HunHír.info

2019. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

”Ezzel nemcsak őt, hanem a magyarságot is megfenyegették”

cigany-es-csendor.jpgAz alkotmányos rend megdöntésére irányuló kísérlet miatt tett feljelentést a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László, a párt elnöke az M1 műsorában elmondta, a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön öt órán keresztül hallgatta ki az ügyben, az NNI ezután dönti el, hogy milyen irányba haladhat a nyomozás.

Lézengenek a diáktüntetésen

2019. április 26. 16:17

diaktuntetes-2019-04-26.jpgTudósítónk jelentése szerint a ma 16 órától meghirdetett Kossuth téri diáktüntetés résztvevői egyelőre kevesebben vannak, mint a média munkatársai. A Jobbik vert serege is csupán néhány fővel érkezett.

Sebesült ukrán katonákat kezeltek a Honvédkórházban - azok meg kiirtanák a magyarokat!

2019. április 26. 14:45

ukran-katonak-250.jpgKun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, 2014 óta a magyar állam - baráti országként tekintve Ukrajnára - segítséget nyújt. Azóta 39 katona gyógykezelését végezték el, pénteken három hagyhatja el gyógyultan az intézményt. Hozzátette: a Honvédkórház eddig is sok sérült katonán segített, s továbbra is kész erre. A kórház számos orvosa katonai műveleti tapasztalatokkal is rendelkezik.


Bangóné patkánynak tartja a Fidesz szavazóit

2019. április 26. 13:13

patkanyorszag-250.jpgAz MSZP ismét leckét adott Magyarországnak demokráciából: Bangóné Borbély Ildikó az ATV-ben "őszinte" volt és elmondta, hogy ő patkányoknak tartja a Fidesz szavazóit. A 2004-es határon túli magyarellenes szoci kampány arcaként ismertté vált mesterkélt földönfekvési, valamint helyesírási szakértő, Bangóné Borbély Ildikó most újabb gusztustalan politikai megnyilvánulással ajándékozta meg Magyarországot.

Papp Károly: a rendőrökben és a tűzoltókban is bízhatnak az emberek

2019. április 26. 12:55

hatarvadasz-250.jpgMa Magyarországon a polgárok bíznak és bízhatnak a rendőrökben és a tűzoltókban - mondta a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen pénteken Budapesten.


Putyin: az Egy övezet, egy út az eurázsiai együttműködést is elősegíti

2019. április 26. 07:26

eurazsiai-250.jpgAz eurázsiai nemzetek konstruktív együttműködését is elősegíti a Hszi Csin-ping kínai elnök által 2013-ban előterjesztett Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Pekingben, a kezdeményezésről szóló második nemzetközi fórum megnyitóján. Putyin hangsúlyozta: Oroszország készen áll arra, hogy átlátható és versenyképes környezetet kínáljon a nagyobb eurázsiai együttműködés számára.

Még a szakrális helyszínt is elcsúfítják a szabadkőműves csicska látogatása miatt

2019. április 26. 06:21

ferenc-papa.jpgMár dolgoznak a munkások a csíksomlyói Nyeregben, ahol Ferenc pápa látogatására nem csak felújítják, de ki is egészítik, sőt, egy hangárszerű létesítménnyel le is fedik a híres, Makovecz Imre által tervezett Hármashalom-oltárt. Sokan megrökönyödtek a látványterveken, vannak, akik viccelődnek is rajta, és csak „pápafödélnek” hívják. A kommentelők egy része csúfnak és tájidegennek tartja, és „fedett parkolónak” vagy „buszmegállónak” nevezi.


Friss híreink

A csernobili nukleáris katasztrófa áldozataira emlékeztek Ukrajnában

2019. április 26. 16:42

33 évvel ezelőtt történt minden idők egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófája. 1986. április 26-án az akkor a Szovjetunióhoz tartozó Csernobilban felrobbant az atomerőmű négyes blokkja.

Felfüggesztette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást

2019. április 26. 15:55

Felfüggesztette a bíróság a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mert a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék pénteken az MTI-t. A közlemény szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a bíróságnak csütörtökön megküldött határozatával igazolta, hogy a vádlott a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájának 36. helyén szerepel.

Igazi nagyágyúval erősít az ellenzék - Kezdhetünk rettegni

2019. április 26. 15:53

Juhász Péter az Együtt egykori fenegyereke, akiről méltán lehetne megmintázni a többszörösen megbukott politikus szobrát, régi „sikereinek” színhelyén lépett újra akcióba. A Tilos rádióban vezetett műsort. Abban a rádióban, ahol egykori drogliberalizációért küzdő kendermagosként már letette a névjegyét

A Jobbik is tüntet ma a diákokkal

2019. április 26. 09:59

A Jobbik és Ifjúsági Tagozata évek óta kongatja a vészharangot, hogy ha megfelelő előkészítés nélkül vezetik be 2020-tól a nyelvvizsga követelményt a felsőoktatásba való bejutáshoz, az nagyon súlyos károkat fog okozni. Éppen ezért támogatjuk a mai tüntetést is, amelyre mi is mozgósítottunk, és jelen lesznek országgyűlési képviselőink is - közölte a Jobbik.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000083 kep000101 kep000178 kep000240

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Trianon Múzeum történelmi falinaptára 2019
Naptár - Bolti ár: 3 600 Ft
Internetes ár: 3 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat