HunHír.info

2018. Újkenyér hava 19. nap, Huba napja.

Tompó-egyperces: De hol a káposzta?

2017. július 09. 17:01
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

A testvér kapta az üzeneteket: „Gyere, köztünk a helyed!” Jól tudta már, kik kérik erre. Nem, nem feltétlenül ügynökök. Mások.

A főváros környéki helyszínnel persze nem is lett volna semmi probléma. Ámde mi volt akkor a probléma? Magyarázatul eszébe jutott egy történet. Egy nagyon, de nagyon magyar, akinek, hogy, hogy nem, egy polcot kitevő könyvtára többnyire csupán Hamvas Béla-kötetekből állt, az esti sörözgetés után lehúzta lábfejéről többhetes zokniját, majd beletúrt a lábujjai közé, s kvázi Senecát utánzó mozdulattal, inkább magának, mint hallgatóinak, monológba kezdett: „A konzervativizmus...”

Alany, állítmány nélküli mondatcirádák követték, kioktatva álomra szenderedő hallgatóit, hogy vén kontinensük újjászületése olyan szellemi világklasszisok műveinek reneszánszán múlik leginkább, mint Guénon, Evola és Hamvas. Meg azon, hogy ő végre egy, az elmúlt évtizedek történelemhamisításait leleplező intézet élére álljon, amiben a testvér, legalábbis ha pártfelettesei megengedik, akár irodista is lehet.

A testvér azért azóta sem csodálkozik e monológon oly nagyon. Az illetővel nemrég ugyanis megesett, hogy olyanokkal cseresznyézett egy tálból egy tévéműsorban, semmisnek mondva a választási rendszert, akikkel amúgy nem ülne egy asztalhoz. De a testvér, szokása szerint, elintézte ezt egy fejedelmi kézmozdulattal. Csak egy valami nem fért a fejébe. Miért is hívták őt oda, ahol nem hangzik el általa a „Csak a gyökér kitartson!”, és ahol nem biztos, hogy utána – legyen a napnak valami kézzelfogható haszna – bármilyen formában is asztalra kerül a káposzta – ami a helynek egyetlen és méltó híressége.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Önéletrajz - Bruce DickinsonÖnéletrajz
Könyv - Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 599 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat