HunHír.info

2019. Áldás hava 16. nap, Aszlár napja.

Igazságot Magyarországnak!

justice-for-hungary.jpgMár csaknem kilencven évvel ezelőtt is volt világraszóló teljesítménye a nemzeti összetartozásnak. Két magyar világhős 1931 forró nyarán, egészen pontosan július 16-án, támogatóik népes seregével együtt azt üzente a győzőknek, a brutális békediktátum ellenére élni akarunk, és magyarként akarunk élni. Endreszék akkor hazánkat képviselve számos iparilag és gazdaságilag jóval fejlettebb ország fiát utasították maguk mögé az óceánok légterét meghódító öldöklő versenyben.

Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke - mezei szocion leszel, alkesz koma?

2019. július 16. 16:40

szanyi-bolsevik_resize.jpgVisszahívták az MSZP-ben viselt tisztségeiről Szanyi Tibort, értesült az Index. A szocialisták szabad szájú politikusa körül hetek óta különböző etikai és fegyelmi eljárások tornyosultak, miután többször nyilvánosan bírálta pártját és kritizálta a vezetőség döntéseit, főként az európai parlamenti (EP) választásokat követően.

Orbán és Kaczynski egyre komolyabb szerepet töltenek be Európában

2019. július 16. 16:29

lengyel-magyar-marc-15.jpgA visegrádi országok, különösen Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt (PiS) elnöke egyre komolyabb szerepet töltenek be az uniós politikában – állapította meg a német Die Welt című napilap. Kiemelik, bár vannak kérdések, amelyekben eltérő véleményen vannak a V4-ek, mégis egységesen lépnek fel az uniós politikában - írja a Die Welt-re hivatkozva a V4NA nemzetközi hírügynökség.


Soros 200 lobbiszervezete írt levelet az Európai Néppártnak, hogy az szegje meg a parlamenti demokráciák alapvető szabályait a Fidesz megbüntetése érdekében

2019. július 16. 11:26

soros-ceu-250.jpgSzerintük a LIBE-bizottság ellentmond annak, amit jelenleg a magyar kormány sok helyen képvisel. Több száz európai civil szervezet kéri nyílt levélben az Európai Néppárttól, hogy vonja vissza a fideszes Hidvéghi Balázs jelölését az Európai Parlament Állampolgári jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) alelnöki pozíciójára – számolt be hétfő este az Euronews.

Túlszexualizált kislányokkal és kisfiúkkal indul a Dikh Tv? - De ki finanszírozza ezt a cigány tévét?

2019. július 16. 09:38

cigany__250.jpgEgy éve ért el nézettségi csúcsot Rostás Dorina, az akkor még csak Facebook-oldalon futó Dikh Tv felfedezettjének „Buli buli” című slágere. A tizenhárom éves cigány énekeslánynak hamar meg kellett barátkoznia a hírnévvel és annak árnyoldalával, például, hogy valódi nevét most is alig ismerik, azóta is csak Buli Dorina néven fut. Eltelt egy év, Dorina még mindig kiskorú, de tizennégy éves kora ellenére már kész nőként szerepel a klipekben.


Londonból irányította a beavatkozást az amerikai választásokba Assange - kürtöli világgá a szélliberális világtévé

2019. július 16. 09:32

kibertamadas3-lead.jpgJulian Assange, a WikiLeaks hírportál alapítója 2016-ban Ecuador londoni nagykövetségéről irányította a beavatkozást az amerikai választásokba – közölte exkluzív információk alapján hétfőn a CNN. A hírtelevízió egy spanyol privát biztonsági cég által összeállított dokumentumokra hivatkozva közölte, hogy Assange személyesen vett át a 2016-os választásokra vonatkozó, feltételezhetően lopott háttéranyagokat és információkat a londoni nagykövetség épületében.

Őrjöngő muszlim behatoló kontinensfoglalók utódai okoztak brutális károkat Londonban

2019. július 16. 07:46

muszlim-ima-250.jpgUtakat torlaszoltak el és autókat rongáltak meg a tűzijátékokkal, zászlókkal és petárdákkal felszerelt algériai muszlimok Londonban, miután a labdarúgó-válogatottjuk tegnap legyőzte Nigériát az Afrika-kupában. A Nagy-Britanniában élő algériai gyökerekkel rendelkező muszlimok fékezhetetlen őrjöngésétől hangos a brit közösségi média és sajtó, ugyanis az utcai blokádok és tűzesetek okozása mellett még egy rendőrautót is sikerült a felvadult tömegnek súlyosan megrongálni.


Friss híreink

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

2019. július 16. 19:46

David Mackereth a brit egészségügyi szolgáltatónál dolgozott (NHS) egészen 2018. június 25-éig, amikor elbocsájtották állásából. A több mint 26 éve praktizáló orvos nem volt hajlandó a pácienseket a választott nemük alapján kijáró személyes névmással megszólítani. David Mackereth ugyanis abban hisz, hogy a nemet a biológia és a genetika határozza meg, mint ahogy a Bibliában is az szerepel, hogy Isten az embereket nőnek és férfinak teremtette.

Ursula von der Leyent megválasztották az Európai Bizottság elnökének

2019. július 16. 19:43

383 támogatták, 327 ellenezték, 22-en tartózkodtak, így az Európai Parlament megszavazta az eddigi német védelmi miniszter Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének. A többséghez az összes hivatalban lévő EP képviselő szavazatának többségére 374 szavazatra volt szükség.

Még Oroszországban is a buzik a nyerők?

2019. július 16. 19:32

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden elmarasztalta Oroszországot amiatt, hogy az ottani hatóságok megtagadták három LMBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek)-csoport bejegyzését.

Hatályba lépett a nemzetiségi nyelvi jogokat felszámoló ukrán nyelvtörvény

2019. július 16. 16:37

Hatályba lépett kedden a kisebbségek által bírált ukrán nyelvtörvény, amely előírja, hogy minden állampolgár köteles beszélni az ukránt mint az állam hivatalos nyelvét. Az ukrán mint államnyelv működéséről szóló törvény értelmében a jogszabály rendelkezéseinek zöme a kihirdetésétől számított két hónap elteltével, azaz július 16-tól lépett hatályba, viszont az a norma, amely nyelvvizsgához köti az ukrán állampolgárság megszerzését, csak két év múlva.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000091 kep000048 kep000215 kep000100

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat