HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Pride, patrióták, pisilő kisfiú

rendorauto-pride-brusszel.jpgValamikor nagyon szerettem Brüsszelt. Kedves, kicsi főváros, a Benelux államok egyik gyöngyszeme, a németalföldi kereskedővárosok egyik legszebbje. Ma pedig a városalapító Goorik, és a Brüsszelt fővárossá kinevező Jó Fülöp forognak a sírjukban. Ma már ez a szépséges város, a klasszicizáló, de gótikus és barokk elemeket is felvonultató csodáival megint méltó lett nevének eredetéhez. Település a mocsárban.

A törökszentmiklósi tüntetés margójára

2019. május 21. 14:01

ciganybunozes250.jpgNem igazán értik, vagy érzik úgy sokan, hogy részt kellene venniük a mai napon a cigánybűnözés ellen tartandó Toroczkai László-féle törökszentmiklósi tüntetésen, mivel még nem kerültek közvetlen kapcsolatba azzal a fajta bűnözéssel, ami bárkit, bármikor elérhet ebben az országban. Nem is lehet felsorolni, hogy hány és hány olyan bűnelkövetési forma van ma, amely nem csak hazánkban, hanem minden olyan országban létezik, ahol cigány kisebbség él, és szinte akadálytalanul követheti el ezeket a csak rájuk jellemző bűncselekményeket.

Visszatérőben a kommunista idők Erdélyben: Wass Albert irodalmi műsor miatt nyomoz a román rendőrség

2019. május 21. 13:49

wass-albert-250.jpgVizsgálatot indított a román rendőrség egy Székelyudvarhelyen tavaly októberben tartott Wass Albert irodalmi műsor miatt – közölte Sorbán Attila Örs, a Wass Albert-estek rendezvénysorozatot szervező Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke kedden egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón. Az egyesület közölte: megfélemlítési akciónak tekinti a rendőrségi eljárást.


Strache: Be fogjuk bizonyítani az ártatlanságomat

2019. május 21. 09:39

strache-fpo-250.jpgHeinz-Christian Strache kedd reggel Facebookon üzent a kirobbant botránnyal kapcsolatban, szúrta ki a 444. A szombaton lemondott osztrák alkancellár bejegyzésében azt írta: meg fogjuk találni azokat, akik a videó és a külföldről ellenem folytatott mocskos kampányok mögött állnak, és be fogjuk bizonyítani az ártatlanságomat. Ezért harcolok.

Emlékezz, magyar! A függetlenségi háború csúcspontja, Budavár bevétele

2019. május 21. 07:41

marcius15_250.jpgSzázhetven esztendővel ezelőtt, 1849. május 21-én Görgei Artúr vezérőrnagy élete legnagyobb győzelmét aratta, amikor diadalittas honvédei bevették a budai várat. Ezen esemény a szabadságharc csúcspontját és egyben élet-halál harcának kezdetét is jelentette, hiszen ugyanezen a napon Varsóban I. Ferenc József osztrák császár kért és kapott orosz segítséget.


„Justice for Hungary”

2019. május 21. 07:27

trianon-3-250.jpg1932. május 21-én 15 órakor Róma Littorio repülőterén katasztrófa történt. A leszálláshoz készülő gép megbillent - más forrás szerint megpördült -, majd lezuhant. Mire autókkal a helyszínre értek, már késő volt. A gép lángba borult, a pilóta, Endresz György, aki Magyar Sándor navigátor társaságában első magyarként (a világon tizenötödikként) repülte át az Atlanti-óceánt és Bitai Gyula rádiótávírász-navigátor szörnyethaltak.

Izrael és a Hamász féléves tűzszünetről állapodott meg

2019. május 21. 07:01

arab-tuntet-nakba.jpgIzrael és a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista szervezet megállapodásra jutott egy féléves tűzszünetről – jelentette az izraeli tizenkettes kereskedelmi tévécsatorna esti híradása hétfőn. Két héttel a heves rakétatámadások után egyiptomi közvetítéssel és az ENSZ közel-keleti küldöttének segítségével féléves határ menti tűzszünetről született megállapodás.


Friss híreink

“Menj a francba!” – üzente Kovács Zoltán a Washington Post Cohen nevű újságírójának - mi keményebben beszóltunk volna a ....nak!

2019. május 21. 13:45

Finoman nem igazán lehetne megfogalmazni azt az üzenetet, amit a magyar kormány nemzetközi szóvivője (egész pontosan a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára) írt ki ma délelőtt a Twitter-oldalára.

Török puccskísérlet - Elfogatóparancsot adtak ki a fegyveres erők újabb 129 korábbi és jelenlegi tagja ellen

2019. május 21. 10:44

Elfogatóparancsot adott ki kedden az ankarai főügyészség a török fegyveres erők 88 egykori és 41 aktív szolgálatos tagja ellen azzal a gyanúval, hogy az érintettek kapcsolatban állnak a 2016. július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózattal - jelentette az Anadolu török, részben állami hírügynökség.

Nem a Fidesz „ideológiája", hanem szerencsejáték miatt tiltotta le Mészárosék fiókjait a Facebook

2019. május 21. 10:40

Ahogy korábban megírtuk, a Facebook letiltotta a fideszes médiaalapítványhoz tartozó, korábban Heinrich Pecina, majd Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks kiadó hirdetési fiókjait. A Mediaworks akkor azt közölte: nyilvánvaló, hogy a Facebook döntésének „politikai, ideológiai okai” vannak.

Nem kapott nyugtatókat, idegállapotba került a rendelőben

2019. május 21. 10:08

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly nyáron támadt az egyik makói háziorvosi rendelőben az ott dolgozó ápolóra. A vádirat szerint a vádlott 2018. július 16. napján a délelőtti órákban jelent meg az egyik makói háziorvosi rendelőben azért, hogy nyugtató hatású gyógyszereket írasson fel magának.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000136 kep000210 kep000154 kep000049

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Itt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV - Koltay GáborItt élned, halnod kell 2DVD+1CD+1 KÖNYV
DVD - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben! - Badiny Jós FerencA magyarság sorsdöntő államalapításai - 4 kötet egy könyvben!
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat