HunHír.info

2017. Enyészet hava 23. nap, Makár napja.

Matula bácsira emlékezünk

matula-ba-tuskevar-500.jpgBánhidi László sikerében oroszlánrésze volt Fekete István író vesszőfutásának. Bánhidi Laci bácsit, a színészt, pár éve még mindenki szerette és ismerte. Aki ismeri, aki emlékszik rá, az nyilván ma is szereti – de vajon ismerik-e még mindig az emberek? Filmjei és az ő népszerűsége sajnos kopik, erősen kopik, hisz a televíziók számára ezerszer fontosabb a legócskább amerikai piff-puff meg a folyamatos durrogás, mint a Kisbalaton vizén halkan úszó ladik csobbanása és látványa.

Az ISIL lefejezte tizenöt harcosát Afganisztánban

2017. november 23. 15:25

isis-lefejez-250.jpgAz Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet afganisztáni ága csoportos kivégzést hajtott végre: lefejezte 15 harcosát Nangarhar tartományban – adta hírül csütörtökön a tartomány kormányzójának szóvivője. A körülményekről részletek egyelőre nem ismeretesek, és az Iszlám Állam sem erősítette meg még a hírt

Nyílt levél Kovács Zoltán kormányszóvivő részére

2017. november 23. 15:02

Volner-Janos-250.jpg...A kiegyensúlyozottság hiányáról beszéltek, éppen Ti? Amikor hónapokon keresztül nincs egyetlen jobbikos meghívottja sem a köztévének? Amikor szinte az összes megyei lap címoldaláról a főnököd zúdítja ránk a propagandáját? Amikor újságokat zártok be és normális lapokat tesztek olvashatatlanná lánczitamások főszerkesztésével? Amikor a közpénzből felpumpált újságotok előre megírta, hogy balhé van Vona felszólalása alatt a Jobbik rendezvényén, miközben Vona még fel sem szólalt? Tükrötök van...?


Utcai iszlám ima Franciaországban (videó)

2017. november 23. 13:25

muszlim-ima-250.jpgUtcai ima miatt terelik a forgalmat Franciaországban. Szép új világ néz ki nekik.

Ilyen a liberális kettős mércés tolerancia: A keresztet eltávolíttatták, a mecsetért küzdenek

2017. november 23. 09:36

mecset250.jpgFrancia abszurd: a "szabadon gondolkodók" korábban azért kardoskodtak, hogy az egyik nyilvános emlékműről eltűnjön a kereszt. Ugyanezek az emberek most az egyik bezárásra ítélt mecsetért küzdenek, mert az persze kell. (A kép illusztráció)


A vérengzések után felülvizsgálják az amerikai fegyvernyilvántartást - erre megy ki az egész szemfényvesztés

2017. november 23. 07:38

fegyver.jpgJeff Sessions amerikai igazságügy-miniszter szerdán utasítást adott azoknak az adatbázisoknak a felülvizsgálatára, melyek alapján a fegyvert vásárlók hátterét ellenőrzik – írja a Reuters hírügynökség. Az eddig következetesen a szabad fegyvertartás mellett kiálló szövetségi kormányt a november 5-i, texasi templomi mészárlás késztette a lépésre, amelyben 26 embert ölt meg egy fegyveres.

Halálának évfordulójára: 1848-ban egy betyárokból szervezett szabadcsapat élén indult harcba Rózsa Sándor

2017. november 23. 06:58

betyarok250.jpg139 éve, 1878. november 22-én halt meg Rózsa Sándor, a legendás alföldi betyárvezér. Nevét Magyarországon mindenki ismeri, a népdalok és mondák mellett versek, regények, filmek dolgozták fel életének különböző epizódjait, nevezetesebb tetteit. A népi emlékezet és a művészi feldolgozás azonban gyakran távol áll a valóságtól, a romantikus kép mögött ridegebb tények húzódnak meg.


Friss híreink

Így van - a négerek menjenek csak szépen az afrikai országokba

2017. november 23. 19:14

Ruanda kész 30 ezer afrikai migránst befogadni, akik embertelen körülmények között, nem ritkán rabszolgaként kénytelenek élni Líbiában - jelentette be csütörtökön Louise Mushikiwabo, a kelet-afrikai állam külügyminisztere

Testvérháború az Aldinál – ma eldőlhet a diszkontlánc sorsa

2017. november 23. 17:56

A német diszkontlánc alapítójának, Berthold Albrecht családtagjai öt éve, az alapító halála óta vitáznak egymással. A tét a két részre osztott áruházlánc északi felének, az Észak-Európában és az Ibériai-félszigeten működő Aldi Nordnak a jövője. Albrecht özvegye, Babette ugyanis megújítaná a diszkontlánc üzleti modelljét, a család több tagja azonban ragaszkodik a bevált struktúrához. Az Aldi jövőjével kapcsolatos eltérő tervekről természetesen nem a bíróság hivatott dönteni, arról azonban igen, kinek van joga beleszólni a cég ügyeibe.

Az eufemizmusoktól Sepsiszentgyörgy polgármesterének sem sikerült megszabadulni

2017. november 23. 17:36

Üdvözli a Kovászna megyei prefektúra állásfoglalását a „szélsőséges-nacionalista túlzásokkal” szemben, amelyek december elsején fordulhatnak elő (a Noua Dreaptă provokatív felvonulásáról van szó)– jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A bombagyáros Clodo megrágalmazta a kormányfőt, felelősségre vonhatják

2017. november 23. 17:26

Magánvádas eljárásban vonhatják felelősségre a magyar sajtóban bombagyárosnak nevezett Dietmar E. Clodót – írja a Magyar Idők –, mivel az egykori RAF-terrorista megrágalmazta a jelenlegi belügyminisztert és a kormányfőt


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000101 kep000035 kep000129 kep000228

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A Voynich kézirat - Dr. Stephen Skinner - Rafal Prinke - René ZandbergenA Voynich kézirat
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Gyuri bácsi egészségnaptára 2018 - Szabó GyörgyGyuri bácsi egészségnaptára 2018
Naptár - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat