HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

A nemzetőrség elhatárolódása

2008. december 01. 20:00

Csak végig kell olvasni.

Idézet:

" Közlemény

A Magyar Nemzetõrök Országos Szövetsége a Magyar Nemzetõr Honvédelmi és Lövész Szövetség, a Nemzetõrséggel Együttmuködõ Vitézi Rend mélységesen elítéli, a magát Nemzeti Õrseregnek nevezõ csoportosulást, általuk a Magyar Nemzet köznyugalmának, felkorbácsolásával, a nemzeti jelképeink politikai célokra történõ felhasználása miatt. Felelõsnek tartja e csoportot és hozzá kapcsolódó, más csoportokat is a Kárpát-medencei magyarság nemzetközi megítélésében játszott negatív szerepéért.

Továbbá tájékoztatjuk a széles közvéleményt, hogy az MNOSZ minden Nemzetõre elhatárolódik ezektõl a csoportosulásoktól és felszólítja azokat a személyeket, akik a Magyar Nemzetõrök Országos Szövetsége Mintaoltalmi okirattal (Magyar Szabadalmi Hivatal 90 703 D0500204) védett egyenruháját viselik, (zöld barett és négyszínû hadigyakorló) hogy mindezektõl tartozódjanak, mert a jogtalan címhasználat szabálysértést követik el. E ruházat viselésével rendezvényeiken a mi megjelenésünket sugallják a közvéleménynek, amely a Nemzetõrség szándékától messze távol esik.

Kérjük a közvéleményt, hogy médiában megjelenõ képi anyagok megtekintése után mindig tájékozódjanak kik is találhatók ezeken a képeken és az ott lévõknek mi a szándékuk. Arra kérjük a médiák szerkesztõit, hogy a Nemzeti Õrsereg csoportosulást megtévesztõ módon ne azonosítsák a Magyar Nemzetõrök Országos Szövetségével.

A Magyar Nemzetõrök Országos Szövetsége, a Magyar Nemzetõr Honvédelmi és Lövész Szövetség valamint, a Nemzetõrséggel Együttműködõ Vitézi Rend politikamentes szervezetek tevékenységüket nem az utcán végzik.

Budapest, 2008. november 12.

Dr. Dohány András nõr. altábornagy
MNOSZ Elnöke
Dr. v. Horváth Ede nõr. vezérõrnagy.
MNHLSZ Elnöke"

Tisztelt Altábornagy, Vezérőrnagy Urak!

Egyrészt köszönjük hogy nem hasonlítják magukat hozzánk! Mindenféleképpen zavarba ejtene minket az a tudat, hogy egy államilag finanszírozott társulással azonosítsanak minket, akikről ezidáig igen keveset lehetett hallani.

Az, hogy Önök miért tartanak minket felelősnek, igazából minket nem érdekel. Mi minden téren a Magyarság érdekeit szolgáljuk, határon innen és túl.

Mint minden nagy dolgot, a királyhelmeci koszorúzásunk helyességét is az idő fogja igazolni, mi mindenesetre büszkék vagyunk arra, hogy 70 év után elsőként Magyar Királyi honvédegyenruhában a Felvidékre léphettünk, még ha a börtönt is kockáztatjuk vele.

Szeretnék ezúton elnézést kérni mindenkitől - az Önök nevében. Ha Önök megfelelő módon és aktivitással végeznék a munkájukat, akkor eszünkbe sem jutott volna visszanyúlni a gyökerekhez és visszaterelni az eredeti "Nemzeti Őrsereg" eszmeiséghez mindazt, amiről Önök már rég megfeledkeztek. A Nemzetőrségről nem sokat lehet hallani, de feltételezem hogy erről nem az Önök kötelékéhez tartozó Nemzetőrök tehetnek, hanem az a vezetés, mely az irányvonalat megszabja.

Mi pontosan ezért tartjuk be az alulról szerveződés fontos gyakorlatát, mely mindig biztosítja a többségi akaratot.

De menjünk szépen sorban:

Az ember azt gondolhatná, hogy legalább a Nemzetőreik egyenruháját ismerik...

A Mintaoltalmi okirattal (Magyar Szabadalmi Hivatal 90 703 D0500204) védett egyenruhájuk: http://www.nemzetorseg.hu/index.php?%20url=oltozkodes4.htm , amiről azt írják, hogy szabálysértést követ el aki viseli, maximum annyira hasonlít a mi formaruhánkhoz mint a palotapincsi a kuvaszhoz, bár abban van valami igazság hogy mind a kettő kutya!

Mivel élő egyenruhás Nemzetőrrel még nem találkoztunk - ezt ne vegyék sértésnek, de az aktivitásuk nulla - ezért a honlapjukon közzétett "Öltözködési utasítás"-ból tudok összehasonlítást végezni:

Felülről lefelé haladva:
Gyakorló ruházat: (hiszen csak ez mutat valami hasonlóságot, de ha kötözködni akarnak, hát legyen)

Barett:

Az igaz hogy mind a kettő zöld, de az Önökén hímzett sapkarózsa van, a miénken fém sapkajelvény, a kettőn semmi sem hasonlít

Gyakorló alsó és felső:
Az Önöké, a Magyar Honvédségnél rendszeresített négyszínnyomásos terepmintájú gyakorló, fekete málhaövvel, a zubbonyt a nadrágjukba tűrve viselik, hiszen a magyar gyártmányon NINCS alsó zseb.

A miénk amerikai M65 -típusú woodland mintázatú BDU (BDU: Battle Dress Uniform), a zubbonyt a nadrágon kívül viseljük, azon rajta zöld málhaövvel.
A kabátunk is ennek az M65 típusú gyakorlónak a rendszeresített kabátja.

A gyakorló ruházatainkon viselt állományjelzők sem hasonlítanak.

Tájékoztatásul közlöm, hogy mind a két típusú gyakorlóruházat kapható az összes military üzletben, legyenek szívesek ezt az áldatlan helyzetet rendezni velük is.

A fentiek fényében világosan látszik hogy nem nekünk, hanem esetlegesen a Honvédség állományának van némi félnivalója, hiszen amit Önök levédettek, az a honvédség gyakorló ruházata.

Szeretném továbbá a tudomásukra hozni, hogy a Vitézi Rend, ami állítólag Önökkel szoros együttműködést folytat és akik állítólag politikamentes tevékenységet végeznek és ezt nem az utcán teszik, nos kéremtisztelettel Nyíregyházán az utcára szerveztek cigányzenés "ellendemonstrációt a Magyar Gárda ellen" a trianoni megemlékezésünkre Júniusban, amit annyira nem tudtak kontrollálni, hogy több cigány provokatőr is megpróbálta megzavarni a békés megemlékezésünket, és csak a Nemzetvédőink nyugalmán és felkészültségén múlt hogy a rendezvényünk békésen lemehessen.

Mielőtt egy nyilatkozatot kiadnak, ellenőrizzék annak valóságtartalmát.


Horváth József
mb. kapitány

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat