HunHír.info

2018. Kikelet hava 25. nap, Gyümölcsoltó Boldogasszony napja.

Papírgyűjtés forradalmi hevülettel

2017. október 24. 11:11
G. Németh Éva - Hunhír.info

ujsagok-mosott-250.JPGReggel forradalmi fűtöttséggel mentem az iskolába. Egy éve készülök már rá, nem csoda, hogy hajtott a hév. Eddig mindig lemaradtam a papírgyűjtésről, de most eltökéltem, hogy ott leszek.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Egy-két éves iskolai munkafüzetek, újság, egyéb füzetek, nekem nagy fogásnak számító aldis és médiamárktos szórólapok (kivettem az egészet a ház postaládájából!) Megdolgoztam érte, babéraratás várható. Egy évig gyűjtöttem, közben hatvanszor legalább lezuhanyoztak a gangon, utoljára most, a mérlegelésnél még jól jöhet. Szóval megyek nagy büszkén, hogy majd én jól megmutatom (magamnak), milyen jó anya vagyok. Kezdjük ott, hogy a tartásom már akkor néhány pillanatra megingott, mikor a cél előtt kb. 30 méterrel, az úttest majdhogynem kellős közepén elszakadt a zacskó. Mert autentikus akartam lenni, papírgyűjtésre műanyagban nem szállíthatok.

A rollert a falnak döntve igyekeztem nőiesen leguggolni őszi bundácskámban, és összeterelgettem a papírokat. A kocsist és a költőt csak magamban idéztem. Bementem az iskolába a másik táskával. Vissza a többiért az utcára. A jómunkásemberek nem mindig úriemberek, de legalább volt egy jó reggelük. Neem, nem szóltak be, a katolikus iskolában a jómunkásemberek sem - annyira - bunkók. Csak végigkísérték szenvedésemet tekintetükkel.

Annyira igyekeztem, hogy 8 óráig odaérjek, így aztán első körben nem is nagyon adtam magamnak időt körülnézni. Először a 6.b-hez cuccoltam, de beugrott, hogy az majd csak jövőre lesz aktuális nekünk. Alig találtam rá a mieinkre, úgy el voltak bújva. A legkisebb kupacot látva a korábbi kellemetlenségek értelmet nyertek.

Megszabadulva a tehertől, körülkémleltem. Emeletes dobozok, bennük szovjet könyvek, kicsit odébb egyforma IKEA-újságok kötegelve. Kommunizmus és kapitalizmus termékei egyaránt újra lesznek hasznosítva - khm, szemétre velük.

Hát ez volt az én forradalmi papírgyűjtésem és felismerésem. Minden a helyére kerül előbb-utóbb.
Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat