HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Az igazságtalanul meghurcolt Kovács Béla cáfol és perel...

2017. szeptember 21. 17:32
Hunhír.info

kovacs-bela-jobbik-250.jpgAz utóbbi napokban attól volt hangos a kormányzati és bulvársajtó, hogy Kovács Béla Mongóliában "bujkál" az ellene indított eljárás elől, ezért nem jelent meg személyesen a Központi Nyomozó Főügyészségen, a szeptember 19-ei iratismertetésen. Az Alfahír megkeresésére a jobbikos EP-képviselő elmondta az igazságot.

Magyar Menedék - Migránsokk

Akkor mondom, hogy mi a valóság - kezdte portálunknak adott reakcióját Kovács Béla. A Jobbik európai parlamenti képviselője elmondta: valóban tervben volt, hogy Mongóliába utazik, az ottani egyik politikai párt ugyanis meghívta kongresszusára, ám egy hirtelen jött családi tragédia miatt minden programját, így a keddi irategyeztetést is le kellett mondania. A váratlan magánéleti esemény nem csak az EP-képviselő mongol, de az utána tervezett kazahsztáni és japán diplomáciai útját is meghiúsította.

"Tehát abszolút hazugság, amit a Magyar Idők és a Blikk állít"- közölte az Alfahírrel Kovács Béla, aki portálunknak elárulta: még a novemberben várható vádemelés előtt - 2014-ig visszamenően - sajtóperek sorozatát fogja indítani azok ellen az orgánumok ellen, akik lejárató célzattal közöltek róla valótlan állításokat (a Blikk mostani cikke esetében még a büntetőfeljelentést is kilátásba helyezte).

A képviselő a vizsgálattal kapcsolatban hangsúlyozta: szerinte rendkívül tisztességes, törvényes az eljárás és folyamatos kapcsolatban van az eljáró ügyésszel. Eddig bármit, amit ő, vagy jogi képviselője indítványozott, annak a 90 százaléka meg is valósult és mindenbe betekinthettek, amibe csak szerettek volna.

Az egyetlen dolog, amit nem sikerült elérniük, hogy az ügyészség kérjen egy olyan hivatalos iratot az Európai Parlamenttől, amely válaszol arra az egyszerű kérdésre: volt-e egyáltalán lehetősége egy európai parlamenti képviselőnek, vagy konkrétan magának Kovács Bélának hozzáférnie olyan titkosított anyagokhoz, amelyek másik fél számára történő továbbítása kémkedésnek minősül?

Erre az indítványra eddig az ügyészség részéről semmiféle válasz nem érkezett, ám Kovács portálunknak elmondta: ő már ígéretet kapott arra Antonio Tajani, az Európai Parlament elnökének titkárságától, hogy megkapja a kérdést tisztázó igazolást.

Kovács szerint egyébként az Európai Parlament továbbra is értetlenül áll az egész ügy előtt.

A képviselő elmondta: a 19-ei iratismertetés során ügyvédjét semmi olyannal nem szembesítették, ami alátámasztaná a vele kapcsolatban hangoztatott vádakat. Mint fogalmazott, a másik fontos dolog, amit a közeljövőben jogi képviselőjével el szeretnének érni, hogy a nyomozó főügyészség oldja föl a minősített iratok titkosítását, hogy azok tartalmát a közvélemény is szabadon megismerhesse.

"Én nagyon szeretnék végre bíróság elé állni, hogy tisztázhassam magam" - hangsúlyozta Kovács Béla, aki hozzátette: jövő pénteken, szeptember 29-én meg fog jelenni a Központi Nyomozó Főügyészségen az újabb iratismertetésen, addig is végzi tovább képviselői munkáját Brüsszelben.

Portálunknak továbbá kijelentette: bármilyen döntés is szülessen majd, az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszik az ügyet.

alfahír.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Nem jöttünk mi sehonnan sem DVD - Jelenczki IstvánNem jöttünk mi sehonnan sem DVD
DVD - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 970 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat