HunHír.info

2016. Ígéret hava 24. nap, Vidorka napja.

Ebben is igaza volt Csurkának: a kádári érában az ellenzéket Izraelből pénzelték

Olvasom a Magyar Fórum egyik írását (Csorja Gergely: Csurka igaza ma már kétségbevonhatatlan), s eszembe jut, hogy akkor, amikor 1992-ben Csurka István össztűzbe került, mumusnak kiáltották ki, féleszűnek, akinek csak „hagymázos kijelentései”, „hóbortos összeskövés-elméletei” vannak, de soha semmi konkrétummal nem tudja állításait alátámasztani... Hiába, úgy tűnik, szerte a világban, így pannon tájon is, ilyen a próféták örökös sorsa. Máig emlékszem 1992. augusztus 20-ára. Olvastam a Magyar Fórum akkori számát, benne Csurka elemzését: Néhány gondolat a rendszerváltozás két esztendeje és az MDF új programja kapcsán”. Amikor a benne lévő mondatokat idéztem környezetemben, nem kevesen úgy néztek rám, mint egy eszelősre. Tekintetükből kiolvasni véltem, amit magukban mondtak: „Te is csak egy csurkista szélsőséges vagy!” Megpróbáltam, naiv idealistaként, érvelni, vitatkozni velük, de nem lehetett. Persze akadtak közöttük azért olyanok is, akik később belátták, „Csurkának szinte mindenben igaza volt és van”.

A betolakodók miatt rohan Németország a polgárháborúba

2016. május 24. 16:14

menekulttabor-250.jpgNémetország több mint egymillió migránst fogadott be 2015-ben, és a nagy bevándorlási hullám elsődleges célországa volt. A kormány most meg kell küzdjön a fokozódó társadalmi feszültséggel, amit a határellenőrzés hiányával importáltak az országba. Tömeges jellegűvé váltak a migránsok által, és a migránsok ellen elkövetett bűncselekmények is.

Pofon a zsidóknak: Lesz közel-keleti békekonferencia

2016. május 24. 13:29

netanjahu250.jpgMegtartják a közel-keleti békekonferenciát június 3-án Párizsban, s azon John Kerry amerikai külügyminiszter is jelen lesz - jelentette ki kedden Manuel Valls francia miniszterelnök. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn ismételten elutasította a francia békekezdeményezést, s azt ajánlotta Párizsnak, hogy inkább kétoldalú találkozóknak biztosítson helyet az izraeliek és a palesztinok között, mert ez "az egyetlen módja az előrelépésnek a béke felé".


Szándékosan „hagyják” dolgozni a terroristákat? Morvai az Europolról

2016. május 24. 12:50

terror1-250.jpgHatalmas pénzek, nagy szövegek, zéró eredmény – így jellemezte Morvai Krisztina az Europol (Európai Rendőrségi Hivatal) "erőfeszítéseit" a terrorizmus, az emberkereskedelem és az embercsempészet megelőzése és felderítése terén.

Tompó-egyperces: Klapanciák

2016. május 24. 11:15

toltotoll-250.jpgA testvér, hogy, hogy nem, a Szittya Vitézek Társaságába tévedt. De nem sokáig tartott ottléte. A jelenlévők ugyanis éppen versfaragásaikat mutatták be egy általuk szkítának nevezett lombsátor hűvösében. Amint megpillantották reverendájában, először megijedtek – hátha eretneküldözésbe kezd –, de aztán gondoltak egyet mégis és felkérték, bírálja meg első és második helyezettjük teljesítményét.


Tüntetés a meghurcolt székely fiatalok mellett

2016. május 23. 20:17

Beke-Istvan-Attila-250.jpgA terrorizmus alaptalan vádjával hónapok óta meghurcolt székely fiatalok melletti tüntetést szervez május 29-én Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren 14 órai kezdettel az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Minta. A három ifjúsági szervezet határozottan felkérte a három erdélyi magyar politikai pártot is, hogy támogassák és vegyenek részt a demonstráción

Rabbi nem áldhat meg pápát...

2016. május 23. 19:39

zsido-sok-250.jpgElképesztő az a fogalmi zűrzavar, ami a Mazsihisz köreiben uralkodik. Keverik a szezont a fazonnal, a rabbit a pappal. Mi az igazság?


Friss híreink

A néger Obama betiltotta a negrót

2016. május 24. 19:36

Vietnami és japáni látogatása előtt Barack Obama amerikai elnök aláírta a törvényt, ami illegálissá tette a szövetségi törvénykezésben a negro és orientális szavakat. A negro szó mára pejoratív értelmű, és a fekete bőrű amerikaiak számára sértő megnevezés.

A török varázsszó: VÍZUMMENTESSÉG

2016. május 24. 19:00

Törökország nem tesz további lépéseket a migránsválság kezeléséről az Európai Unióval (EU) kötött megállapodás végrehajtása érdekében, amíg az EU nem dönt a török állampolgárok schengeni vízummentességének megadásáról - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Isztambulban.

Megint ítélet született egy volt fideszes ellen

2016. május 24. 18:36

A Kazincbarcikai Járásbíróság első fokon elítélte Daher Pierre volt fideszes képviselőt, kórházigazgatót, testi sértés és rágalmazás miatt egy év próbára bocsátással.

Akiknek nem kellett volna meghalniuk

2016. május 24. 18:01

A 75 évnél fiatalabb korban elhunytak harmadát meg lehetne menteni az Európai Unióban, ha a legújabb orvostudományi ismereteket és műszaki lehetőségeket is igénybe vennék – írja az MTI az Eurostat kedden kiadott jelentésére hivatkozva.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000150 kep000025 kep000239 kep000175

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pogány Biblia - Koppány hagyatéka - Gönczi TamásPogány Biblia - Koppány hagyatéka
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 399 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Szabó Dezső füveskönyve - Tollam eke és kard volt - Szabó DezsőSzabó Dezső füveskönyve - Tollam eke és kard volt
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kelta kereszt póló XXL-méret - PólóKelta kereszt póló XXL-méret
Póló - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A magyarság igaz őstörténelme - Badiny Jós FerencA magyarság igaz őstörténelme
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 6 291 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Áldom a Teremtőt I-II. - Portréfilm László Gyuláról DVD - Jelenczki IstvánÁldom a Teremtőt I-II. - Portréfilm László Gyuláról DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2016 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat