HunHír.info

2018. Napisten hava 23. nap, Hajna napja.

Nem akármilyen mecsetet ért támadás Londonban

2017. június 19. 10:04
Tomcat - Hunhír.info

Ismét tömegbe hajtott egy furgon Londonban, olvassuk a híreket. Azonban nekem erős a gyanúm, hogy ezúttal nem iszlám terroristák az elkövetők, hanem egy európai fehér ember, akinek elege lett abból, amit a betolakodók művelnek. Erre pedig két dolog is utal: a sajtóhírekben olvasható részlet, miszerint az elkövető "48 éves fehér férfi" volt, illetve a célpont, melyet az elkövető kiválasztott. A kevéssel éjfél után történt támadás során mecsetből távozó muszlimokat gyűrt maga alá egy kisbusz. Legalább egy közülük meghalt, tucatnyian megsérültek. A támadás célpontja a Finchbury Park-i mecset volt, ami persze nem sokat mond az egyszerű újságolvasónak - még a londoniaknak sem. Ez a hely azonban egyike volt a szélsőséges iszlamisták ismert gyülekezőhelyeinek, ahol vérgőzös imámok naponta uszítottak a befogadó európai országok elleni erőszakra, gyakran eredménnyel.

Magyar Menedék - Migránsokk

Az 1994-ben megnyílt Finchbury Park-i mecset rendszeres látogatója volt az amerikai Richard Reid, a "cipőbombás merénylő", aki 2002-ben egy atlanti-óceáni repülőjáratot próbált felrobbantani a cipőjébe rejtett robbanótöltettel, illetve a francia állampolgár Zacarias Mossaoui, a 2001 szeptember 11-i terrortámadások egyik bűnsegédje. Mindketten az Egyesült Államokban kerültek börtönbe, több életfogytiglani büntetéssel sújtották őket. Az iszlamofóbiával igazán nem vádolható The Guardian cikke szerint a mecsetben fegyveres kiképzés is folyt.

Szintén ebben a mecsetben folyt annak a szerencsésen megakadályozott terrorcselekménynek az előkészítése, amelyben ricinnel próbálták volna megmérgezni a londoni metró utasait. Ezzel kapcsolatosan a mecset egyik rendszeres látogatóját, Kamel Bourgasst 17 év börtönre ítélték, ami valószínűleg nem nagyon rendítette meg, mert már korábban életfogytiglani börtönt kapott négy rendőr megkéselése miatt, akik közül egy meg is halt.

2003-ban Abu Hamza al-Maszri lett a mecset imámja, aki már akkor is a hatóságok látókörében volt extrémista nézetei miatt. Az imámot 2004-ben tartóztatták le az Egyesült Államok kiadatási kérelme alapján. 2006-ban egy brit bíróság hat év börtönre ítélte erőszakos uszítás miatt, 2012-ben pedig, miután kiadták az USA-nak, tizenegy terrorcselekmény elkövetése miatt életfogytiglani börtönre ítélték.

Miután Abu Hamzát eltávolították a mecset éléről, a helyi muszlim közösség állítólag kivetette soraiból a szélsőségeseket. Ennek némiképp ellentmond, hogy 2014-ben a HSBC Bank zárolta a mecset bankszámláját, mert arról közel-keleti terrorista szervezeteknek történtek átutalások. A Wikileaks által kiszivárogtatott amerikai kormányjelentések pedig a közelmúltban is úgy emlegették a Finchbury Park-i mecsetet, mint az Afganisztánban a szövetségesek ellen harcolt frontveteránok "biztonságos kikötőjét".

Mindennek fényében egyáltalán nem lennénk meglepődve, ha a vasárnap hajnali támadás rövidesen a fagyi visszanyalásának tipikus esetének bizonyulna.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Egyvilágrend - Drábik JánosEgyvilágrend
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 3 149 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat