HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Pride, patrióták, pisilő kisfiú

rendorauto-pride-brusszel.jpgValamikor nagyon szerettem Brüsszelt. Kedves, kicsi főváros, a Benelux államok egyik gyöngyszeme, a németalföldi kereskedővárosok egyik legszebbje. Ma pedig a városalapító Goorik, és a Brüsszelt fővárossá kinevező Jó Fülöp forognak a sírjukban. Ma már ez a szépséges város, a klasszicizáló, de gótikus és barokk elemeket is felvonultató csodáival megint méltó lett nevének eredetéhez. Település a mocsárban.

Ismét szabad préda a magyar föld? – Elmeszelte az Uniós bíróság a földtörvényt

2019. május 21. 14:31

buza250.jpgMagyarország a területén fekvő mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit, így az jogsértő – közölte az Európai Unió luxembourgi központú bírósága kedden. Az uniós bíróság ítéletében megállapította, a haszonélvezeti jogok megszüntetése az Európai Unió Alapjogi Chartája értelmében vett tulajdontól való megfosztásnak minősül.

A törökszentmiklósi tüntetés margójára

2019. május 21. 14:01

ciganybunozes250.jpgNem igazán értik, vagy érzik úgy sokan, hogy részt kellene venniük a mai napon a cigánybűnözés ellen tartandó Toroczkai László-féle törökszentmiklósi tüntetésen, mivel még nem kerültek közvetlen kapcsolatba azzal a fajta bűnözéssel, ami bárkit, bármikor elérhet ebben az országban. Nem is lehet felsorolni, hogy hány és hány olyan bűnelkövetési forma van ma, amely nem csak hazánkban, hanem minden olyan országban létezik, ahol cigány kisebbség él, és szinte akadálytalanul követheti el ezeket a csak rájuk jellemző bűncselekményeket.


Visszatérőben a kommunista idők Erdélyben: Wass Albert irodalmi műsor miatt nyomoz a román rendőrség

2019. május 21. 13:49

wass-albert-250.jpgVizsgálatot indított a román rendőrség egy Székelyudvarhelyen tavaly októberben tartott Wass Albert irodalmi műsor miatt – közölte Sorbán Attila Örs, a Wass Albert-estek rendezvénysorozatot szervező Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke kedden egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón. Az egyesület közölte: megfélemlítési akciónak tekinti a rendőrségi eljárást.

Strache: Be fogjuk bizonyítani az ártatlanságomat

2019. május 21. 09:39

strache-fpo-250.jpgHeinz-Christian Strache kedd reggel Facebookon üzent a kirobbant botránnyal kapcsolatban, szúrta ki a 444. A szombaton lemondott osztrák alkancellár bejegyzésében azt írta: meg fogjuk találni azokat, akik a videó és a külföldről ellenem folytatott mocskos kampányok mögött állnak, és be fogjuk bizonyítani az ártatlanságomat. Ezért harcolok.


Emlékezz, magyar! A függetlenségi háború csúcspontja, Budavár bevétele

2019. május 21. 07:41

marcius15_250.jpgSzázhetven esztendővel ezelőtt, 1849. május 21-én Görgei Artúr vezérőrnagy élete legnagyobb győzelmét aratta, amikor diadalittas honvédei bevették a budai várat. Ezen esemény a szabadságharc csúcspontját és egyben élet-halál harcának kezdetét is jelentette, hiszen ugyanezen a napon Varsóban I. Ferenc József osztrák császár kért és kapott orosz segítséget.

„Justice for Hungary”

2019. május 21. 07:27

trianon-3-250.jpg1932. május 21-én 15 órakor Róma Littorio repülőterén katasztrófa történt. A leszálláshoz készülő gép megbillent - más forrás szerint megpördült -, majd lezuhant. Mire autókkal a helyszínre értek, már késő volt. A gép lángba borult, a pilóta, Endresz György, aki Magyar Sándor navigátor társaságában első magyarként (a világon tizenötödikként) repülte át az Atlanti-óceánt és Bitai Gyula rádiótávírász-navigátor szörnyethaltak.


Friss híreink

Három cigány nő összevert és kirabolt egy lányt Szolnokon

2019. május 21. 15:11

Csoportosan elkövetett rablás miatt felelhet három fiatal "nő", akik a rendőrség szerint május 16-án délután, a nyílt utcán támadtak rá áldozatukra Szolnokon. A cigány banda egy aluljáró alatt megverte, majd kizsebelte az sértettet – végül egy járókelő riasztotta el őket.

Egy angliai templomban a Ramadán miatt le akarták takarni a feszületet és a festményeket

2019. május 21. 14:44

Az észak-angliai Darlingon egyik anglikán, Szent Máté és Lukács evangélistákról elnevezett templomának a lelkésze, Lissa Scott a Ramadán alkalmából meghívta a szomszédos mecset muszlim migráns hitközségét imádkozni, és megígérte nekik, hogy letakarja a templomban lévő feszületet, illetve valamennyi festményt.

“Menj a francba!” – üzente Kovács Zoltán a Washington Post Cohen nevű újságírójának - mi keményebben beszóltunk volna a ....nak!

2019. május 21. 13:45

Finoman nem igazán lehetne megfogalmazni azt az üzenetet, amit a magyar kormány nemzetközi szóvivője (egész pontosan a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára) írt ki ma délelőtt a Twitter-oldalára.

Török puccskísérlet - Elfogatóparancsot adtak ki a fegyveres erők újabb 129 korábbi és jelenlegi tagja ellen

2019. május 21. 10:44

Elfogatóparancsot adott ki kedden az ankarai főügyészség a török fegyveres erők 88 egykori és 41 aktív szolgálatos tagja ellen azzal a gyanúval, hogy az érintettek kapcsolatban állnak a 2016. július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett gülenista hálózattal - jelentette az Anadolu török, részben állami hírügynökség.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000081 kep000101 kep000089 kep000168

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Blue Book Projekt - Brad SteigerBlue Book Projekt
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Nyusziék húsvétja KIFESTŐ
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 699 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat