HunHír.info

2019. Újkenyér hava 24. nap, Vázsoly napja.

A Fidesz bukott, a MIÉP kiesett, Budaházy hidat foglalt

2008. október 02. 21:37

Annak ellenére, hogy a Fidesz valójában nem sok támogatást nyújtott politikailag a rádiónak, illetve nem állt ki védelmében a szélsőségesen magyargyűlölő Vásárhelyi Mária és hasonszőrű szabadkőműves bandája ellen, most nagyon felértékelődtünk. Vezető fideszes politikusok telefonálgattak szinte minden órában, hogy még ezt a fideszes hírt, ezt a fideszes politikust, ezt a nyilatkozatot nyomjuk be, és mi eleget is tettünk a kérdésnek.

Menedék - Atilla

Mint már szóltam róla, a választások előtti nagy országos MIÉP-gyűlésen már elég feszült volt a hangulat. A képviselőjelöltek marakodtak a listás helyekért, számon kérték Csurkától korábbi ígéreteit, és ráadásul még Szentmihályi Szabó Péter választási dokumentumait is újra kellett nyomatni, mert a korábbi abszolút csurkista író-költő-műfordító, történelem tanár, főszerkesztő, elemző írói nevét használta, és a hivatalos neve Szabó Péter.

Voltak rossz sejtéseink a MIÉP-gyűlés után, valahogyan az volt az érzésem, hogy itt még akármi is előfordulhat. Olyannyira bejött ez, hogy amikor a Pannon Rádió engem akkreditált az országos választási központba, már a délutáni órákban berohantam a rádióba, ahol éppen Zárug Farkasék adásnapja zajlott. Kérdezték, hogy miért nem tudósítok tovább. Azt válaszoltam, hogy szerintem semmi értelme, mert a MIÉP ki fog esni a parlamentből. Meghallotta ezt pár véresszájú csurkista, aki ott felügyelte a rádió működését a szerkesztőségi épületben, és szakács, vagy világosító létére mindenbe bele akart avatkozni, s egyből kikiáltottak Fidesz-bérencnek, mondván, hogy egy MIÉP-es ilyet nem mondhat. A vicc csak az az egészben, hogy soha nem voltam a MIÉP tagja, úgy kerültem hozzájuk, hogy korábbi estihírlapos munkatársam, Zsilka Laci, a Magyar Fórum főszerkesztője odahívott, amikor anyagi problémák megszűnt az az országos terjesztésű megyei lap, ahol belpolitikai főszerkesztő-helyettes voltam. Aztán az eredmények engem igazoltak.

De hát előttünk volt még a választások második fordulója, ahol sajnos a MIÉP már nem rúghatott labdába. Tény és való, hogy mi most teljes mértékben megfogadtuk Csurka parancsát, és teljes mellszélességgel kiálltunk a Fidesz mellett, illetve nyomtuk a fideszes propagandát, megsértve még a médiatörvény függelékeit is. De az volt a cél, hogy ha már nincs is nemzeti radikális kontroll a parlamentben, legalább ne térhessenek vissza a liberálbolsevikok és a cionisták.

Annak ellenére, hogy a Fidesz valójában nem sok támogatást nyújtott politikailag a rádiónak, illetve nem állt ki védelmében a szélsőségesen magyargyűlölő Vásárhelyi Mária és hasonszőrű szabadkőműves bandája ellen, most nagyon felértékelődtünk. Vezető fideszes politikusok telefonálgattak szinte minden órában, hogy még ezt a fideszes hírt, ezt a fideszes politikust, ezt a nyilatkozatot nyomjuk be, és mi eleget is tettünk a kérdésnek. Amúgy mi a kormánytagok közül Borókai Gábor kormányszóvivővel voltunk a legjobb viszonyban, és számtalanszor megszólaltattuk Borókait úgy, hogy akár több ezer kilométeres távolságokból is adásba kapcsoltuk.

A második forduló aztán bebizonyította, hogy elbukta a Fidesz a választásokat, és mi már túl sokban nem reménykedhettünk a rádió jövőjét illetően. Az a pénz, amit a MIÉP kap párttámogatásként, az elmegy a pereputtyra, az kell Papolczynénak konyhapénzre, a Fidesz meg így bukott erőként nem fogja viszonyozni azt a rengeteg támogatást és segítséget, amit a rádió segítségével nekik adtunk. Miután mindenki csalásról, ámításról beszélt, forrt valami a levegőben.

Novák Előd, a MIÉP IT egyik meghatározó személyisége, Csurka elkötelezett és szeretett híve politikai népszerűségét valójában a Fiatalok Órája című Rockszerda műsornak köszönheti, ahol állandó vendég volt és kellő mértékben tudta szolgálni a MIÉP és Csurka ígéretét. Novák azonban jelezte azt is, hogy nem teljes mértékben ért egyet a MIÉP-es szándékos, vagy véletlen tutyimutyisággal, az elkésett beadványokkal és egyáltalán a MIÉP vezetésének hozzáállásával a kudarchoz, más lehetőségekben is gondolkodott.

Már korábbról ismertem Budaházy Györgyöt, aki Novák Előddel a trianoni békediktátum elleni tiltakozást tűzte zászlajára, illetve utcai rendezvényeken a revízió szükségességét hangoztatta. Pár alkalommal szerepelt is a Pannon Rádióban, de Papolczyné valamiért tartott tőle, ezért nálunk is csak egy alkalommal lehetett, mert utána szerepeltetését és meghívását a nagyasszony letiltatta. Mindenesetre az egyik Fiatalok Órája előtt, amikor a napi megvitatandó politikai témákat beszéltük át, Novák Előd négyszemközt mondott egy érdekes dolgot. Miután nem hatalmazott fel arra, hogy személyével kapcsolatosan ez nyilvánosságra kerüljön, úgy írok, hogy ne lehessen belekötni.

Szóval Budaházy emlékezetes hídfoglalása előtti napon a Fiatalok Órájában a taxisblokádról beszélgettünk, illetve felvetődött az is, hogy milyen problémák miatt bénították meg a fuvarozók a várost, és hogy ez mennyire elenyésző a jelenlegi politikai helyzethez képest. Egyedül a Népszabadság egyik publicistája említette meg a hídblokádot követően, hogy már előző este a Pannon Rádióban elhangzott ezzel kapcsolatos utalás.

Tény és való, hogy a Rockszerdát követő csütörtökön, Franka adásnapján megtörtént Budaházyék akciója. Az eredeti tudósító, Verebes Karcsi nem tudta folyamatosan informálni a rádiót, mert letartóztatták. Éppúgy, mint az akkor a DunaTv-nek, majd HírTv-nek is műsorokat készítő Moys Zoltánt. Azt természetesen csak a véletlenek játéka, hangsúlyozottan a véletleneké, hogy pont Franka napjára került a hídblokád megrendezése, illetve, hogy teljesen véletlenül már a kezdetek kezdetén ott tartózkodott Franka riportere.

Mi elég későn kaptuk meg az infót az Erzsébet hídon történtekről, és mire valamit próbáltunk volna telefonon átnyomni Frankának, színre lépett a Magyar Fórum újságírója, Hering József, aki az elmúlt negyven év egyik legéletszerűbb és legvérfagyasztóbb riportját produkálta az eseményekkel kapcsolatosan. Hering hosszú külföldi tartózkodása alatt már megtanulta, hogy hogyan kezeli a normális média a különböző zavargásokat, különös tekintettel a zsidó-palesztin viszonyra, és személyes hangú, mély átéléssel és a saját szubjektumát is beleadva úgy tudósította a rádióhallgatókat, hogy nyugodtan megérdemelhetne valami kimagasló sajtódíjat ezért a tevékenységéért.

A rádióhallgatók szinte odaragadtak a készülékekhez, a Pannon Budaházy mellett az események kulcsszereplője lett. A vérző fejű Budaházyt aztán elvitték a rendőrök, de az esti események tovább gyűrűztek a Pannon Rádióban. A nemzeti érzelmű fiatalok, futballhuligánok, motorosok még próbáltak egy utolsó menetet produkálni, de a korábban hezitáló rendőrök este már leverték a megmozdulást. Aki tehette, az események elől az épp akkor kezdődő örvényesi Turul táborba menekült egy kis feltöltődésre, az események megvitatására, ahol hosszú-hosszú évek hallgatása után először álltak színpadra és mutatták be produkciójukat az arra már saját megfogalmazásom szerinti nemzeti rockot játszó zenekaroknak mondott korábbi „szkinhed bandák”.

A Turul fesztivál megér egy misét, mert a visszajelzések szerint egyre többen akarják úgy kisajátítani, mintha az ő fejükből pattant volna ki a fesztivál megrendezésének ötlete, illetve megszervezése. Elöljáróban csak annyit, hogy az egész a Rockszerdához és a magicseris Mazula ügyes propagandamunkájához köthető, valamint ahhoz a trükkhöz, amellyel beadtuk Papolczynénak, hogy miért kell népszerűsíteni ezt a rendezvényt. Rávertük az egészet arra, hogy ott lesz Balczó és baráti köre, Waszlavik Gazi, valamint meghatározó szerepet tölt be Csurka testvére, Csurka László. Ezért nem bolygatta Papolczyné, hogy Örvényesen valójában miről is szól majd a történet.

Folyt. köv.

Az előző részek:
Csurka 2002 februárjában már lemondott a Pannon Rádióról
Mi tettük ismertté az ismeretlen Ismerős Arcokat
Először a nyilvánosságnak: „rossz” koncertet tiltott be a buta Demszky
A Pannon-majálistól a Fehér Karácsonyig
Feró otthagyja a pereputtyot
Egyre érthetőbb a frekvencia
Miért csúszott a Pannon Rádió indulása?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Baráthosi összes turáni könyve I-II. - Baráthosi Balogh BenedekBaráthosi összes turáni könyve I-II.
Könyv - Bolti ár: 16 990 Ft
Internetes ár: 12 990 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat