HunHír.info

2019. Újkenyér hava 23. nap, Tuli napja.

Csíksomlyó felé gördülve békességet lelni

2006. május 07.
HunHír.Hu

Szevasztok barátaim!

Nem is olyan régen arra kértelek benneteket, tartsatok velem a Dévai árvaház megsegítésére. Akkor, szeptemberben 130 motor csatlakozott a gondolathoz és a jelentős anyagi segítségen kívül, egy felejthetetlen nappal lettünk gazdagabbak mi is és a gyerekek is.

Menedék - Atilla

Azóta sok emberrel beszéltem, rengetegen kerestek meg, s egy telefonbeszélgetés Péterrel, rádöbbentett arra, hogy megingott hitemet együtt is megerősíthetnénk és a régóta foglalkoztató cél mások szívében is felmerült.

Van a régi Magyarország területén egy az összesnél nagyobb búcsújáró hely, ahol többszázezer magyar keresi az együvétartozás szellemét, s hittel pecsételi meg minden esztendőben a szétválaszthatatlanságot.
Ez a hely Csíksomlyó! Erdélyben az ezer éves határtól 40 kilométerre, Székelyország szívében, Nagyboldogasszony, a magyarok védőanyjának ölében.

Dombi Ábel barátommal néhány napja kiutaztunk és végigjártuk a lehetséges útvonalat. Legnagyobb meglepetésünkre azonnal találtunk az évekre előre lefoglalt szállások mellett egy mindennél alkalmasabbat, a csíksomlyói plébánia udvarán. Talán az égiek is akarják, hogy menjünk. Itt szeretettel fogadtak és várnak bennünket.

Tudnotok kell, hogy a szervezés alatt rájöttünk, hogy sem egy, sem kettő, sem három nap nem elég a zarándokút kivitelezésére. Nem csak a megtételre váró kb.1500 km a sok, de a pünkösdi ünnepek alatt a búcsú környezete le van zárva, így már pénteken este meg kell érkeznünk. Azoknak azonban, akik velünk tartanak, talán csábító is lehet az a pár együtt töltött nap Erdélyben, a nyugodt napi motorozás, esténkénti beszélgetés, a lelki felkészülés, közös séta többszázezred magunkkal a szentélyhez.
A részesülés érzése!

Most Pünkösdkor pár napra tartsatok velem, tartsatok velünk, járjuk be utunkat együtt, kéréseink hátha meghallgatást nyernek ezekben a furcsa időkben egy olyan szent helyen, melynek története az idők mélysége felé mutat.

Ott létünkkor döbbentem rá, hogy bizony itt is van mit támogatnunk, van helye a segíteni akarásnak. Csíksomlyó plébánosa Gergely István "Tiszti" éppen úgy az árvákért harcol, mint Déván Böjte atya és bizony ide is elkél a segítség. Ezzel kapcsolatban bármikor megkereshettek, remélem, tudok válaszolni a kérdéseitekre. Az interneten egyébként olvashattok a csibészek alapítvány munkájáról.

Visszatérve a túrára:
Ideje 2006. 06. 01.-2006. 06. 05.
Első találkozási pont: 2006. 06. 01. csütörtök 12. 00 Bors határátkelő, magyar oldal.
Első éjszaka: Torockó (Tordától 17 km-re) kempingben.
Második-harmadik nap: Csíksomlyó
Negyedik nap (éjszaka): Marosvásárhely Marospart (Félsziget helyén)
Ötödik nap: Hazautazás Marosvásárhelyről itthon honba. Mindenki a számára legmegfelelőbb határátkelőnél.
További információk:
06/70-9411-533 vagy janolelek@freemail.hu Bujdosó Janó

Kérlek benneteket, részvételetekről jelezzetek vissza, hogy körülbelüli létszámot tudjak majd, mert vannak még szervezési feladatok, amik a létszám függvényei.

Maradok tisztelettel és köszönettel: Janó!
Szép Magyarországot!!!

Dévai út: 2006. 09. 15-17. Készüljetek!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat