HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Jól pofon röhögik a 2006-os brutális erőszakhullám rendőr vezetői az igazságszolgáltatást

2017. február 13. 10:41
Hunhír.info

2006_oktober_23_250.jpgRészben megváltoztatta a tévészékház 2006-os ostroma miatt megvádolt egykori rendőri vezetők büntetőperében hozott első fokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa. A jogerős ítélet szerint a másodrendű vádlott, Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapítány 400 ezer forint pénzbüntetést kapott, a negyedrendű vádlottnak pedig ki kell fizetnie a 150 ezer forintos bűnügyi költséget.

Magyar Menedék - Grandpierre

A negyedrendű vádlott, a tévészékház védelmére kirendelt rendőri egység parancsnoka jogerősen megrovást kapott. Az elsőrendű vádlott, Bene lászló volt országos főkapítány, valamint a többi vádlott felmentő ítéletét a táblabíróság helybenhagyta.

A Magyar Televízió székházának 2006. szeptemberi ostroma miatt az ügyészség három tábornok és 11 tiszt ellen emelt vádat. Elöljárói intézkedés elmulasztása és parancs iránti engedetlenség miatt kellett bíróság elé állniuk. A vád szerint az intézmény védelmére a rendőri vezetők egy Baranya megyéből kiképzésre Budapestre vezényelt, tapasztalatlan, hiányos felszereltségű egységet rendeltek ki.

A rögtönzött kitörési és tömegoszlatási kísérletek kudarcba fulladtak, és a tüntetők végül elfoglalták az épületet. Az ostrom közben 113 rendőr sérült meg, az ezután következő napok tüntetésein pedig további száz. Az ügyészség szerint a súlyos következményeket az akkori rendőri vezetők mulasztásai okozták. A Fővárosi Törvényszék 2015 októberében elöljárói intézkedés elmulasztása miatt első fokon megrovásban részesítette Gergényi Péter volt budapesti rendőr-főkapitányt, parancs iránti engedetlenség miatt pedig megrovást kapott a székház védelmére kirendelt rendőri egység parancsnoka. További tizenkét vádlott, köztük Bene László volt országos főkapitány esetében viszont a bíróság megszüntette az eljárást.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete jogerős.

Híradó nyomán

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Székely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak - Sántha AttilaSzékely szótár küssebb és nagyobbacska gyermekeknek és cinkáknak
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 711 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat