HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Kimondta a parlament: megvédik Magyarországot a „bevándorlóktól”

menekultek-tamadnak.jpgMódosult az alaptörvény, mely kimondja, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Elfogadták emellett a Stop Sorost is. Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását a kormány kezdeményezésére szerdán.Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be - rögzítették az alkotmányban. Az összes országgyűlési képviselő kétharmadának támogatását igénylő jogszabályt 159 igen, 5 nem szavazattal hagyta jóvá a parlament.

Román trikolórba öltöztetné a háromszékieket a Kovászna megyei prefektus

2018. június 20. 17:47

roman-zaszlo-250.jpgSebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa azt kérte kedden egy közleményben a háromszékiektől, hogy június 25-26-án a Román Zászló Napján öltözzenek piros-sárga-kék színekbe. A közleményt a Sláger Rádió idézi, eszerint a prefektus nem pontosította, hogy vajon azt szeretné, hogy mindhárom színbe öltözzenek azokon a napokon az állampolgárok, vagy elég, ha csak az egyikbe.

Sem visszavonulni, sem meghalni nem akar ez a nyomoronc, aki pápaként „tisztelünk”

2018. június 20. 17:35

ferenc-papa.jpgFerenc pápa bírálta egy szerdán megjelent interjúban az amerikai bevándorlási hatóságoknak azt az eljárását, amelynek során gyerekeket szakítanak el a szüleiktől a mexikói határon az illegális bevándorlással szemben meghirdetett zéró tolerancia elve alapján. A Reuters hírügynökségnek – még vasárnap adott – interjúban a katolikus egyházfő leszögezte: nem könnyű a kérdés, de „a populizmus nem megoldás”.


Az alaptörvény-módosítás szavazásáról

2018. június 20. 17:30

jobbik250.jpgA Jobbik frakció megszavazta a tévesen Stop-Sorosnak nevezett alaptörvény-módosítást. Azért támogattuk a saláta-jellegű csomagot, mert számos hibája mellett, egyetértünk azzal az alapvető céllal és társadalmi igénnyel, mely szerint Magyarország biztonsága és védelme elsődleges. Egyetértünk továbbá a kereszténység és a magántulajdon védelmével, a bevándorlók szétosztására vonatkozó kvótákat elutasítjuk.

Egy 1700 éve meghalt hun harcos mellé a különlegesnek számító nyilait is eltemették

2018. június 20. 07:23

hun-harcos.jpgA szibériai Kokoria városának múzeumában végre megtekinthető az az 1993-ban felfedezett hun sírlelet, amely rendkívül különlegesnek számít a hunokra vonatkozó régészeti leletek között. Az 1700 évvel ezelőtt eltemetett hun harcosnak nemcsak a teste mumifikálódott és maradt meg viszonylag jó állapotban, de sok használati tárgya, fegyvere is megmaradt, így például a nyílvesszői, amelyek közül egyesek süvítő hangot adtak ki a kilövésükkor.


Ugye, dübörög az antiszemitizmus? Magyarország a kóser élelmiszerek világpiacának egyik fontos szereplőjévé válhat

2018. június 20. 06:10

zsido-sok-250.jpgMagyarország fontos szereplője lehet a kóser élelmiszerek jelentős értékű világpiacának – hangsúlyozta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kétnapos izraeli tárgyalásait követően az MTI-nek. Ismertetése szerint Izraelben számos olyan helyi befektetővel és kereskedő vállalattal tárgyalt, amelyek segíthetik Magyarország térnyerését a kóser élelmiszerpiacon.

Alaptörvény-módosításról és a „Stop Soros” csomagról szavaz a Ház

2018. június 20. 06:04

menekulttabor-250.jpgAz Országgyűlés ma szavaz az alaptörvény hetedik módosításáról, valamint a kormány "Stop Soros" csomag néven ismertté vált indítványáról. Szavaznak továbbá a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokról is. A kormány a "Stop Soros" néven ismertté vált csomaggal azt akarja megakadályozni, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen.


Friss híreink

Mintegy 200 idegen betolakodót mentett ki és szállított vissza a líbiai parti őrség

2018. június 20. 20:16

A líbiai parti őrség Európába tartó mintegy 200 migránst mentett ki a Földközi-tengeren és szállított vissza az észak-afrikai állam területére - közölte az al-Baján című, Egyesült Arab Emírségekbeli hírlap.

Parragh szerint, a fehér bőrű és keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak - sötét bőrű tamtamdobos pedig nem kell!

2018. június 20. 20:06

Új megoldásokat kell találni az egyre sürgetőbb munkaerőhiány megoldására a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint.

A templom és a németek betelepülésének jubileumát ünneplik Závodon

2018. június 20. 18:00

A római katolikus templom 250., a németség betelepülésének 300. évfordulóját ünneplik idén az értékőrzésért többször díjazott Tolna megyei Závodon. A Keresztelő Szent János templom jubileumáról vasárnap, a templom búcsúnapján kulturális műsorokkal, missziós nappal emlékeznek meg a völgységi településen.

Washington az izraeli légierőre hárítja a szír hadsereg ellen elkövetett légicsapásokat

2018. június 20. 17:57

A három nappal ezelőtti légicsapás, amelyben több mint ötven szír katona vesztette életét Kelet-Szíriában, Izrael, nem pedig az Egyesült Államok műve, nyilatkozta egy amerikai tisztviselő a CNN-nek hétfőn. Egy amerikai forrás pedig azt mondta az AFP-nek: Damaszkusz az Egyesült Államok vezette koalíciót vádolta a június 17-én késő este végrehajtott támadásért az iraki határ melletti Al-Hari ellen, melyet a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei felügyelnek.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000024 kep000028 kep000211 kep000043

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat