HunHír.info

2016. Ígéret hava 07. nap, Réka napja.

”Ha Clinton lesz az elnök, az USA nukleáris háborút kockáztat Oroszországgal”

terrorista-500.jpgNoha Donald Trump republikánus elnökjelöltségét egyre kevesebb tényező kockáztatja, amerikai szabadgondolkodók már most azzal foglalkoznak, hogy mi történne abban az esetben, ha mégis Hillary Clinton lenne az USA elnöke. Az amerikai író és politikai elemző, Patrick Daniel Welch a PressTv-nek adott csütörtöki interjújában kifejtette, hogy az Egyesült Államok feltehetőleg nukleáris háborút indítana Oroszországgal Szíria miatt, ahol az USA és regionális szövetségesei évek óta proxyháborút vívnak a szír elnök Bassár el-Aszad megdöntése érdekében. Az amerikai világpolitika teljesen figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy Szíriában választások voltak és elsöprő többséggel a nép a jelenlegi vezető mellett tette le a voksot - fogalmazott. Ezzel kapcsolatosan Patrick Daniel Welch úgy vélte, hogy Clinton esetleges megválasztása az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagymértékben elősegítheti az amerikai és az orosz nukleáris konfrontációt.

Holokauszt? Nem unják még?

2016. május 06. 16:03

auschwitz-250.jpgHa valakinek bármi kétsége volna afelől, hogy VALÓJÁBAN hol is áll a második Orbán-kormány, kit és mit képvisel, olvassa el az MTI tegnapi híradását arról, hogy Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Auschwitzban a 25. alkalommal megtartott Élet Menetén mit is mondott.

Vona: népszavazás helyett az Alaptörvényben kellene rögzíteni a migránskvóta elutasítását

2016. május 06. 15:07

vona-gab-250.jpgAz emberek félelmével való aljas játéknak nevezte Vona Gábor, a Jobbik elnöke a kvótaellenes népszavazást pénteki sajtótájékoztatóján. A pártelnök szerint a költséges és bizonytalan népszavazás helyett az Alaptörvényben kellene rögzíteni a migránskvóta elutasítását. Vona Gábor arra kérte a Fidesz vezetőit és Orbán Viktort, hogy egy érvet mondjanak, miért nem támogatják a Jobbik alaptörvény-módosító javaslatát.


Jogerősen kártérítést ítéltek meg több egykori Magyar Gárda-tagnak

2016. május 06. 13:28

gardistak-ulnek.jpgJogerősen kártérítést ítélt meg pénteken több egykori Magyar Gárda-tagnak a Fővárosi Ítélőtábla, amiért a 2009. július 4-ei demonstráció résztvevőiként megsértette személyiségi jogaikat a rendőrség. Az Erzsébet téren összegyűlteket a rohamrendőrök körbevették és távozásra szólították fel. Miután ennek nem tettek eleget, a rendőrök könnygázzal oszlatták a tömeget, 216 embert pedig előállítottak, köztük Vona Gábort, a Jobbik elnökét is

CDU-s politikus: Angela Merkel megkerüli a törvényhozást

2016. május 06. 12:14

merkel-iszlam250.jpgAngela Merkel német kancellár megkerüli a szövetségi törvényhozást (Bundestag) egy sor fontos ügyben, így a képviselők a "migránsok tömeges befogadása és a határok feltétel nélküli megnyitása" kérdésében sem dönthettek - kifogásolta egy pénteki írásában az Angela Merkel vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) egy tekintélyes politikusa


Újabb szigorításokat kezdeményez a kormány a határok védelmére - de nem oldja meg az alapproblémát

2016. május 06. 12:05

menekultek-tamadnak-250.jpgA Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón bejelentette: a tárca törvényjavaslatot terjeszt a parlament elé az országhatár jogi védelmének megerősítése érdekében. Kontrát Károly elmondta: a javaslat célja, hogy egyetlen migráns se tartózkodhasson jogellenesen Magyarország területén. A tervezet megint csak egy szemfényvesztés. Magyarország nem kér sem az illegális, sem a legális betolakodókból.

Utolsó útjára kísértük az 56-os hőst, a legendás Potyka bácsit

2016. május 06. 08:32

potyka-bacsi-250.jpgTegnap temettünk. Elment Porubszky István, mindenki Potyka bácsija. Igazából teljesen lényegtelen, hogy ki mit vall, milyen hit és világnézet szerint él, melyik párt mellé áll, tetszik-e neki a Gárda, vagy sem. Potyka bácsi – Galambocskám olyan ember volt, akit mindenki szeretett. Szeretett kedvességéért, azért, ahogy történeteit, emlékeit mesélte, tisztelt kitartásáért, egyenes gerincéért.


Friss híreink

A magyarok megvédik országukat - befogadótábor bezárásáért demonstrált a Jobbik Körmenden

2016. május 06. 21:09

Péntek este a befogadótábor bezárásáért demonstrált a Jobbik Körmenden. A tiltakozó sétával egybekötött demonstráción nagyjából kétszázötvenenen vettek részt. A demonstráció a városháza előtt kezdődött, ahol Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke, országgyűlési képviselő elmondta: pártja álláspontja egyértelmű, nem akarnak bevándorlókat látni Körmenden, ezért azt követelik, hogy azonnal zárják be a tábort.

Muszlim harcolt a zsidóval polgármesteri székért - Londonban

2016. május 06. 20:51

Médiaértesülések szerint az ellenzéki Munkáspárt jelöltje, a muszlim Sadiq Khan London új polgármestere. A csütörtökön tartott választások eredményét hivatalosan péntek estig még nem jelentették be, de a Sky News brit hírtelevízió közölte, hogy saját számításai szerint Khan előnyét már nem lehet behozni.

Netanjahu zsidó történelemre oktatná az ENSZ diplomatáit

2016. május 06. 19:23

Benjámin Netanjahu miniszterelnök zsidó történelemről szóló előadást akar tartani az ENSZ Izraelben dolgozó diplomatáinak, miután az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezete egy határozatában nem ismerte el a zsidóság Siratófalhoz fűződő kapcsolatát.

A horvátok sem akarnak menekültkvótát

2016. május 06. 18:44

A horvát külügyminiszter is bírálta a menekültek kvóták szerinti elosztását, amelyet a visegrádi országok már egyszer elutasítottak.Európában lehetetlen a nemzeti sajátosságok figyelembe vétele nélkül bárkire is rákényszeríteni a migrációs válság megoldását - jelentette ki Miro Kovac horvát külügyminiszter pénteken Prágában, miután tárgyalt Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000146 kep000170 kep000120 kep000181

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tatárjárás trilógia 3könyv együtt - Benkő LászlóTatárjárás trilógia 3könyv együtt
Könyv - Bolti ár: 8 995 Ft
Internetes ár: 7 646 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tatárjárás - Dzsingisz szürke szolgálója - Benkő LászlóTatárjárás - Dzsingisz szürke szolgálója
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Adriától a Kárpátokig - Bedécs GyulaAz Adriától a Kárpátokig
Könyv - Bolti ár: 5 000 Ft
Internetes ár: 4 250 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Csak a zene - Ismerős arcokCsak a zene
CD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A földönkívüliek - Arany LászlóA földönkívüliek
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat