HunHír.info

2019. Ígéret hava 21. nap, Rof napja.

Pride, patrióták, pisilő kisfiú

rendorauto-pride-brusszel.jpgValamikor nagyon szerettem Brüsszelt. Kedves, kicsi főváros, a Benelux államok egyik gyöngyszeme, a németalföldi kereskedővárosok egyik legszebbje. Ma pedig a városalapító Goorik, és a Brüsszelt fővárossá kinevező Jó Fülöp forognak a sírjukban. Ma már ez a szépséges város, a klasszicizáló, de gótikus és barokk elemeket is felvonultató csodáival megint méltó lett nevének eredetéhez. Település a mocsárban.

Zaklatják és halállal fenyegetik az idegen betolakodók az osztrák iskolásokat

2019. május 21. 17:36

zaklatas-250.jpgNem akar vége szakadni a migráns-erőszakhullámnak az ausztriai iskolákban, közölte a V4NA nemzetközi hírügynökség a Kronen Zeitung információira hivatkozva. Az osztrák lap most arról számolt be, hogy egy 16 éves diáklányt szexuálisan zaklatott, barátját pedig halálosan megfenyegette egy 19 éves migráns hátterű osztálytársuk. A Kronen Zeitung megjegyzi, egy hét alatt ez a harmadik középiskolai erőszakos ügy Ausztriában.

Ismét szabad préda a magyar föld? – Elmeszelte az Uniós bíróság a földtörvényt

2019. május 21. 14:31

buza250.jpgMagyarország a területén fekvő mezőgazdasági földterületeken más tagállambeli állampolgárok haszonélvezeti jogának megszüntetésével nem teljesítette a tőke szabad mozgásának elvéből és a tulajdonhoz való jogból eredő kötelezettségeit, így az jogsértő – közölte az Európai Unió luxembourgi központú bírósága kedden. Az uniós bíróság ítéletében megállapította, a haszonélvezeti jogok megszüntetése az Európai Unió Alapjogi Chartája értelmében vett tulajdontól való megfosztásnak minősül.


A törökszentmiklósi tüntetés margójára

2019. május 21. 14:01

ciganybunozes250.jpgNem igazán értik, vagy érzik úgy sokan, hogy részt kellene venniük a mai napon a cigánybűnözés ellen tartandó Toroczkai László-féle törökszentmiklósi tüntetésen, mivel még nem kerültek közvetlen kapcsolatba azzal a fajta bűnözéssel, ami bárkit, bármikor elérhet ebben az országban. Nem is lehet felsorolni, hogy hány és hány olyan bűnelkövetési forma van ma, amely nem csak hazánkban, hanem minden olyan országban létezik, ahol cigány kisebbség él, és szinte akadálytalanul követheti el ezeket a csak rájuk jellemző bűncselekményeket.

Visszatérőben a kommunista idők Erdélyben: Wass Albert irodalmi műsor miatt nyomoz a román rendőrség

2019. május 21. 13:49

wass-albert-250.jpgVizsgálatot indított a román rendőrség egy Székelyudvarhelyen tavaly októberben tartott Wass Albert irodalmi műsor miatt – közölte Sorbán Attila Örs, a Wass Albert-estek rendezvénysorozatot szervező Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke kedden egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón. Az egyesület közölte: megfélemlítési akciónak tekinti a rendőrségi eljárást.


Strache: Be fogjuk bizonyítani az ártatlanságomat

2019. május 21. 09:39

strache-fpo-250.jpgHeinz-Christian Strache kedd reggel Facebookon üzent a kirobbant botránnyal kapcsolatban, szúrta ki a 444. A szombaton lemondott osztrák alkancellár bejegyzésében azt írta: meg fogjuk találni azokat, akik a videó és a külföldről ellenem folytatott mocskos kampányok mögött állnak, és be fogjuk bizonyítani az ártatlanságomat. Ezért harcolok.

Emlékezz, magyar! A függetlenségi háború csúcspontja, Budavár bevétele

2019. május 21. 07:41

marcius15_250.jpgSzázhetven esztendővel ezelőtt, 1849. május 21-én Görgei Artúr vezérőrnagy élete legnagyobb győzelmét aratta, amikor diadalittas honvédei bevették a budai várat. Ezen esemény a szabadságharc csúcspontját és egyben élet-halál harcának kezdetét is jelentette, hiszen ugyanezen a napon Varsóban I. Ferenc József osztrák császár kért és kapott orosz segítséget.


Friss híreink

Macron bukóban – a „szélsőjobb” népszerűbb az elnök pártjánál

2019. május 21. 18:27

Fél százalékkal megelőzi a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (Rassemblement National, RN) az Emmanuel Macron elnök vezette La République En Marche (LaREM) nevű pártot a francia BFMTV által megrendelt közvélemény-kutatás szerint.

Törökszentmiklós: A rendőrök és a cigányok is készenlétben

2019. május 21. 18:07

A cigánybűnözés ellen tüntetnek Törökszentmiklóson annak kapcsán, hogy a településen egy-két cigány klán keseríti meg bűnöző életmódjával a többség életét. Helyszínen tartózkodó tudósítónk jelentése szerint Szolnok-Szajolnál már cigány megfigyelők álltak a tüntetés kezdete előtt egy-másfél órával az út szélén. Útra kelt a Momentum és a Vajnai Attila-féle antifa bagázs, buszokkal.

Na végre! Le­lőtt egy ele­fánt­csont­parti néger betolakodót két mál­tai ka­tona!

2019. május 21. 17:54

Majdnem egy hónapig keresték a hatóságok az alábbi képen látható Lassine Cisse Souleymane, Elefántcsontpartról származó néger betolakodó gyilkosait, mígnem a múlt pénteken elkapták őket. A vizsgálat azt még nem derítette ki, hogy valójában mi történt A meglőtt férfin kívül ugyanis még két másik néger kontinensfoglaló, egy guineai és egy gambiai is megsérült.

Az unokázós csalók után itt vannak az ingatlanosok - egy már egyel magasabb kategória

2019. május 21. 17:48

A Pénzcentrum egy olvasója (miután egy blogon megírta) hívta fel a figyelmet a szervezett csalásra, amely célja az ingatlan áron aluli megszerzése, a kiszolgáltatott magyar emberek kiűzése otthonaikból. Az ingatlanos csalók – hasonlóan az unokázósokhoz – már jóelőre kiszemelik áldozataikat. Akárcsak az unokázósok. ezek is egy szubkultúrához tartoznak.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000110 kep000145 kep000169 kep000176

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat