HunHír.info

2018. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Azok a régi szép napok...

konyv500.jpgHogy mi minden nem kerül elő egy antikváriumból, vagy lomtalanításkor, kiálthatnók fel. Mi mindenre használták fel az 1945-ös kommunizálás révén bezúzott közel tízmillió kötet papírját!

A Horthy-korszak kedvenc írójától visz színre egy művet az Újszínház

2018. február 19. 16:04

uj_szinhaz.jpgA Horthy-korszak kedvenc magyar írójának, Herczeg Ferencnek Bizánc című történelmi drámáját mutatja be pénteken az Újszínház. A darab a végső ostrom előtti időszakot és a bizánci birodalom bukását dolgozza fel az utolsó császár, XI. Konstantin szemszögéből.

A vállaltnál sokkal több KONTINENSFOGLALÓ IDEGENT fogadott be a kormány

2018. február 19. 14:39

menekultek250.jpgA kormány által vállalt létszám többszörösét fogadta be menekültekből az ország 2012 és 2015 között: a miniszterelnök által aláírt kormányrendeletek évente 10 és 20 fős keretszámot állapítottak meg erre az időszakra, a Központi Statisztikai Hivatal nyilvántartásából azonban kiderül, hogy ebben az időszakban jelentősen többen kaptak menekültstátuszt, mint a meghatározott maximum – írja a Hír TV.


Wass Albertre emlékeztek

2018. február 19. 11:27

wass-albert-250.jpgMintegy tucatnyian emlékeztek szombat délután Wass Albertre a sepsiszentgyörgyi vártemplom udvarán. Az író várfal melletti emléktáblájára a résztvevők virágokat, gyertyákat helyeztek el. „Hontalan vagyok, mert vallom, hogy a gondolat szabad” – hangzott el Wass Albert verse egy diáklány tolmácsolásában

Az ENSZ migrációs paktumának fő ideológusa G. Soros

2018. február 19. 11:12

cionbolcsei250.jpgAz ENSZ migrációs paktuma az egyetemességre törekszik, márpedig az ilyen kezdeményezések ellenállasokba ütköznek és végül megbuknak, a legjobb példa erre a kommunizmus - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász. a paktum fő ideológusa G. Soros aki szerint az állami szuverenitás egy elavult intézmény. Tóth Norbert arra is kitért, hogy a világléptékű zsidó bajkeverő három fázisban – a világgazdaság és a globális társadalom létrehozásával, és egy erre épülő politikai rendszer megalkotásával – akar új világrendet építeni.


Münchenben örjöngött Netanyahu – Ha kell Iránt is megtámadjuk

2018. február 19. 10:30

netanjahu250.jpgA zsidó állam meg fogja akadályozni az ország állandó katonai jelenlétét Szíriában – jelentette ki vasárnap Benjámin Netanyahu izraeli miniszterelnök a müncheni biztonságpolitikai konferencián. Az izraeli kormányfő úgy vélte, hogy a 2015-ben Irán atomprogramjáról kötött nemzetközi megállapodás miatt az iszlám köztársaság felbátorítva érzi magát, és egyre agresszívebben lép fel a térségben. A megállapodás “veszélyes iráni tigrist szabadított rá a térségre” – fogalmazott Netanyahu.

A szocik az elmúlt négy év legnagyobb vesztesei

2018. február 19. 08:02

voroscsillag.jpgA 2014-es és a mostani közvélemény-kutatási eredmények összehasonlításából sok más érdekes dolog mellett kiderül az is, hogy az ellenzéki oldal hihetetlen mértékben átrendeződött - ennek egyik legnagyobb vesztese az MSZP lett.


Friss híreink

A török külügyminiszter támadással fenyegette a szíriai hadsereget

2018. február 19. 15:57

Támadással fenyegette a szíriai hadsereget a jordániai fővárosban, Ammánban tartózkodó Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hétfőn. Cavusoglu elmondta, hogy a török csapatok nem kímélik majd a szíriai kormányerőket, ha a kurdok segítségére sietnek az ostromlott Afrín térségében. A szíriai felkelőket támogató Törökország január végén bevonult Észak-Szíriába, és szárazföldi, illetve légi offenzívát indított az általa terrorszervezetnek tartott kurd Népvédelmi Egységek (YPG) ellen.

Allahu Akbar” - kiáltotta a templomi támadó, többen életüket vesztették

2018. február 19. 15:51

Öt nő vesztette életét a vasárnapi dagesztáni lövöldözésben egy templomban. Négy nő a helyszínen, egy áldozat pedig a kórházban hunyt el. Öt másik ember, köztük egy rendőrtiszt és a nemzeti őrség egy tagja is megsérült, hivatalos orosz források szerint. Ketten még kritikus állapotban vannak.

Figyelmeztet vagy fenyeget a rendőrség? Wass Albert-megemlékezés

2018. február 19. 14:36

Tájékoztatás címmel szombat délután a rendőrségtől érkezett levél szerkesztőségünk elektronikus postaládájába.

Elhunyt Csörsz István író

2018. február 19. 14:28

Hetvenhat éves korában, hosszú betegség után meghalt Csörsz István író. A pályáját a hetvenes években indító szerző egyik legismertebb könyve a Sírig tartsd a pofád! volt, amit aztán olyan művek követtek, mint a Vastövis, az Okos madár és a Pangala.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000119 kep000130 kep000237 kep000184

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinA 3. Birodalom mágiája és okkult titkai - Hihetetlen magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat