HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

Tompó-egyperces: De hol a káposzta?

2017. július 09. 17:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A testvér kapta az üzeneteket: „Gyere, köztünk a helyed!” Jól tudta már, kik kérik erre. Nem, nem feltétlenül ügynökök. Mások.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

A főváros környéki helyszínnel persze nem is lett volna semmi probléma. Ámde mi volt akkor a probléma? Magyarázatul eszébe jutott egy történet. Egy nagyon, de nagyon magyar, akinek, hogy, hogy nem, egy polcot kitevő könyvtára többnyire csupán Hamvas Béla-kötetekből állt, az esti sörözgetés után lehúzta lábfejéről többhetes zokniját, majd beletúrt a lábujjai közé, s kvázi Senecát utánzó mozdulattal, inkább magának, mint hallgatóinak, monológba kezdett: „A konzervativizmus...”

Alany, állítmány nélküli mondatcirádák követték, kioktatva álomra szenderedő hallgatóit, hogy vén kontinensük újjászületése olyan szellemi világklasszisok műveinek reneszánszán múlik leginkább, mint Guénon, Evola és Hamvas. Meg azon, hogy ő végre egy, az elmúlt évtizedek történelemhamisításait leleplező intézet élére álljon, amiben a testvér, legalábbis ha pártfelettesei megengedik, akár irodista is lehet.

A testvér azért azóta sem csodálkozik e monológon oly nagyon. Az illetővel nemrég ugyanis megesett, hogy olyanokkal cseresznyézett egy tálból egy tévéműsorban, semmisnek mondva a választási rendszert, akikkel amúgy nem ülne egy asztalhoz. De a testvér, szokása szerint, elintézte ezt egy fejedelmi kézmozdulattal. Csak egy valami nem fért a fejébe. Miért is hívták őt oda, ahol nem hangzik el általa a „Csak a gyökér kitartson!”, és ahol nem biztos, hogy utána – legyen a napnak valami kézzelfogható haszna – bármilyen formában is asztalra kerül a káposzta – ami a helynek egyetlen és méltó híressége.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat