HunHír.info

2018. Ígéret hava 23. nap, Szabolcs napja.

”A Mi magunk platformnak nincsen létjogosultsága” (+videók)

jakab-peter-500.jpg"A Mi magunk platformnak nincsen létjogosultsága, egyrészt az alapszabály ezt nem teszi lehetővé, másrészt a Jobbik nem önmagát képviseli, mi nem magunkat képviseljük, hanem minden magyar embert, ragaszkodunk a 2003-as alapító nyilatkozatban lefektetettekhez, miszerint a Jobbik a nemzet egészét képviseli" - jelentette be Jakab Péter Toroczkai László sajtótájékoztatójára reagálva.

ISIL - terroristák több mint húsz szíriai katonát öltek meg Palmüránál

2018. május 22. 19:25

isil2-250.jpgLegalább huszonhat katonát öltek meg az Iszlám Állam dzsihadistái a szíriai kormányerők elleni meglepetésszerű támadásban az Palmürától keletre – jelentette kedden az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet. Az OSDH szerint a dzsihadisták az ellenőrzésük alatt álló, kiterjedt, de gyakorlatilag lakatlan sivatagi területről indították a támadást a Palmürától délkeletre lévő szíriai katonai állás ellen.

Kincsekért, foglyokért, dicsőségért vagy vallásuk védelmében támadtak a vikingek Európára?

2018. május 22. 19:17

viking-harcos-250.jpgA 9. század hajnalán Nyugat-Európa-szerte estek áldozatul közösségek „hirtelen és előre nem látott támadásoknak az északiak részéről.” Kalózok és rablók jöttek a tengerről lecsapni a védtelenekre, és megöltek vagy foglyul ejtettek, akit csak értek. De vajon miért kezdtek el özönleni 800 körül Dániából és Norvégiából a vikingek?


Az EU nem tűri a különutas politikát - ÉS MI MÉG TAGOK VAGYUNK?

2018. május 22. 15:56

eu-eg-250.jpgVera Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos figyelmeztette az uniós tagállamokat, hogy ne merjenek eltérni a Brüsszel által megszabott politikától. A biztos felszólította a Cseh Köztársaságot, hogy ne merjen szolidaritást vállani Lengyelországgal és Magyarországgal a liberális demokrácia elveivel szembeni lázadás terén.

A hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordul a Palesztin Hatóság

2018. május 22. 13:14

alkotmanymod250.jpgPanasszal fordult a hágai Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) kedd délelőtt Rijád al-Malki palesztin külügyminiszter, amelyben azonnali vizsgálatot sürgetett az utóbbi években történt állítólagos izraeli jogsértések miatt. A tárcavezető Hágában arról számolt be, hogy Fatou Bensouda főügyésznek adta át a beadványt.


„Toroczkaiék gyakorlatilag egy hónapos ultimátumot adtak maguknak és a pártvezetésnek is”

2018. május 22. 12:51

toroczkai_laszlo_250.jpgBejelentésével Toroczkai László a Jobbik vezetésének térfelére passzolta a labdát, hiszen az ásotthalmi polgármester Mi magunk nevű platformjáról, és egyáltalán a párton belüli platformokról nem rendelkezik a Jobbik alapszabálya, amelyet akár módosítani is lehet - ha a pártvezetés és a kongresszus rábólint erre.

Új platformot alapít a Jobbikon belül Toroczkai

2018. május 22. 11:28

jobbik-anticion2013.jpgHét jobbikos színekben megválasztott polgármester és számos középvezető döntött úgy Toroczkai Lászlóval együtt, hogy új platformot indítanak a Jobbikon belül „Mi magunk néven”. Az új alakulat június 23-án zászlóbontó gyűlést tart Ásotthalmon. Hozzátette, a Jobbik polgármestereinek fele a platform oldalán áll, és továbbiak csatlakozhatnak.


Friss híreink

Gyöngyösi: A Jobbik 26 képviselőjéből 25 nemet mond a Toroczkai-platformra

2018. május 22. 21:32

Toroczkai László mai sajtótájékoztatóján arról nyilatkozott, hogy a Jobbik több országgyűlési képviselője is támogatja platformját. Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője közlése szerint azonban a Jobbik parlamenti frakciójának 26 tagjából 25 nem tagja, és a jövőben sem kíván tagja lenni ennek a platformnak.

Bru­tá­lis ka­ram­bol a 4-es főúton: sok a ha­lott

2018. május 22. 19:56

Külföldi kisbusz és egy teherautó ütközött frontálisan a 4-es főút 59-es kilométerénél, Ceglédbercel közelében. A baleset miatt az érintett útszakaszt teljes terjedelmében lezárták. Az elsődleges információk szerint a karambolnak több halottja is van. A helyszínre több tűzoltó- és mentőegység is érkezett.

Az új olasz kormány félmillió idegen betolakodót, leginkább négert akar hazaküldeni

2018. május 22. 19:52

Az Öt Csillag Mozgalom és a Liga május 18-án megállapodást kötött, amelynek értelmében az új olasz koalíciós kormány fél millió idegen betolakodó kontinensfoglaló hazatoloncolására tesz ígéretet, jelenti a független Voice of Europe hírportál.

Ma is küzdelem zajlik az 1968-as két szembenálló szemlélet között

2018. május 22. 19:07

...Európa nyugati és keleti felén az 1968-as év mennyire mást jelentett: nyugaton egyfajta jóléti társadalom kényelmében való radikális eszmekeresést és lázadást, mindazon hagyományos értékek felrúgását, amelyek segítettek a második világháború után újjáépíteni Európát. Kelet-Európában 1968 a prágai tavaszt, a kommunista diktatúra elleni lázadást, a felkelés szimbólumát jelentette...


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000135 kep000147 kep000076 kep000028

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Hold rejtélyes hatása - Louis ProudA Hold rejtélyes hatása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Titkos társaságok fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatTitkos társaságok fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat