HunHír.info

2016. Újkenyér hava 28. nap, Kajtár napja.

Károlyfalvi József: 1916. augusztus 27.

predeali-palyaudvar-szetlove.jpg1916. augusztus 27-én Maderschpach Viktor, a híres dél-erdélyi földbirtokos vadász lakásán megcsörrent a telefon. A vonal végén Mara László, Hunyad-megye főispánja szólalt meg: „Most beszéltem Tiszával... Nem lesz oláh betörés. Románia semleges marad.” A kiemelkedő intellektussal, ugyanakkor nagy gyakorlati érzékkel megáldott Maderschpach Viktor kétkedést érzett a román király becsületszavát illetően. Dél-Erdély és a Székelyföld békéje ezt követően már csak pár óráig tartott.

A migráció járványügyi kockázatot jelent

2016. augusztus 27. 16:56

virus250.jpgTernák Gábor infektológus, Magyarország nigériai nagykövete szerint a migrációval megszaporodhatnak Európában a májgyulladásos, tuberkulózisos megbetegedések. A nagykövet a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság trópusi munkacsoportjának sióagárdi tanácskozása előtt szombaton úgy nyilatkozott: számos olyan kórokozó-hordozó állapot van, amelyben egészségesnek látszó emberek hoznak be betegségeket. Ilyen a májgyulladás, a tbc és az AIDS is.

A kontinensfoglalók no-go zónává változtatták Calais környékét

2016. augusztus 27. 14:57

migransok-calais-250.jpgA hatóságok szerint Calais no-go zónává változott. Calais a különböző bandák területévé vált. A francia törvények érvényüket vesztették a térségben. A Daily Mail egyik újságírója egy kamionsofőrhöz csatlakozott annak érdekében, hogy megnézze, tényleg ennyire rossz-e a helyzet. Kiderült: tényleg. A kamionosok rettegnek és alig várják, hogy a Calaisnál emelt magas kerítés mögé kerüljenek, ahol biztonságban érezhetik magukat.


Megint gyerekTERRORISTÁKKAL végeztettek ki foglyokat az ISIL

2016. augusztus 27. 12:40

iszlam-allam-250.jpgAz Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet olyan videót tett közzé szombaton, amelyen öt gyerek - köztük állítólag egy "brit" kisfiú - foglyokat végez ki Szíriában. A kilencperces felvétel állítólag nemrégiben készült az IÁ "kalifátusának" fővárosában, a szíriai Rakkában. A videóból ítélve a fiúk 10-13 évesek lehetnek, és egyikük szemlátomást fehérbőrű, kék szemű, a képaláírás szerint Abu Adullah al-Britaninak hívják, vagyis "brit".

A szocionista kormányok elhalmozták kitüntetésekkel a cigányevakuáló szektalelkészt

2016. augusztus 27. 12:34

ivanyi-gabor-daroczi-agnessel.jpgA Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget vezető lelkész Facebookon egy hosszú levélben jelentette be döntését, hogy mindhárom állami kitüntetésétől megválik. AZ ÁLSZENT SZEKTALELKÉSZ TERMÉSZETESEN A KÖTELEZŐ LECKÉT MONDJA FEL INDOKLÁSKÉPPEN: "a gyűlöletkeltés, rasszizmus és szidalmazás a napi politika eszközévé vált, és elismerést érdemel a mai Magyarországon."


Szerbia biztonságos ország, mégis nálunk landolnak a négerek - gyalázat!

2016. augusztus 27. 12:19

negerek250.jpgHazánk idén már háromszáznál is több politikai menekültet fogadott be – tudta meg a Magyar Nemzet a Belügyminisztériumtól. Összesen 302 ember kapott Magyarországon valamilyen nemzetközi védelmet az idei esztendő első hét hónapjában. Ez lehet menekültkénti elismerés, oltalmazotti vagy befogadotti státus. A VÁLASZ CSAK EGY LEHET: IDEGENEK, KIFELÉ!

Csáládi alapon szervező drogkereskedőkre csaptak le Budapesten

2016. augusztus 27. 10:41

drog_250.jpgEgy héttagú, családi alapon szervező kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó "csoport" (CIGÁNY BŰNSZERVEZET) tagjait fogta el a rendőrség Budapesten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján szombaton. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerdán több helyszínen tartottak házkutatást, amelynek során a kábítószergyanús anyagok mellett nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket, illetve nagy értékű autókat is lefoglaltak.


Friss híreink

Rakétát lőttek egy reptérre Törökországban

2016. augusztus 28. 08:33

Rakétatámadás érte szombatra virradóra a Törökország délkeleti részén lévő Diyarbakir város polgári repülőterét, a Dogan török hírügynökség szerint vélhetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei hajtották végre az akciót, amelynek az első jelentések szerint nincs halálos áldozata.

Jótett helyébe jót ne várj - Két apácát késelt halálra egy néger Mississippiben

2016. augusztus 28. 08:23

Letartóztattak egy 46 éves férfit Mississippi államban, Durant városban, amiért leszúrt két apácát, és kirabolta az otthonukat. A két apáca egy közeli klinikán dolgozott, ahol szegényeket láttak el, akiknek nem volt egészségbiztosításuk. Margaret Held és Paula Merrill nővérek nem jelentek csütörtökön a munkahelyükön, és a hívásokra sem reagáltak, kollégáik ezután értesítették a rendőröket

Napos vasárnap után viharos hétfő jön majd

2016. augusztus 28. 08:15

Derült, száraz idő lesz vasárnap, a szél is inkább csak a Kisalföld térségében élénkülhet meg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul, késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Úton vagyunk Európa izraelizációja felé...? Amikor az alapokra tűzik ki a hamis zászlót..

2016. augusztus 28. 08:13

Schmidt Mária a Látószög blogon írt arról, hogy úton vagyunk Európa izraelizációja felé. "A Nyugat ballib elitjén kívül ez mára mindenki számára világos."


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000184 kep000178 kep000215 kep000126

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az időutazás 7 titka - Von BraschlerAz időutazás 7 titka
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
1956 és a megtorlás fekete könyve - Jobbágyi Gábor1956 és a megtorlás fekete könyve
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Titkosan - nyíltan - Kántor LajosTitkosan - nyíltan
Könyv - Bolti ár: 3 700 Ft
Internetes ár: 3 330 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A szép érzete - Varga CsabaA szép érzete
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kard és Kódex - Ősi JánosKard és Kódex
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat