HunHír.info

2018. Újkenyér hava 20. nap, Szent István király ünnepe, István, Vajk napja.

Ami az enyém, avval azt csinálok, amit akarok - ugye, Fidesz?

2017. szeptember 23. 10:06
Hunhír.info

arany250.jpgPlakátok helyett, köztéri hirdetési felületeket vásárolt a Jobbik, így a jövőben nem kell bérelniük senkitől ezeket a helyeket. A Jobbikra a hirdetőfelületek tulajdonosaként már nem vonatkozik a Fidesz plakáttörvénye. A lépésről a Jobbik szóvivője, Jakab Péter számolt be a Magyar Nemzetnek.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A hirdetőhelyek megvételével nem vonatkozik a pártra a plakáttörvény. A kormányzati kétharmad hiányában feles többséggel elfogadott jogszabály ugyanis azt mondja ki, hogy a pártok hirdetési felületet csak listaáron vásárolhatnak, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak. Mivel azonban a köztéri plakáthelyek a Jobbik tulajdonába kerültek, nem kell a jövőben bérelniük, ha hirdetni akarnak.

Az ellenzéki párt szóvivője üzleti titokra hivatkozva nem árulta el, hogy pontosan mennyit fizettek a plakáthelyekért. Annyit közölt, hogy részletfizetésre kaptak lehetőséget, úgy fogják végül a vételárat megtéríteni. Több cégtől is vásároltak hirdetőfelületet - mondta el Jakab Péter. Hozzátette, a felületeken csak ők folytatnak majd kampánytevékenységet, vagyis akkor sem adják bérbe a hirdetési felületeket, amikor éppen nincs választási időszak.


Egy közleményben részletezték folytatódó plakátkampányuk fő üzeneteit: a kivándorlást a béremeléssel akarják megállítani, a bevándorlást a határőrséggel kiegészülő kerítéssel és a letelepedési kötvények megszüntetésével, míg a korrupciónak „józan ésszel és tiszta kézzel” vetnének véget. Szerintük ugyanis csak ezeken az alapokon lehet „élhető, igazságos, biztonságos és szabad Magyarországot teremteni”.

A Fidesz azután szigorította a köztéri hirdetés szabályait, hogy a Jobbik országos plakátkampánytindított. Azt üzenték, hogy míg az emberek dolgoznak, a kormány lop. Orbánék alapvetően azt akarták elérni a plakáttörvénnyel, hogy a pártok csak a választási kampányban hirdethessenek óriásplakátokon. Ám, ehhez a kétharmados választási törvényt is módosítani kellett volna, de ehhez egyetlen ellenzéki támogatót sem tudtak megnyerni.

A kormánypártok az Országgyűlés nyári szünetében rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze, hogy legalább a feles többségű, településkép-védelmi törvény átírását átvigyék a törvényhozáson. Ebbe a jogszabályba iktatták be, hogy plakátolni ugyan lehetősége van a pártoknak egész évben, de ezt kizárólag listaáron bérelhetnek felületeken tehetik meg. Meghatározták a listaárak szabásának módját is.

A törvénymódosítást Áder János köztársasági elnök aláírta, az Alkotmánybíróság fordult.

A szigorítások ellenére több kormányellenes plakát is megjelent közterületen.

Orbán Viktor arca fölé az van írva, hogy főnök, Mészáros Lőrinc a képen a stróman, Habony Árpád a hazug, Rogán Antal pedig a kötvényes. Négyen együtt – a plakát szerint – a „gengszterek”. A Jobbik szóvivőjének elmondása szerint az üzenet tartalmával egyetértenek, de az nem az ő plakátjuk.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Egy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról - Gömbös GyulaEgy magyar vezérkari tiszt bíráló feljegyzései a forradolomról és ellenforradalomról
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat