HunHír.info

2018. Fergeteg hava 21. nap, Regehű napja.

Miskolcon jobbikos képviselő vállalná az Idősek Tanácsa vezetését

2017. október 19. 12:23
Hunhír.info

Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról. A Jobbik a Tanács szakmai munkájának biztosítása érdekében vállalná annak vezetését – mondta sajtótájékoztatóján Badány Lajos, önkormányzati képviselő.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

A városvezetés által készített előterjesztés a Tanács elnöki tisztségére az alpolgármester kinevezését indítványozza, aki a Fidesz színeiben megválasztott területi képviselő. Badány arról tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy módosító indítványában az alpolgármester helyett egy ellenzéki képviselőt, név szerint Szilágyi Szabolcsot ajánlotta a Közgyűlés figyelmébe. Ennek indoklásul felhívta a figyelmet arra, hogy egy szakmai feladat korrekt végrehajtása nem képezheti politikai indíttatású döntés tárgyát. A Magyarország Kormánya által felállított Idősek Tanácsának elnöke pedig paradox módon Orbán Viktor miniszterelnök, alelnöke Semjén Zsolt. E szervezet – mint láthattuk – a szakmai munka helyett sajnos az időseket megtévesztő politikai nyilatkozatokat fogalmaz meg, mellyel kizárólag a Fidesz kampánycéljait szolgálja. A miskolci viszonyokra kitérve megállapította: az idős honfitársaink megtévesztésére tett kísérlet sajnos a helyi városvezetés gyakorlatában is tapasztalható. S ez a gyakorlat végül oda vezetett, hogy - jogerős bírósági ítélet alapján – Soós Attila fideszes frakcióvezetőnek a Közgyűlés előtt kell bocsánatot kérnie Jakab Péter jobbikos képviselőtől, amiért a Salkaházi program kapcsán valótlan állításokat fogalmazott meg vele kapcsolatban. „Jelen módosító indítvány támogatásával a Közgyűlés hitet tehet amellett, hogy e Tanács létrehozásában ténylegesen a szépkorúak életminőségének javítása vezéreli, s egy ellenzéki képviselő elnökké történő kinevezésével pedig bebizonyíthatja, hogy azt kormányzati befolyástól függetlenül kívánja működtetni” - összegezte véleményét Badány.

Szilágyi Szabolcs, jobbikos képviselő megtisztelő feladatnak nevezte a városunkban élő idős emberek véleményét, javaslatait közvetítő Tanács vezetésének lehetőségét. Példaként megemlítette, hogy aktív részese az avasi képviselők támogatásából létrehozott 50+ klub rendezvényeinek, képviselői alapjából rendszeresen támogatja az idősek által szervezett egyesületeket. Eddigi munkássága elismeréseként egyedüli képviselőként kapott meghívást MESZEGYI által fenntartott nyugdíjas klubok közös felolvasó délutánjára. Szilágyi megerősítette: Amennyiben bizalmat kap a Tanács vezetésére, úgy azt megfelelő alázattal, a tisztelet és megbecsülés szellemében, legjobb tudása szerint fogja végezni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Egy új világrend felé - Tóth Gy. LászlóEgy új világrend felé
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 241 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat