HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Sherman harckocsik az Úz völgyében - 1944. augusztus 26-án

uz-volgye-500.jpgMa 75 esztendeje, hogy 1944. augusztus 26-án Erdély – és ezzel az akkori Magyarország területe – a második világháború szárazföldi harcainak színterévé vált. Az elsőként magyar földre lépő szovjet kötelék nagy valószínűséggel a 2. Ukrán Front „Gorskov” lovas-harckocsi csoportja 5. gárda-lovashadtestének 11. gárda-lovashadosztályából (Szlanov ezredes) kikülönített előrevetett osztag volt. Az osztagot a hadosztály 71. harckocsiezrede (Taranyenko alezredes), a hadtest 1

Norvégia egyetlen olyan migránst sem fogad be, amelyet „mentőhajó” szállít Európába

2019. augusztus 25. 21:47

menekultek250.jpgA norvég kormány bejelentette, még Macron francia elnök nyomására sem hajlandó olyan illegális bevándorlókat befogadni, melyeket a Földközi-tengerből mentett ki a bevándorláspárti civil szervezetek kezében lévő Proactiva Open Arms nevű hajó. Joran Kallmyr igazságügyi és bevándorlásügyi miniszter határozottan visszautasított minden olyan kérést, melyek arra irányultak, hogy ők is fogadjanak be migránsokat.

Francia-amerikai titkos tárgyalások kezdődtek a Facebook-adó ügyében

2019. augusztus 25. 19:42

facebook250.jpgTitkos tárgyalások kezdődtek a francia és az amerikai kormány képviselői között a délnyugat-franciaországi Biarritzban tartott G7-csúcstalálkozón az amerikai digitális szolgáltatókra kivetett francia adók ügyében. A francia sajtó értesülése szerint a két ország kompromisszumként egy nemzetközi adó kidolgozásában állapodott meg.


Trump: Johnson éppen a megfelelő ember a Brexit végrehajtására

2019. augusztus 25. 17:30

donald-trump-250.jpgÁtfogó kereskedelmi megállapodást fog kötni az Egyesült Államok az Európai Unióból kilépő Nagy-Britanniával - mondta vasárnap újságírók előtt Donald Trump amerikai elnök a G7-es országcsoport csúcstalálkozójának otthont adó Biarritzban, hozzátéve, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök éppen a megfelelő ember arra, hogy kiléptesse országát az unióból.

Két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah médiaközpontjára, az egyik felrobbant

2019. augusztus 25. 14:00

Drone-pilot.jpgKét drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita milícia médiaközpontjára, az egyik felrobbant - jelentette az izraeli média vasárnap. Az izraeli újságok honlapjai eleinte Bejrúti források alapján izraeli drónokról írtak, de később a helyszíni felvételek alapján azt közölték, hogy a drónok iráni gyártmányúak lehettek, szemben a korábbi értesüléssel.


Ukrajna helyett már mindent eldöntöttek. Az ukrán parlamentnek már csak a kapituláció marad (I.)

2019. augusztus 25. 13:58

ukran-katonak-250.jpgTrump és Macron egyetértett abban, hogy Oroszországot meg kell hívni a G7 jövő évi csúcstalálkozójára. (1) Annak, hogy Putyint visszahívják a G8-ba (2) az az értelme – véli a szerző –, hogy Putyinnak felajánlják: érje be Ukrajnával. Európa és az USA ügyeibe viszont ne ártsa be magát. És feltételezhető, hogy Putyin erre áldását adta. És arra vár, hogy az USA és az Európai Unió is teljesíti az alku rájuk eső részét: rászorítja Kijevet a kapitulációra.

Trendivé vált nagycsaládosnak lenni

2019. augusztus 25. 10:58

baba-kezek-250.jpgMostanra trendivé vált családosnak, nagycsaládosnak lenni. A fiatalok is egyre inkább családban képzelik el jövőjüket - mondta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. Király Nóra azt mondta: amikor 2010-ben a polgári kormányzás folytatódott Magyarországon, látszott, hogy a középpontban a családok állnak, s a fő célkitűzés, hogy minél több gyermek szülessen.


Friss híreink

Szörnyű baleset történt Tiszalöknél, hiába küzdöttek a férfi életéért

2019. augusztus 25. 22:02

Halálos baleset történt Tiszalök és Tiszadada között. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi eddig tisztázatlan okból elütött egy kerékpárral közlekedő férfit, aki a helyszínen életét vesztette.

Folytatódik a Legyél hős! program az Országos Mentőszolgálatnál

2019. augusztus 25. 20:21

Folytatódik az Országos Mentőszolgálat Legyél hős! elnevezésű önkéntes programja - mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. A főigazgató elmondta: évente nagyjából 1,2 millió emberen segítenek a mentők. 2019 első felében kétszer annyi életet mentettek meg, mint 2016 első felében.

Felborult egy autó Makkoshotykánál - 19 éves sofőrje életét vesztette

2019. augusztus 25. 18:54

Halálos baleset történt Makkoshotykánál vasárnap délután – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. Szabó Csilla közlése szerint egy férfi Sárospatak felől Makkoshotyka irányába haladt autójával, amikor egy kanyarban felborult.

Haaretz: Irán külügyminisztere megérkezett Franciaországba

2019. augusztus 25. 16:47

Mohammad Javad Zarif iráni külügyminiszter gépe leszállt Biarritz-ban, Dél-Franciaországban - számolt be vasárnap délután a haaretz.com.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000074 kep000166 kep000197 kep000071

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Gróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles) - Csere PéterGróf Tisza István meggyilkolása (keményfedeles)
Könyv - Bolti ár: 3 570 Ft
Internetes ár: 3 142 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat