HunHír.info

2018. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Az igazságtalanul meghurcolt Kovács Béla cáfol és perel...

2017. szeptember 21. 17:32
Hunhír.info

kovacs-bela-jobbik-250.jpgAz utóbbi napokban attól volt hangos a kormányzati és bulvársajtó, hogy Kovács Béla Mongóliában "bujkál" az ellene indított eljárás elől, ezért nem jelent meg személyesen a Központi Nyomozó Főügyészségen, a szeptember 19-ei iratismertetésen. Az Alfahír megkeresésére a jobbikos EP-képviselő elmondta az igazságot.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Akkor mondom, hogy mi a valóság - kezdte portálunknak adott reakcióját Kovács Béla. A Jobbik európai parlamenti képviselője elmondta: valóban tervben volt, hogy Mongóliába utazik, az ottani egyik politikai párt ugyanis meghívta kongresszusára, ám egy hirtelen jött családi tragédia miatt minden programját, így a keddi irategyeztetést is le kellett mondania. A váratlan magánéleti esemény nem csak az EP-képviselő mongol, de az utána tervezett kazahsztáni és japán diplomáciai útját is meghiúsította.

"Tehát abszolút hazugság, amit a Magyar Idők és a Blikk állít"- közölte az Alfahírrel Kovács Béla, aki portálunknak elárulta: még a novemberben várható vádemelés előtt - 2014-ig visszamenően - sajtóperek sorozatát fogja indítani azok ellen az orgánumok ellen, akik lejárató célzattal közöltek róla valótlan állításokat (a Blikk mostani cikke esetében még a büntetőfeljelentést is kilátásba helyezte).

A képviselő a vizsgálattal kapcsolatban hangsúlyozta: szerinte rendkívül tisztességes, törvényes az eljárás és folyamatos kapcsolatban van az eljáró ügyésszel. Eddig bármit, amit ő, vagy jogi képviselője indítványozott, annak a 90 százaléka meg is valósult és mindenbe betekinthettek, amibe csak szerettek volna.

Az egyetlen dolog, amit nem sikerült elérniük, hogy az ügyészség kérjen egy olyan hivatalos iratot az Európai Parlamenttől, amely válaszol arra az egyszerű kérdésre: volt-e egyáltalán lehetősége egy európai parlamenti képviselőnek, vagy konkrétan magának Kovács Bélának hozzáférnie olyan titkosított anyagokhoz, amelyek másik fél számára történő továbbítása kémkedésnek minősül?

Erre az indítványra eddig az ügyészség részéről semmiféle válasz nem érkezett, ám Kovács portálunknak elmondta: ő már ígéretet kapott arra Antonio Tajani, az Európai Parlament elnökének titkárságától, hogy megkapja a kérdést tisztázó igazolást.

Kovács szerint egyébként az Európai Parlament továbbra is értetlenül áll az egész ügy előtt.

A képviselő elmondta: a 19-ei iratismertetés során ügyvédjét semmi olyannal nem szembesítették, ami alátámasztaná a vele kapcsolatban hangoztatott vádakat. Mint fogalmazott, a másik fontos dolog, amit a közeljövőben jogi képviselőjével el szeretnének érni, hogy a nyomozó főügyészség oldja föl a minősített iratok titkosítását, hogy azok tartalmát a közvélemény is szabadon megismerhesse.

"Én nagyon szeretnék végre bíróság elé állni, hogy tisztázhassam magam" - hangsúlyozta Kovács Béla, aki hozzátette: jövő pénteken, szeptember 29-én meg fog jelenni a Központi Nyomozó Főügyészségen az újabb iratismertetésen, addig is végzi tovább képviselői munkáját Brüsszelben.

Portálunknak továbbá kijelentette: bármilyen döntés is szülessen majd, az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszik az ügyet.

alfahír.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Népvándorlás - Vaclav Klaus - Jirí WeiglNépvándorlás
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Tesla és az eltitkolt találmányok - Összeesküvés elméletek sorozatTesla és az eltitkolt találmányok
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat