HunHír.info

2018. Fergeteg hava 23. nap, Alirán napja.

Ma Koszovó, holnap Vajdaság, és ez így is van rendjén

2008. február 18. 08:32
HunHír.Hu

„Koszovó Szerbia, nem adjuk Koszovót!” „Öld meg az albánt!” „Éljen Ratko Mladic, a boszniai szerb hadsereg parancsnoka!” - ezt kiabálja a több száz emberből álló feldühödött tömeg Belgrád belvárosában. A demonstrálók kövekkel dobálták meg az Egyesült Államok és Szlovénia nagykövetségét.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

Az amerikai nagykövetség épülete előtt összecsapásokra is voltak a diplomáciai képviseletet védő rendőrök és a tüntetők között, 12 ember megsérült. Komoly rendőri kordon védi a nagykövetségeket és az állami intézmények épületeit is. A tömeg azonban őket sem kíméli.

A koszovói függetlenségi nyilatkozat ellen tüntetők gépkocsikat rongáltak meg, fényjelző berendezéseket tettek tönkre, feldúltak mindent és feldúlnak mindent, ami útjukba kerül. A Belgrád központjában található McDonald's étterem ablakait is beverték. A B-92-es független rádió tudósítása szerint kövekkel, fémtárgyakkal dobálják a rendőröket, de a hazai és a külföldi forgatócsoportokat sem kímélik.

Az esti órákban Újvidéken is mintegy ezer ember tüntetett. Itt azt kiabálták, hogy „Ma Koszovó, holnap Vajdaság!” A zömében szerb magyargyűlölőkből álló tüntetőkkel itt is a rendőrök néztek farkasszemet. Újvidéken nem sokkal ezelőtt bombariadó volt, de miután a tűzszerészek átkutatták az egyik szlovén tulajdonban levő áruházat, robbanószerkezetet nem találtak.

mr

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? - Dányi LászlóMiért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat