HunHír.info

2018. Áldás hava 20. nap, Bátor napja.

Miért pont ez maradna ki: az Európai Parlamentben is tömeges jelenség a szexuális zaklatás

2017. október 22. 20:09
Hunhír.info

Nemcsak Hollywood, hanem az Európai Parlament is melegágya a szexuális zaklatásoknak egy friss vizsgálat szerint. A parlamenti képviselők úgy gondolják, bármit megtehetnek – ez pedig fiatal női dolgozók életét keseríti meg. Az egyetlen politikus, akit a The Times megnevezett, Yves Cochet francia zöldpárti képviselő, aki egy másik képviselő 25 esztendős titkárnőjét próbálta meg elcsábítani SMS-üzenetekkel.

A The Times arról számol be, hogy több, fiatalabb női dolgozóval is beszélgettek Brüsszelben – több nyelvet beszélő, diplomás nőkről van szó, sokan közülük az Európai Unió belépőkapujaként számon tartott College of Europe intézményben szereztek oklevelet.

Ezek a nők arról számoltak be a lapnak, hogy többször is szexuálisan zaklatták őket idősebb, nemritkán házas parlamenti képviselők. A vádak némelyike igen súlyos.

Az egyik női dolgozó például arról számolt be, hogy egy képviselő – aki 60 éves, felesége és két gyereke is van – letámadta egy liftben, fogdosni kezdte, valamint illetlen dolgokat sugdosott a fülébe.

Először a hajamat simogatta, majd a nyakamat és a hátamat. Teljesen ledermedtem. Elmondtam egy kollégámnak, aki azt javasolta, jelentsem fel őt. Végül nem tettem, mert féltem, hogy elvesztem az állásomat, és derékba törik a karrieremet” – nyilatkozta egy, a neve elhallgatását kérő érintett. Hasonlóan hozzá a lap által megkérdezett női dolgozók mind névtelenül nyilatkoztak, és a zaklatókat sem nevesítették a retorzióktól való félelmük miatt.

Egy másik, 24 éves ügyvédnő arról beszélt, hogy egy befolyásos, német parlamenti képviselő meetingekre követte őt titokban, végül pedig „kellemetlenül kezdeményezett.” Kezével elzárta az utamat, nem tudtam kimenni a tárgyalóból. Majd elkezdte a mellkasomat fogdosni, és a kinézetemet dicsérte” – mondta az ügyvédnő, aki szerint a hatalmi helyzettel való visszaélésről szól a jelenség:

A parlamenti képviselők gyakorlatilag bármikor kirúghatják a segítőket, ráadásul a média reflektorfényén kívül tevékenykednek.”

Az egyetlen politikus, akit a The Times megnevezett, Yves Cochet francia zöldpárti képviselő, aki egy másik képviselő 25 esztendős titkárnőjét próbálta meg elcsábítani SMS-üzenetekkel.

888.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat