HunHír.info

2018. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Ezt „eredményezte” a liberális és keresztény társadalom...

2017. július 15. 22:20
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

erdo500.jpgÁllítólag errefelé is csaknem tombol az antiszemitizmus, a realitás talaját megtalálni és azon megmaradni kívánó historikus, mint jómagam, azonban kissé másként lát és ítél, mint megannyi kortársa, akik mégis panaszkodnak és csak arra képesek, hogy ujjal mutogassanak. Ujjal azokra, akik szerintük minden baj kizárólagos okozói. De vajon tényleg így van-e? Ha ónos eső esik és ingujjban lófrálok, ki tehetek ezért igazán felelőssé? Netán a meteorológust? No de kissé komolyabbra fordítva a szót: miért, hogy inkább panaszkodnánk helyzetünk miatt, mintsem hogy tükörbe néznénk?

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Olvasom két világháború közti értelmiségijeink megnyilatkozásait. Csaknem kivétel nélkül mindegyikük arra mutatott rá, hogy amikor szidjuk mindazokat, akiket ab ovo ősellenségeinknek tartunk, egyre nem gondolunk. Egyre, arra, hogy önmagában nem a származás a determináló, a meghatározó tényező. Fontos ugyan, de nem minden. A legfontosabb az erkölcsi, az etikai hovatartozás, illetve az ezt tagadókhoz való viszonyunk tisztázása, pláne idejében.

„A zsidóságnak igen nagy bűnei vannak, de ne felejtsük el, hogy a liberális keresztény társadalom volt az, amely a zsidó emancipációtól kezdve tárt kaput nyitott a nem kívánatos elemnek. Az elzsidósodott Budapesten keresztül a zsidóság kaparintotta kezébe a sajtót, a szépirodalmat, a kereskedelmet, a gyáripart, a magyar földet. Mikor a 10 millió magyarságból minden tizedik ember zsidó volt, 1900-ban 4807 orvosból 2321, tehát 48 % zsidó volt s ugyanakkor Németországban csak 100-120 emberre esett 1 zsidó, a magyarság szörnyű járom alá került. A zsidókérdés terén a pogány színezetű elfajulásokat nem egyeztethetjük össze a keresztény szellemmel. A zsidót önhatalmúlag nem szabad verni, üldözni, a megkeresztelt zsidót katolikusnak kell tekintenünk, ha az Egyház gyermeke lett. Viszont világos és ténylegesen végrehajtott törvényekkel kell biztosítani, hogy a magyar föld a magyaré legyen és az összes állásokban, az egyetemi hallgatók soraiban csak számuknak megfelelő százalékban szerepelhessenek a zsidók. Keresztény csak kereszténynél vásárolhasson!”

Ijesztően időszerű sorok. Éspedig, ha hiszik, ha nem – 1943-ból! Várkonyi Fidél zirci alperjel írta őket könyvében (A katolikus egyetemi hallgató, 1943).

Hogy, hogy nem, semmi új nincs a nap alatt. Már ő megírta, mit „eredményezett” a liberális és keresztény társadalom...

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szkítáktól a Kárpát hazáig - Aradi ÉvaSzkítáktól a Kárpát hazáig
Könyv - Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 2 210 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Emlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből - Széll Kálmánné Vörösmarty IlonaEmlékeim - Deák Ferenc politikai és magánéletéből
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat