HunHír.info

2019. Napisten hava 16. nap, Zerind napja.

Károlyfalvi József: A Magyar Vörös Hadsereg északi hadjárata és Clemenceau-jegyzék

bitangok-ezt-akartatok-plakat.jpg


Ismeretes, hogy az 1918. október 31-én hatalomra jutott polgári-szociáldemokrata koalíció, a Nemzeti Tanács, Károlyi Mihály és Jászi Oszkár nevével fémjelzett kormánya nem tudta megoldani a tornyosuló válságjelenségeket: a szociális és gazdasági problémákat, a területvédelem feladatait. A kormány naiv pacifizmusa inkább az ellenkező hatást váltotta ki, felbátorította a környező államok mohó, területrabló, lényegében minden etnikai elvet figyelmen kívül hagyó katonai és politikai vezető köreit. Mikor az 1919 márciusi Vyx-jegyzék lehetetlenné tette a kormány működését, szétzilálta perspektíváit, az MSZDP-nek adta át a hatalmat, mely a február 20-ai Népszava-székház előtt lezajlott lövöldözés miatt betiltott Kommunisták Magyarországi Pártja irányába kereste a kapcsolatokat, a börtönből kihozott kommunistákkal egyesült pártot hoztak létre, kikiáltották a Magyarországi Tanácsköztársaságot, mely megkezdte programja érvényesítését: a tanácsrendszer kiépítését, a szocializálásokat.

Őry Mariann: Zöldcsapda

2019. június 15. 14:46

mocsar250.jpg...Hol van mindebben a csapda? Amikor 2014-ben ismerkedtem az Európai Parlamenttel, naivan rácsodálkoztam, hogy a zöldpárti frakcióvezető, Rebecca Harms miért bohóckodik Majdan-pólóban, ukrán zászlóval a vállán az ülésteremben, és miért szidja Putyint. Miért következik mindez abból, hogy ő zöldpárti? Egy évvel később pedig az merülhetett fel másokban is, hogy miért következik a zöldpártiságból, a természet védelméből a tömeges, illegális bevándorlás harcias támogatása...

Keresik a magyar hímzés követeit

2019. június 15. 14:14

himezz-magyarra-250.jpegA Magyarok Európában Egyesület „Hímezz magyarra!” felhívással ír ki pályázatot, melyre bárki jelentkezhet, aki a magyar hímzés követeként terjesztené a hazai néphagyományokat szerte a világon. A pályázat ötlete egy életérzésből lett üzleti vállalkozásból indult önálló útjára. A mezőkövesdi Árvai Erzsébet hagyományőrző egy kék blézer kihímzésével kedveskedett Szöőr Annának, mint a Szeleczky Zita-emlékév szervezőjének.


Óriási migránspárti freskót festettek Párizsban az Eiffel-torony elé - ott lehet, de nálunk kár próbálkozni, ha még használni akarod a kezedet!

2019. június 15. 13:52

menekulttabor-250.jpgA migránsok június 15-i világnapja alkalmából egy francia alkotó 15 ezer négyzetméteres gigantikus freskót készített a párizsi Mars mező gyepére, közvetlenül az Eiffel-torony lábai elé. A műalkotás egy, a migránsok felé kinyújtott összefüggő kezekből álló rendszert ábrázol. Az alkotó nem is titkolja, hogy SOS Mediterranée nevű migránsokat taxiztató, többek közt az Aquarius nevű hajót működtető Soros-szervezetet akarja reklámozni és támogatni.

Elfogták a Srí Lanka-i keresztényellenes merénylet fő gyanúsítottját - a halál számára jutalom lenne!

2019. június 15. 07:07

akasztofa-250.jpgElfogták és kiadták a colombói hatóságoknak pénteken a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i véres merényletek egyik valószínűsített fő felelősét – közölte pénteken az Interpol. A nemzetközi rendőri szervezet szerint a 29 éves Srí Lanka-i Amahed Milhan Hajathu Mohamedet négy másik gyanúsítottal együtt egy meg nem nevezett közép-keleti országban fogták el.


Újabb bírói ámokfutás: ránk szabadítják Szögi Lajos egyik hóhérát

2019. június 15. 07:02

justicia250.jpgMost éppen az olaszliszkai (CIGÁNY) lincselés elsőrendű vádlottját ereszti rá az országra a nagyeszű bíróság. Ugyanis ifjabb Horváth Dezső állítólag kifogástalanul viselkedett a börtönben, és ez éppen elégséges hozzá, hogy évekkel a kiszabott fegyházbüntetés lejárta előtt, kedvezménnyel szabaduljon. Még pár nap, és kint is lesz a friss levegőn.

Nem pofázni kell, hanem lőni!

2019. június 15. 06:55

kalasnyikov-250.jpgA magyar-szerb, és a magyar-román határon egyre többen próbálnak bejutni az illegális bevándorlók – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Bakondi György elmondta: a magyar-szerb határon korábban hetente száz, most hetente kétszáz embert fognak el. A magyar határon és a balkáni útvonalon is az figyelhető meg, hogy az afgánok, pakisztániak, irániak vannak nagyobb számban.


Friss híreink

A Visztulába zuhant egy repülő egy lengyel légiparádén

2019. június 15. 19:07

Életét vesztette egy német pilóta szombaton a közép-lengyelországi Plockban megrendezett légi bemutatón. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa egykori tapasztalt pilótája egy Jak-52-es típusú repülőgéppel hajtott végre manővert, amikor elveszítette az irányítást, és a gépe a Visztula folyóba zuhant. Az eseményt azonnal leállították a tragédia után.

Megdőltek a melegrekordok

2019. június 15. 18:39

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt szombaton.

Radikális muszlim prédikátorokat utasít ki Svédország - jobb ötletetek nincs?

2019. június 15. 18:37

A svéd titkosszolgálat szerint az ország biztonságát elsősorban az erőszakos iszlamizmus veszélyezteti.
Svédország kiutasít öt radikális imámot – közölte az Aftonbladet című svéd napilap pénteken a bevándorlási hatóságra hivatkozva.

Megbírságolták a Hargita megyei önkormányzat elnökét

2019. június 15. 18:35

A Kovászna megyei önkormányzat alelnökéhez hasonlóan Hargita megye önkormányzatának elnökét, Borboly Csabát is megbírságolta 3 ezer lejre (204 ezer forint) a román csendőrség az úzvölgyi katonai temetőnél június 6-án szervezett békés tüntetés miatt.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000205 kep000035 kep000097 kep000124

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2019 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2019
Könyv - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat