HunHír.info

2018. Napisten hava 21. nap, Napisten ünnepe napja.

Tavaly kétszer annyi dzsihadista terrortámadás történt Európában, mint egy évvel korábban

isil.jpgTöbb mint kétszeresére nőtt a dzsihadista terrortámadások száma tavaly Európában a megelőző évhez képest, írta most közzétett jelentésében az uniós rendőrségi együttműködési szervezet (Europol).A Hágában bemutatott helyzetértékelés szerint 2017-ben 33 iszlamista merényletről érkezett bejelentés, amelyek közül tíz volt "sikeres", a többit meghiúsították vagy kudarcot vallott. Ezeknek összesen 62 halottja volt. Ezzel szemben 2016-ban "csak" 13 támadást regisztráltak, amelyek közül ugyancsak tíz "sikeres" merénylet 135 emberéletet követelt.

Iránnak kémkedett Izrael volt energiaminisztere - ja, az imádott sékel

2018. június 21. 14:15

kem.jpgGonen Segev 1995-96-ban volt tagja Izrael kormányának. Ő volt Jichak Rabin miniszterelnök idején az energiaügyi miniszter. Ezt követően kétes üzleti tevékenységet folytatott: 2004-ben letartóztattak. A bíróság elítélte, mert ecstasy tablettákat csempészett Hollandiából Izraelbe. A börtönbüntetés letöltése után 2007-ben elhagyta Izraelt.

A szentföldi keresztény vezetők levele Netanyahuhoz

2018. június 21. 14:10

kereszt-250-.jpgA szentföldi keresztény vezetők május 18-án, hétfőn levélben kérték az izraeli miniszterelnököt, hogy állítsa le azt a törvénytervezetet, amelynek célja az Izrael Állam területén található egyházi tulajdonok elkobzása – jelenti a Fides missziós hírügynökség. A levél aláírói között van III. Theophilos jeruzsálemi görög-ortodox pátriárka, Nurhan Manougian jeruzsálemi örmény apostoli pátriárka és P. Francesco Patton ferences, szentföldi kusztos.


Gyöngyösi Márton: A tisztesség és a tisztaság forradalmának zászlajára a Jobbik sajátjaként tekint

2018. június 21. 14:05

gyongyosi-marton.jpgA tegnapi nap a Jobbik Országos Elnöksége és az Ifjúsági Tagozat elnöke az 56- os forradalom egyik ereklyéjét vehette át egykori szabadságharcosoktól. A tisztesség és a tisztaság forradalmának zászlajára a Jobbik sajátjaként tekint, mert hitvallásunknak tekintjük, hogy nemzetünk közéletében ezeket a veszélyben lévő értékeket megvédjük.

Az Aquarius hajó Spanyolországban „megmentett” bevándorlói máris elkezdtek illegálisan továbbállni

2018. június 21. 05:48

menekultek250.jpgMaguk az ügyben érintett illegális migránsok bizonyították be, hogy Olaszország nagyon is jó döntést hozott, amikor nem engedte kikötni Itáliában a Soros-hálózatba tartozó francia migránssegítő szervezet Aquarius nevű hajóját, a fedélzetén több száz afrikai bevándorlóval. A spanyol baloldal által "megmentett" bevándorlók ugyanis azonnal elkezdtek eltünedezni.


Beengedtek több mint 20 ezer idegen bevándorlót, veszítettünk 17,5 milliárdot - ez a „sikeres” kötvényprogram

2018. június 21. 05:42

neger-bevandorlok-250.jpgA megváltozott gazdasági környezet miatt már nem indokolt a nemzetgazdasági érdekből kiadott nemzeti letelepedési engedélyek jogintézményének biztosítása, a jogszabályok egyszerűsítése, átláthatóbbá tétele érdekében indokolt a jogintézménnyel összefüggő rendelkezések hatályon kívül helyezése - olvasható a kedd este beadott, a 2019-es költségvetéshez benyújtott törvénytervezet indoklásában.

Román trikolórba öltöztetné a háromszékieket a Kovászna megyei prefektus

2018. június 20. 17:47

roman-zaszlo-250.jpgSebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa azt kérte kedden egy közleményben a háromszékiektől, hogy június 25-26-án a Román Zászló Napján öltözzenek piros-sárga-kék színekbe. A közleményt a Sláger Rádió idézi, eszerint a prefektus nem pontosította, hogy vajon azt szeretné, hogy mindhárom színbe öltözzenek azokon a napokon az állampolgárok, vagy elég, ha csak az egyikbe.


Friss híreink

Eső és erős szél, komoly lehűlés közeleg

2018. június 21. 15:40

Pénteken a markáns hidegfront mögött már hajnalban erős, viharos északnyugati szélre számíthatunk. Többfelé várható nagy mennyiségű csapadék, eső, zápor, zivatar formájában. A front mögött lehűl a levegő, napközben 15-20 fokot mérhetünk - írja az Időkép. A délután folyamán délkelet felé távozik a front.

"A románoknak is jár annyi pénz, mint amennyit Magyarország ad a székelyeknek"

2018. június 21. 15:25

Egy székelyföldi román szervezet vezetője olyan támogatást kér Bukaresttől a székelyföldi románok „identitásának a megőrzéséhez”, amilyent a magyarok kapnak Budapesttől hasonló célokra

EMNP: szerzett jogokat veszélyeztet a román közigazgatási törvénykönyv tervezete

2018. június 21. 15:12

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) álláspontja szerint szerzett jogokat veszélyeztet a közigazgatási törvénykönyvnek a román képviselőház asztalán levő változata. A párt álláspontját Soós Sándor alelnök ismertette egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón.

,Hol van Ali? Ali meghalt! Ali a grillen van!"

2018. június 21. 15:06

Egy 2015-ben meggyilkolt palesztin család halálát ünnepelték zsidó telepesek a kerületi bíróság épülete előtt az ,,izraeli,, Lod városában. A 18 hónapos Ali Saad Dawabsha akkor halt meg amikor egy zsidó telepes rájuk gyújtotta a házat Duma városában a megszállt palesztin területeken. ,,Hol van Ali? Ali meghalt! Ali a grillen van!,,- kiáltozta a cionista csőcselék a bíróság épülete előtt.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000142 kep000122 kep000111 kep000088

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Határzár - Dobai GáborHatárzár
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat