintézi” a lakókat, cinkosa pedig addig összepakol az épületben. ahogy utóbb is, egyikük berúgta az ajtót, majd együtt kezdtek kutakodni.

A másodrendű vádlottnál egy gumicsőbe húzott hatvan centiméteres kutyalánc volt, ezzel kezdte ütlegelni a fotelban ülő 69 éves magyar áldozatot, akit olyan súlyosan bántalmazott, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A vádlottak ezután a másik szobába mentek, és a tettes ugyanezzel a módszerrel bántalmazta a 68 éves lakót, míg cinkosa feldúlta a házat. Ahogy egy korábbi megtámadott, ő is halottnak tettette magát, így élte túl. A vádlottak különböző tárgyakat és 20 ezer forintot zsákmányoltak.

24hu korrigálva

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 825 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat