HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

Kiállunk a bátor tanár mellett - tegyék ezt Önök is!

2011. január 30. 18:43

Némi túlzással nemzeti hőssé vált az a történelemtanár, aki múlt héten – egy videofelvétel szerint – lefejelte egyik diákját az örkényi szakképző iskolában - méltatlankodik a bliberális Blikk. Pedig csupán annyi történt, hogy végre nem engedte magát terrorizálni a fiatal cigány kivételezett által egy bátor magyar tanár.

Menedék - Pálfi

Némi túlzással nemzeti hőssé vált az a történelemtanár, aki múlt héten – egy videofelvétel szerint – lefejelte egyik diákját az örkényi szakképző iskolában.

A kisfilmen, amit egy másik diák vett fel telefonjával, az látszik, hogy a tanár veszekedett a gyerekkel, amiért az beszélgetett az órán. A tanár elkezdte rángatni, eltépte a pulóverét, a fiú ekkor azt mondta neki: „majd veszel nekem egy másikat."

A tanár ezen – legalábbis a felvételen ez látszik – feldühödött, majd szabályosan lefejeli a diákot, aki megtántorodik.

A dabasi rendőrkapitányság súlyos testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, és arra is keresik a választ, hogy vajon először nyúlt-e az erőszak eszközéhez a pedagógus.
Dömötör Attila történelemtanár

Az ügyben vizsgálatot indított az oktatási jogok biztosa is. Aáry-Tamás Lajos az erről szóló hivatalos levelét már elküldte az örkényi iskolába. Az eset hatalmas indulatokat kavart. Az interneten számtalan bejegyzésben állnak a tanár mellé a hozzászólók, köztük olyanok is, akik korábban maguk is Dömötör Attila diákjai voltak: „Engem is tanított, és normális, jó tanár! Csak ugye nem ökörködni kéne az órákon, és pofátlannak lenni."

„Nem az erőszak a jó válasz a pedagógus részéről arra a nihilre, amivel nap nap után meg kell küzdenie, de milyen eszközei is vannak a fegyelem megtartására az italozó, drogozó, a »na, mit akar« stílusú, folyamatosan trágár módon beszélő, egymást bármikor leköpő, megütő kamaszokkal szemben?"

„A tanárral szemben ütésre emelni a kezet, meg beszólni neki, tegezni, azt lehet? Gyönyörű. Nekünk nem lett semmi bajunk a kiosztott pofonoktól, sőt."

„Az ilyen gyerekek szülei pontosan tudják, hogy viselkedik a gyerekük az iskolában. Ők megnevelik? Ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem. Ezek után szavuk sem lehet, ha a tanár veszi a kezébe a dolgokat."

Dömötör Attila az eset kirobbanása óta nem ment be az iskolába.

– Az igazgató vizsgálatot indított, addig pedig távoltartást adtak ki ellenem, vagyis nem kell bejárnom – mondja a történelemtanár. – A gyerek emelt kezet rám, védekeznem kellett. Képzeljék csak el: 190 centi vagyok, 100 kiló; ha velem szemben meg merte ezt engedni magának, akkor a kollégáimmal mit tehetnek?

Úgy tudjuk, elég sokat: az örkényi iskolában információink szerint rendszeresek a rendbontások. Volt olyan pedagógus, akit leköptek, van, akire szimplán csak rá sem bagóznak, amíg órát tart. Dömötör tanár úr óráján egyszer agyba-főbe verték a cigányok egyik osztálytársukat.

– Mégis, ezekből az esetekből soha nem lett ügy – mesélte a tanár. – A napló tele van szaktanári figyelmeztetésekkel, csakhogy hiába jeleztem az igazgatónak a történteket, soha nem tett semmit. Noha a tanárok félnek attól, hogy igazán rápirítsanak a gyerekekre, Dömötör kollégát egyikük sem ítélte el azért, amit tett.

Hunhír.info - blikk nyomán

Hunhír.info kommentár:

Végre egy tanár, aki nem engedett a purdéterrornak, és a kettős mércés biztos már vizsgálódni akar. Aki úgy érzi, hogy kell egy kis erkölcsi támogatás a bátor tanárnak, józan és igaz magyarhoz illő stílusban álljon ki mellette.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat