HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

Tamás! Ez egy levél... Égi utazásod évfordulójára, Neked!

Ma lenne 75 éves Cseh Tamás...

Egy-az-Isten-egy-a-Nemzet.jpgJanuár 22-én lenne 75 éves a kilenc éve elhunyt Kossuth-díjas zeneszerző-énekes, a magyar dalnok, a hetvenes évek szűk levegőjű világának, egy lázadó nemzedék történéseinek leghitelesebb tolmácsolója. Az elmúlt évek semmit sem enyhítetek hiányán. Cseh Tamás volt, van, és mindig ott lesz a magyar szívekben.

Atomcsapásban és elrettentésben gondolkozik Emmanuel Macron

2018. január 22. 17:04

atombomba-250.jpgEmmanuel Macron francia elnök ígéretet tett arra, hogy modernizálja az ország nukleáris elrettentő-erejének két fő komponensét – áll az elnöki hivatal közleményében. Franciaország a világ harmadik atomhatalma, Oroszország és az Egyesült Államok után.

Jeruzsálemnek izraeli és palesztin fővárossá kell válnia

2018. január 22. 12:54

multikulti-250.jpgAz Európai Unió elkötelezett az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldáson alapuló rendezése mellett, ugyanis Jeruzsálem számára az egyetlen megfelelő, reális megoldás, hogy közvetlen tárgyalások eredményeképpen Izrael mellett a palesztin állam fővárosává is váljon - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn.


Bűnbandát is létrehoztak a Magyarország által befogadott „migránsok”

2018. január 22. 12:25

negerek250.jpgA Soros-migránsok helyett Orbán-migránsok vannak – jelentette ki a Jobbik elnöke, aki szerint az a mítosz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megvédi Magyarországot, összeomlott. A titokban befogadott migránsok között – akik egyébként átvilágításon is átestek – nem kevés számban akadnak veszélyes bűnözők is, még olyan is, aki befogadását követően egy embercsempészettel foglalkozó bűnbandát hozott létre – jelentette ki Vona Gábor.

Vona: Orbán migránsa peep show-nak nézett egy dohányboltot

2018. január 22. 11:54

vona-gabi.jpgTársadalomra veszélyes bűnözők vannak azok között, akiket „Orbán Viktor betelepített”, vagyis, akik hivatalosan oltalmazotti státuszt kaptak Magyarországon – közölte mai rendkívüli sajtótájékoztatóján az N1 TV riportjára hivatkozva a Jobbik elnöke.


Az egyiptomi határnál lelőttek egy izraeli drogcsempészt

2018. január 22. 09:49

zsid-csillag.jpgIzrael egyiptomi határán lelőttek egy izraeli drogcsempészt - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn. A lap szerint egy izraeli kábítószercsempész-csoport két tűz közé került, amikor tűzharc tört ki az izraeli határőrök és az egyiptomi oldalon lévő beduin drogszállítók, valamint az ottani biztonságiak között.

Ma van a magyar kultúra napja

2018. január 22. 07:50

kolcsey-ferenc.jpgKoncertekkel, könyvbemutatókkal és irodalmi estekkel is ünneplik ma országszerte, valamint a határokon túl és szerte a világban a magyar kultúra napját. A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük, mert Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ünnep alkalmából kiállításokat és koncerteket szerveznek, könyvbemutatókat, irodalmi esteket és színházi előadásokat tartanak.


Friss híreink

Telet űztek Sepsikőröspatakon

2018. január 22. 18:31

Közösségi élmény, nemzedékek közti móka, néphagyomány éltetése, a feladat vállalásának fontossága – a sepsikőröspataki farsangi felvonulás mindenből nyújt egy keveset. Férfiak, fiatalabbak és idősebbek azért öltöznek be évtizedek óta álcájukba, mert a zsenge – csak 1978 óta tartják – szokást tartani, átadni akarják, s minden bizonnyal szerepet játszik az is, hogy közösen jó vidáman járni a falu utcáit, s zeneszóval köszönteni megannyi rokont és ismerőst.

Napi 25 millióért kutatja a migrációt a Századvég

2018. január 22. 18:13

Akar nyolc órában 25 millió forintot keresni? Az átlagember számára ez csak álom lenne, de a Századvég számára napi rutin lehet. A kormányközeli alapítvány és gazdaságkutató alkotta konzorcium egy kormányzati megbízással ugyanis nyolc héten át bruttó 1,1 milliárd forint fejében vizsgálhatja, hogy mit gondolnak a menekültekről az Európai Unió más tagállamaiban – derül ki a HVG cikkéből.

Ismét magyarellenes uszítás miatt fizet Radu Banciu, a szőrös talpú bocskoros oláh

2018. január 22. 18:07

Két műsora miatt is pénzbírságot szabott ki az audiovizuális hatóság (CNA) Radu Banciura, a B1 televízió durva sértegetéseiről elhíresült műsorvezetőjére. Banciunak 12500 lejt kell pénzbüntetésként kifizetnie a CNA döntése szerint

A 21. századi Magyarország nem képzelhető el kulturális értékeink megbecsülése nélkül

2018. január 22. 18:02

A magyar kultúra napján nemzeti identitásunk és hagyományunk ápolásának fontosságára is figyelmet kell fordítanunk amellett, hogy megköszönjük a kulturális szférában dolgozók áldozatos munkáját.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000166 kep000149 kep000118 kep000079

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Matyó motívumok kifestőkönyve - Horváth ÁgnesMatyó motívumok kifestőkönyve
Könyv - Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója - Boncza Berta (Csinszka)Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat