HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Fehér színésznő? Blaszfémia!

2017. február 01. 09:06
Hunhír.info

negerek250.jpgFehér nő játszotta volna Othello szerepét az edmontoni Walterdale színházban, Kanadában, ám az újító és faji egyenlőséget sugalló döntést kénytelen volt visszavonni a stáb, miután számos életveszélyes fenyegetést kaptak. Korábban ugyanis az ország fekete színészei éppen a 400 éves, klasszikus színmű bojkottjára szólítottak fel, mivel az szerintük "rasszista sztereotípiákat erősít". Othelló ugyanis könnyen manipulálható karakterként jelenik meg, aki féltékenységi rohamában megöli fehér feleségét, Desdemonát. Ilyet pedig egy néger sohasem tenne.

Menedék - Atilla

William Shakespeare híres drámájának főszereplője eredetileg egy fekete férfi, ezért valóban meghökkentő, hogy a szerepet egy fehér angolszász nőre, Linette J. Smithre osztották volna. A darabban nemcsak ezt, hanem az egész történetet a feje tetejére szerették volna állítani: az egy posztapokaliptikus világban játszódott volna, ahol a nemi szerepek felcserélődtek, és a nemek háborút viselnek egymás ellen.

Linette J. Smith és a színház többi tagja mind értetlenül állnak az erőszakos fenyegetések áradata előtt. Korábban ugyanis az ország fekete színészei éppen a 400 éves, klasszikus színmű bojkottjára szólítottak fel, mivel az szerintük "rasszista sztereotípiákat erősít". Othelló ugyanis könnyen manipulálható karakterként jelenik meg, aki féltékenységi rohamában megöli fehér feleségét, Desdemonát. Ilyet pedig egy néger sohasem tenne.

A liberális kánon és a fekete fajvédők logikáját még nehezebb megérteni, ha visszaemlékszünk arra, néhány éve milyen ujjongva ünnepelték, amikor Londonban a Harry Potter-sorozat színházi adaptációjában Hermione Granger szerepét egy fekete színésznőre osztották, annak ellenére, hogy Hermione karaktere egy egész generáció számára fonódott össze az őt a Harry Potter-filmekben alakító Emma Watsonnal, aki éppen ennek a szerepnek köszönheti szexszimbólummá válását.

Polgár Tamás

Az edmontoni rendőrség rövid vizsgálatot tartott a fenyegetések miatt, azonban mivel az érintettek nem kívántak feljelentést tenni, nem indult eljárás

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat