HunHír.info

2019. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

Először a nyilvánosságnak: „rossz” koncertet tiltott be a buta Demszky

2008. augusztus 27. 22:20

A Nemzeti Dal Ünnepe – Fehér karácsony elnevezésű, a Pannon Rádió Rockszerdája és mások szervezte nemzeti rockfesztivál betiltásával Demszky Gábor fővárosvezér égett a legnagyobbat. Bebizonyította, hogy hülyébb, mint az egyszerű gyerek, ha azt mondják neki, ugorj a kútba, nem is tétovázik, s már veti is alá magát a mélységbe.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Készültünk nagyon a Nemzeti Dal Ünnepe – Fehér Karácsony elnevezésű fesztiválra, tényleg együtt is volt minden. Több ezer plakátot nyomtattunk, elkészültek a színpadkártyák, többször végigpróbáltuk a számok sorrendjét, hogy megfelelő legyen a hangulat fokozása, és a nagy visszatérés résztvevői nagyon sok alkalommal szerepeltek a Pannon Rádió Rockszerdájában.

Egyszer csak mint derült égből villámcsapás, felállt Demszky a fővárosi közgyűlésben, és előadta, hogy betiltott egy koncertet, egy nemzetközi szkinhed-találkozót, mert nem engedheti, hogy fasiszták bulizzanak Budapesten. A Fővárosi Közgyűlés MIÉP-frakciója persze azonnal az ügy mellé állt, sőt még a Fidesz is nemtetszését fejezte ki Demszky önkényes döntése miatt. De az csak kötötte az ebet a karóhoz, hazudozott össze-vissza, hivatkozott főrendőrre, aki megcáfolta, és természetesen saját infókra, illetve a titkosszolgálati jelentésekre.

Ment a szócsata a közgyűlésben, az újságok elkezdtek foglalkozni az eseménnyel, és gyakorlatilag ekkor kapták a legnagyobb reklámot a nemzeti rock együttesek, hiszen az összes libsi újság az eseménnyel foglalkozott és kénytelen volt megemlíteni a nevüket. Tudomásul kell venni, hogy a jobboldalon csak az lehet, és az lesz sztár, akit a liberális média így vagy úgy, de pellengérre állít, vagy kritizál, vagy egyáltalán bármit is ír róla. Ekkor kerül el a jobboldali érzelmű emberek többségéhez az információ, ezzel is bizonyítva, hogy a nemzeti oldal médiaszokásaiban azért vannak kritizálandó pontok, illetve a gagyitévéket és gagyiújságokat emlegetők, róluk negatív előjellel beszélők valójában ezek fogyasztói. De erről majd később.

A nagy médiavisszhang, illetve Demszky nyilatkozatai, a MIÉP-es viszontválaszok azt eredményezték, hogy egy kicsit már meg is ijedtem, hogy Papolczyné majd a nyakunkba varrja az egészet, hogy megint van egy botrány a rádió körül, amit mi, vagyis nem a direkt csókosai gerjesztettek. Ugyanis a plakáton ott volt azért a támogatók között a rádió és a Magyar Fórum logója, de aztán sikerült úgy túljárni Papolczyné eszén, hogy nem tudta meg az igazságot, viszont azt gondolta, hogy ez jó látogatottságot hoz a rádiónak is. Ugyanis mire lezajlott az egész hercehurca, mi már a nap szinte minden órájában reklámoztuk, hogy a betiltott koncertet ugyanazzal a repertoárral lemezről nyomják majd a fesztivál eredeti előadói karácsony másnapján este a Rockszerdában, beszélgetésekkel, villáminterjúkkal kiegészítve. Idáig meg akkor még nem terjed el Demszky hatásköre.

Mazula ingázott a Petőfi Csarnok és a rádiónak helyet adó Hazatérés Református Temploma között, s folyamatosan beszámolt arról, hogy milyen erős a rendőri jelenlét. Demszky kivezényeltette karácsonykor a szerencsétlen ünnepelni, otthon maradni vágyó rendőröket az intézmény környékére, gondolván arra, hogy esetleg a vidékiekhez nem jutott el még a koncertbetiltás híre, és megérkeznek, aztán csalódottságuk miatt talán lesz valami rendbontás. Mi két-háromezer embert vártunk eredetileg a PeCsába, és a visszajelzésekből arra is következtethettünk, hogy jók a számításaink. Annyira régen lépett már fel a Fejbőr, a Magozott Cseresznye, meg a többiek a nagyközönség előtt, hogy a régi rajongók, meg a Rockszerda által a dalokat megismert újak, biztosan kiadták volna a létszámot.

No de most jön a „titok”. Tény és való, hogy volt egy nemzetközi jellegű fesztivál abban az időpontban, csak azt a pannonos zenekaroknál jóval keményebb NS-zenekarok fellépésével az akkor még nem támadott Vér és Becsület Kulturális Egyesület szervezte. Nagyon jól konspiráltak a fiúk, csak az utolsó pillanatban hozták nyilvánosságra a koncert helyszínét, és ezzel kapcsolatosan kapott Demszky információmorzsákat, de ő természetesen nem járt a dolgok végére. Kopaszok ezek is, meg azok is – gondolhatta, hiszen rendesen összekeverte a két rendezvényt. Amikor a közmeghallgatáson a rádiót védve egyik törzshallgatónk és a Fiatalok órája állandó résztvevője, Dórika ártatlan arccal feltette a kérdést: miért fosztja meg Demszky karácsonyi szórakozásától, az egykori szélsőbalos Tanácsköztársaság-fan Demszky a zsidó terroristák istenítője természetesen csak hebegett-habogott, mekegett-makogott, meg csak a fasisztázásra futotta bámulatos szókincséből.

A Vér és Becsület meg is tartotta a rendezvényét, a koncerteket, gondolom jót röhöghettek ők is Demszkyn, mi meg karácsony másnapján a nemzeti érzelmű emberek tízezreit ültettük a rádió elé. Olyan volt az adás, illetve összességében az egész, hogy a legszőrözőbb cenzor sem tudott volna belekötni, mint ahogyan nem találtak volna fogást az élő fellépésen sem.

Innentől kezdve aztán még erőteljesebben és határozottabban dübörgött a nemzeti rock a Pannon Rádióban, és Forray Zoltán személyében jelentkezett egy szponzor, illetve Budai Kese személyében egy területet ingyen rendelkezésre bocsátó nemzeti érzelmű vállalkozó, akiknek a segítségével pár hónap múlva a karácsonyi koncertre összeállt, és pontosan emiatt a lehetőség miatt együtt is maradt csapatok végre hosszú-hosszú hallgatás után színpadra léphettek, s előadhatták a tűrt-tiltott dalokat.

Közben elkészült egy lemez, borítóján a betiltott koncert plakátja, és Mazula a Magozott Cseresznye egyik albumán Demszky Maonak címezve egy dalt is megjelentetett. Érdekessége, hogy egy hanghordozón szerepel Hegedűs Zsuzsanna, Dörner György a fellépni akaró zenekarok és a P. Mobil is. Lóriék egy speckó dallal járultak hozzá az összeállítás sikerességéhez.

Demszky különben azt is mondta, hogy akár az anyagi kártérítést is vállalja, csak ne legyen koncert, de aztán pénz- és ügyvédhiány miatt a fiúk nem mentek bele a hosszú bírósági procedúrába. Pedig pár millió biztos leesett volna a zenekaroknak. Akkor még nem működött így a nemzeti jogsegély-szolgálat, a jobbos gondolkodású emberek telefonokkal, vagy személyes jelenlétükkel buzdítottak bennünket.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Viszlát, Európa! - Gerd HonsikViszlát, Európa!
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat