HunHír.info

2019. Jégbontó hava 22. nap, Küne napja.

Fehér színésznő? Blaszfémia!

2017. február 01. 09:06
Hunhír.info

negerek250.jpgFehér nő játszotta volna Othello szerepét az edmontoni Walterdale színházban, Kanadában, ám az újító és faji egyenlőséget sugalló döntést kénytelen volt visszavonni a stáb, miután számos életveszélyes fenyegetést kaptak. Korábban ugyanis az ország fekete színészei éppen a 400 éves, klasszikus színmű bojkottjára szólítottak fel, mivel az szerintük "rasszista sztereotípiákat erősít". Othelló ugyanis könnyen manipulálható karakterként jelenik meg, aki féltékenységi rohamában megöli fehér feleségét, Desdemonát. Ilyet pedig egy néger sohasem tenne.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

William Shakespeare híres drámájának főszereplője eredetileg egy fekete férfi, ezért valóban meghökkentő, hogy a szerepet egy fehér angolszász nőre, Linette J. Smithre osztották volna. A darabban nemcsak ezt, hanem az egész történetet a feje tetejére szerették volna állítani: az egy posztapokaliptikus világban játszódott volna, ahol a nemi szerepek felcserélődtek, és a nemek háborút viselnek egymás ellen.

Linette J. Smith és a színház többi tagja mind értetlenül állnak az erőszakos fenyegetések áradata előtt. Korábban ugyanis az ország fekete színészei éppen a 400 éves, klasszikus színmű bojkottjára szólítottak fel, mivel az szerintük "rasszista sztereotípiákat erősít". Othelló ugyanis könnyen manipulálható karakterként jelenik meg, aki féltékenységi rohamában megöli fehér feleségét, Desdemonát. Ilyet pedig egy néger sohasem tenne.

A liberális kánon és a fekete fajvédők logikáját még nehezebb megérteni, ha visszaemlékszünk arra, néhány éve milyen ujjongva ünnepelték, amikor Londonban a Harry Potter-sorozat színházi adaptációjában Hermione Granger szerepét egy fekete színésznőre osztották, annak ellenére, hogy Hermione karaktere egy egész generáció számára fonódott össze az őt a Harry Potter-filmekben alakító Emma Watsonnal, aki éppen ennek a szerepnek köszönheti szexszimbólummá válását.

Polgár Tamás

Az edmontoni rendőrség rövid vizsgálatot tartott a fenyegetések miatt, azonban mivel az érintettek nem kívántak feljelentést tenni, nem indult eljárás

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Birodalmak alkonya - Bogár LászlóBirodalmak alkonya
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat