HunHír.info

2017. Enyészet hava 18. nap, Kartal napja.

Miskolcon jobbikos képviselő vállalná az Idősek Tanácsa vezetését

2017. október 19. 12:23
Hunhír.info

Csütörtökön ülést tart Miskolc város Közgyűlése, amelyen döntenek a helyi Idősek Tanácsa megalakításáról. A Jobbik a Tanács szakmai munkájának biztosítása érdekében vállalná annak vezetését – mondta sajtótájékoztatóján Badány Lajos, önkormányzati képviselő.

Magyar Menedék - Migránsokk

A városvezetés által készített előterjesztés a Tanács elnöki tisztségére az alpolgármester kinevezését indítványozza, aki a Fidesz színeiben megválasztott területi képviselő. Badány arról tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy módosító indítványában az alpolgármester helyett egy ellenzéki képviselőt, név szerint Szilágyi Szabolcsot ajánlotta a Közgyűlés figyelmébe. Ennek indoklásul felhívta a figyelmet arra, hogy egy szakmai feladat korrekt végrehajtása nem képezheti politikai indíttatású döntés tárgyát. A Magyarország Kormánya által felállított Idősek Tanácsának elnöke pedig paradox módon Orbán Viktor miniszterelnök, alelnöke Semjén Zsolt. E szervezet – mint láthattuk – a szakmai munka helyett sajnos az időseket megtévesztő politikai nyilatkozatokat fogalmaz meg, mellyel kizárólag a Fidesz kampánycéljait szolgálja. A miskolci viszonyokra kitérve megállapította: az idős honfitársaink megtévesztésére tett kísérlet sajnos a helyi városvezetés gyakorlatában is tapasztalható. S ez a gyakorlat végül oda vezetett, hogy - jogerős bírósági ítélet alapján – Soós Attila fideszes frakcióvezetőnek a Közgyűlés előtt kell bocsánatot kérnie Jakab Péter jobbikos képviselőtől, amiért a Salkaházi program kapcsán valótlan állításokat fogalmazott meg vele kapcsolatban. „Jelen módosító indítvány támogatásával a Közgyűlés hitet tehet amellett, hogy e Tanács létrehozásában ténylegesen a szépkorúak életminőségének javítása vezéreli, s egy ellenzéki képviselő elnökké történő kinevezésével pedig bebizonyíthatja, hogy azt kormányzati befolyástól függetlenül kívánja működtetni” - összegezte véleményét Badány.

Szilágyi Szabolcs, jobbikos képviselő megtisztelő feladatnak nevezte a városunkban élő idős emberek véleményét, javaslatait közvetítő Tanács vezetésének lehetőségét. Példaként megemlítette, hogy aktív részese az avasi képviselők támogatásából létrehozott 50+ klub rendezvényeinek, képviselői alapjából rendszeresen támogatja az idősek által szervezett egyesületeket. Eddigi munkássága elismeréseként egyedüli képviselőként kapott meghívást MESZEGYI által fenntartott nyugdíjas klubok közös felolvasó délutánjára. Szilágyi megerősítette: Amennyiben bizalmat kap a Tanács vezetésére, úgy azt megfelelő alázattal, a tisztelet és megbecsülés szellemében, legjobb tudása szerint fogja végezni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

KRESZ - 2017-es kiadás - Hack Emil szerk.KRESZ - 2017-es kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus Hologram - Jude Currivan PhDKozmikus Hologram
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 992 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat